Haberler

Anlı, Emek Caddesindeki Çalışmaları Denetledi

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, Emek Caddesi'nde devam eden asfalt çalışmalarını denetledi, ardından esnafı ziyaret etti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2015 yılı asfalt programı doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezinde iki ekiple asfalt seren, üç ekiple yama yapan, kırsalda her ilçede üçer ekiple çalışmalarını sürdüren Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 30 Nisan'dan bu yana kentin ana arterlerine yaklaşık 160 bin ton asfalt serdi.

Kayapınar'da iki cadde dışında çalışmalarını tamamlayan Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı'na bağlı asfalt ekipleri, Bağlar ilçesinde Medine Bulvarı, Öğretmenler ve Cengizler Caddesi'nden sonra asfalt serimine Emek Caddesi'nde devam ediyor. Bugün tamamlanması beklenen çalışmanın ardından ekiplerin, Sezai Karakoç Caddesi'nde asfalt serimine devam etmesi bekleniyor.

Esnaf büyük ilgi gösterdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, dün Emek Caddesi'ndeki asfalt çalışmalarını yerinde denetleyerek, ilgililerden bilgi aldı, ardından Emek Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti. Eş Başkan Anlı'ya esnaf büyük ilgi gösterirken, 12 yıldır ilk kez yapılan asfalt nedeniyle teşekkür ettiler.

Yama çalışması yapılıyor

Altyapı çalışmalarının tamamlandığı, asfalt hazırlık çalışmalarının yürütüldüğü yerlerde tozu önlemek ve trafik akışını güvenli bir şekilde sağlamak amacıyla yama ekipleri, Ahmet Kaya Caddesi, Fırat Bulvarı, Şehitlik Alipınar Mahallesi 23. Sokak ve Lice Dallıca Tirek Grup Yolu'nda geçici önlem olarak yama yapmaya devam ediyor.

Program uygulanıyor

Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılı asfalt ve yol yapım programı doğrultusunda, altyapı çalışmalarının tamamlandığı ilçelerden başlayarak kademeli olarak asfaltlama çalışmalarını sürdürüyor. Yol açmaya, yol düzenlemeye devam eden Belediye, kırsal tüm ilçelerde 1110 kilometre yol, asfalt ve kilitli parke taşı çalışması yürütmeyi sürdürüyor. Çalışmaların ekim ayı sonuna kadar sürdürülmesi hedefleniyor.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Fırat Anlı Kayapınar Yerel Haberler

title