Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, icracı birimlerin müdürleriyle birlikte ziyaret ettiği Altınova bölgesindeki mahalle muhtarlarının hizmet taleplerini dinledi, yapılacak çalışmaları anlattı.

Foto: Konferans katılımcılarından foto

===

Tütüncü'den muhtar ziyaretleri

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, icracı birimlerin müdürleriyle birlikte ziyaret ettiği Altınova bölgesindeki mahalle muhtarlarının hizmet taleplerini dinledi, yapılacak çalışmaları anlattı. İlk olarak Düden Mahalle Muhtarı Saim Şen ile bir araya gelen Tütüncü, mahallede 5 bin 373 metre sathi kaplama, 1020 metre sıcak asfalt çalışması yaptıklarını belirtti. Mahalleye güzel bir muhtar evi kazandırdıklarına işaret eden Tütüncü, bölgedeki alt ve üst yapıyla ilgili eksiklikleri de zaman içerisinde gidereceklerini kaydetti.

Başkan Tütüncü, daha sonra ziyaret ettiği Orta Mahalle Muhtarı Hasan Alıcı'dan mahallenin sıkıntıları hakkında bilgi aldı. Tütüncü, Alıcı'nın isteği olan, parka çocuk oyun mobilyaları konulması talebini yerine getireceklerini bildirdi. Orta Mahalle'ye de muhtar evi inşa ettiklerinin altını çizen Başkan Tütüncü, mahallede 1250 metre yeni yol açtıklarını, 3 bin 258 metre sathi, 782 metre sıcak asfalt çalışmasını tamamladıklarını dile getirdi.

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, Altınova bölgesinde son olarak Menderes Mahalle Muhtarı Ahmet Ali Bozlar ile bir araya geldi. Muhtar Bozlar'ın, bazı sokaklarda asfalt çalışması yapılması isteğini yerine getirdiklerini ifade eden Tütüncü, mahallede 6 bin 531 metre sathi kaplama, 3 bin 686 metre de sıcak asfalt hizmeti gerçekleştirdiklerini belirtti. Tütüncü, mahallede asfalt çalışmalarının süreceğinin de müjdesini verdi.

Bölgedeki okullara ilgi ve alaka gösterdiklerine değinen Başkan Tütüncü, bölgedeki dört okulun bahçesinde sıcak asfalt ile bakım ve onarım çalışması yaptıklarını vurguladı. Tütüncü, yeni bir park kazandırdıkları Sinan Mahallesi'nde 7 bin metre yeni yol, 8 bin 930 metre sathi, 10 bin 746 metre sıcak asfalt hizmeti yaptıklarını duyurdu. Başkan Tütüncü, bölgenin imar probleminin çözümüne yönelik çalışmaların sürdüğünü de sözlerine ekledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretlerden foto

===

Gebelikte cinsel yaşamı sınırlamayın

MEMORİAL Antalya Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op.Dr. Pınar Özalp, gebelik döneminde çiftlere sağlıklı cinsel yaşam önerilerinde bulundu. Gebeliğin kadının ruh ve beden sağlığını etkileyen önemli bir süreç olduğunu dile getiren Özalp, "Gebelik hormonlarının etkisiyle; kalp damar, solunum, sindirim, kas-iskelet, genital ve tüm diğer sistemlerde bazı değişiklikler ortaya çıkar. Anne adayı bu değişimleri aşama aşama hisseder ve yaşar" dedi.

Bu süreçte, yeni duruma adaptasyonda güçlükler, bebeğiyle doğum ve doğum sonrası ile ilgili kaygı ve korkular, vücut şeklindeki değişiklik nedeniyle beğenilmeme düşüncesinin gebelik döneminde yaşanan en önemli sorunlar olduğunu dile getiren Pınar Özalp, "Anne adayları, gebelik sürecinde özellikle eşi ve yakın çevresinden yeterli desteği görmediğinde, bu sürecin getirdiği doğal değişimleri bir sorun olarak algılayabilir" diye konuştu.

Eşler arasındaki ilişkinin en önemli boyutu olan cinselliğin de bu dönemden ve yanlış inanışlar yüzünden olumsuz etkilenebileceğini aktaran Özalp, şöyle dedi: "Çünkü eşler cinsel yaşamlarındaki olumsuz gelişmeyi çoğu zaman bir problem olarak değil, gebelikte yaşanması zorunlu bir süreç olarak kabullenir. Problem olarak görse bile doktorları ya da çevreleri ile paylaşmaktan çekinir. Zaten konuşulması bile tabu olan cinsellik konusu, konuşulmamak üzere gündeme getirilmez."

"Oysa ki, cinsellik gebelikten önce nasıl evlilik yaşamının önemli bir parçasıysa gebelikte de yaşanması gereken durumdur. Çünkü gebelikte düzenli cinsel ilişki, anne adayının psikolojik durumuna ve gebelik sürecine olumlu etkiye sahiptir. Sağlıklı bir gebelik; düşük, bebekte sakatlık ve erken doğum gibi sorunlara yol açmaz. Gebelik takibi süresince herhangi bir problem yaşanmamışsa, doğuma 1 ay öncesine kadar cinsel ilişkiye girilebilir."

Anne adaylarının eşleriyle birlikte cinsellik hakkındaki endişe ve önyargılarını mutlaka doktorlarıyla paylaşması gerektiğini vurgulayan Özalp, "Sorunların çözümü ile ilgili ilk adım, bu şekilde atılmış olacaktır. Doktoruyla gerekli şekilde konuşarak gebelikte yaşayacağı tüm değişiklikleri önceden öğrenen anne adayları, normal ve normal olmayan süreçlerle ilgili bilgi sahibi olacak ve cinsel yaşamına adapte olması kolaylaşacaktır" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Op.Dr. Pınar Özalp

===

Turgut Bucak güven tazeledi

MURATPAŞA Esnaf ve Sanaatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif yönetimi, 2012 yılı mali Kongresi'nde güven tazeledi. Kooperatifin kongresi, Akdeniz Sanayi Sitesi Salonu'nda gerçekleşti. Kooperatif Başkanı Turgut Bucak'ın açış konuşması ile başlayan kongrenin divan başkanlığını Burdur Göller Bölgesi Birlik Başkanı Ahmet Tural, başkan vekilliğini ise Türkiye Kahveciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu yaptı.

Kalabalık bir davetli grubunun katıldığı kongrede üyeler; önce kooperatifin 2012 içinde yaptığı harcamaları onayladı. Daha sonra yapılan oylamada 2013 yılı tahmini bütçesi kabul edildi. Kooperatif Başkanı Bucak, üyelere hitaben yaptığı konuşmada,; kendilerinin sadece bir aracı olduğunu, alınan kredilerin doğru yerde kullanıldığı sürece kooperatiflerin amacına ulaşacağını söyledi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Turgut Bucak

===

Döşemealtı'nda yeni iş yeri

DÖŞEMEALTI'nda faaliyet gösteren Er-Met Mimarlık, beyaz eşya üzerine eksikliği hissedilen Türkiye'nin marka ürünü Arçelik ürünlerinin satışının yapılacağı bayi açılışını gerçekleştirdi. İşletme sahibi Mehmet Akgün, "Uzun zamandır düşündüğümüz ve hazırlığını yürüttüğümüz bir projemizdi. Tüm Döşemealtılılara hayırlı olsun" dedi. Açılışa Döşemealtı Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Tuncer, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Açılıştan foto

===

Muratpaşa'ya kadın başkan vekili

MURATPAŞA Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'in Antalya Su ve Atıksu İdaresi'nin davetlisi olarak Singapur'da inceleme ve tetkik gezisine katılması üzerine başkanlık makamına Muratpaşa CHP Meclis Üyesi Tevhide Öztürk vekalet ediyor. Muratpaşa'nın ilk kadın başkan vekili olan Öztürk, "Muratpaşamızda böyle bir tablo yaşanması kadın ve erkek fırsat eşitliği adına çok güzel ve gurur verici. Bu tablo aynı zamanda başkanımız Süleyman Evcilmen'in kadın ve erkek fırsat eşitliğine verdiği önemi de göstermektedir. Toplumumuz adına göstermiş olduğu bu hassasiyet nedeniyle başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

SORUMLULUK İSTEYEN BİR GÖREV

Muratpaşa Belediyesi Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyon Başkanı ve Meclis 2'nci Başkan Vekili olan Öztürk, "Muratpaşa Belediye Meclisi'nde 4 yıldır devam eden özverili çalışmalarım ve geçmişte profesyonel iş yaşamımda edindiğim bürokrasi deneyimim nedeniyle bu gün Muratpaşamız için çok önemli olan bir makama vekalet ediyorum. Daha önce Başkan Evcilmen'in Çin gezisi sırasında da makama vekalet etmiştim. Muratpaşa'nın ilk kadın başkan vekili olarak ikinci kez makama vekalet etmek çok onur verici ve sorumluluk isteyen bir görev" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Tevhide Öztürk

===

Özel güvenlikçilere seminer

AKDENİZ Üniversitesi kampüsünde görevli 226 özel güvenlik görevlisine, Antalya Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmet ve Eğitim Tesisleri'nde seminer verildi. 5188 Sayılı Kanun ve Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında düzenlenen ve Özel Güvenlik Şube Müdürü tarafından verilen seminerde, gündemin değerlendirmesi yapıldı, özel güvenlik görevlilerinin yetkileri ve hakları hakkında bilgi verildi.

Seminerde; 2012 yılında Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü'nce 2 bin 500 Özel güvenlik görevlisine eğitim semineri verildiği, verilen seminerler sonunda özel güvenlik görevlilerinin karıştığı olayların sayısının azaldığı, özel güvenliğin genel kollukla koordineli olarak çalışması nedeniyle suçlarla mücadelede ve suçun önlenmesinde başarı kaydedildiği vurgulandı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Seminerden foto

===

Aksu'ya bir park daha

AKSU Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince Macun Mahallesi'nde yapılan 3500 metrekare alan üzerindeki park vatandaşların hizmetine sundu. İçerisine fitness spor aletleri, çocuk oyun grupları ve yürüyüş yollarının yer aldığı parka, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un adı verildi. Tamamı belediye personelince yapılan park, kısa sürede tamamlanarak Aksu halkının hizmetine sunuldu.

Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda incelemelerde bulunan Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, "Halkımızın rahat nefes alması, spor yapma imkanları artırılarak sağlıklı bir hayat sürmeleri ve çocuklarımızın güvenli ortamda oynayabilmeleri için her mahalleye bir park yapmayı hedeflemiştik. Bu güne kadar imarı uygun olan alanlarda yaklaşık 22 bin metrekare park yaptık" dedi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Başkan İsa Yıldırım'ın parkta fotosu

===

GÜNLÜ

Batı Yakası'nın Hikayesi son kez

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi, Şubat ayında William Shakespeare'in eseri 'Romeo ve Juliet'in güncel bir uyarlaması olan Broadway klasiği 'West Side Story' müzikalini bu sezon son kez sahneliyor. Oynandığı günden itibaren kapalı gişe oynayan müzikal, inanılmaz dans sahneleri ile Amerikan rüyasının sosyal problemlerini mercek altına alıyor.

'Maria' ve 'America' gibi ünlü şarkılarıyla tüm dünyada adını duyurmuş ve sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılanan eserin son temsili, bugün (Salı) saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Müzikalin orkestra şefliğini Hakan Kalkan üstleniyor. Eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan'a, dekor tasarımı Tayfun Çebi'ye, kostüm tasarımı ise Funda Çebi Bozdoğan'a ait.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eserden fotolar

===

Hırsızlar eli boş döndü

SERİK Merkez Mahallesi Çeşme Sokak'taki aynı binada bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Odası'na pazar gecesi hırsız girdi. Odaların kapılarını kırarak içeri giren şüpheliler, kooperatif girişindeki kameraları görüntü almasını engellemek için yukarı kaldırdı. Ardından odaların ofislerine giren şüpheliler, çelik kasa ve dolapları açtı. Para ya da değerli bir şeyler bulamayan şüpheliler, eşyalara zarar verdi.

Pazartesi günü oda binasına gelenler hırsızlık olayının farkına vardı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran ile Pazarcılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Erdal Çam, gördükleri manzara karşısından şaşırdıklarını söyledi. Oda başkanları, "Burası esnafın odası, burada esnafa hizmet verilmektedir. Böyle bir şeyi kim nasıl yapabilir anlamadık" diye konuştu.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Binadan ve incelemeden foto

===

Afyonluların tercihi İzmir

TÜRKİYE İstatistik Kurumu verilerine göre Afyonkarahisar'ın nüfusu 634 bin 774 olarak belirlendi. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2012 yılı sonuçlarına Afyonkarahisar'ın diğer kentlerde yaşayan nüfusu ise 427 bin 546 olarak kayıtlara geçti. TÜİK verilerine göre Türkiye genelinde Afyonkarahisar nüfusuna kayıtlı nüfus 1 milyon 62 bin 320 kişi olarak belirlendi. TUİK verilerine göre Afyon en fazla göçü İzmir'e verdi. İzmir'de 84 bin 346 Afyonlu oturuyor. İzmir'i sırasıyla 55 bin 109 kişiyle İstanbul, 50 bin 957 kişiyle Eskişehir, 48 bin 133 kişiyle Denizli ve 32 bin 449 kişiyle Antalya takip ediyor.

Onur BAYRAM/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Afyon kent merkezi fotosu

=== - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Hakan Tütüncü Altınova Antalya Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title