Haberler

Ankara Valisi Yüksel:

Ankara Valisi Alaadin Yüksel, Enerji Konusunun Önümüzdeki Günlerde, Yenen Ekmek, İçilen Su Gibi Olacağına Dikkati Çekerek, 'Enerji Verimliliği Sadece Ampulleri Değiştirmek Değildir' Dedi

Ankara Valisi Alaadin Yüksel, enerji konusunun önümüzdeki günlerde, yenen ekmek, içilen su gibi olacağına dikkati çekerek, 'Enerji verimliliği sadece ampulleri değiştirmek değildir' dedi.

Vali Yüksel, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve bazı kamu kuruluşlarının bölge müdürleri ile birlikte Kazan ilçesindeki çeşitli tesislerde incelemelerde bulundu.

Aydınlatma sistemleri üreten bir firmanın ünitelerini gezen Yüksel, firmanın AR-GE çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yetkililerin, piyasada yüzde 38 verimlilikle çalışan armatürlerin bulunduğu söylemesi üzerine Yüksel, Ankara'daki sokak aydınlatmalarının daha verimli hale getirilmesi için çalışma yapılmasını istedi.

Aydınlatmada kullanılan enerjinin çok olmasına rağmen şehirlerin karanlık olduğunu belirten Yüksel, 'Ankara'nın elektrik direkleri ile ilgili bilimsel çalışma istiyorum. 1 gram enerjiyi ne çaldıracağız ne de sokağı aydınlatacağız. Enerjiyi insanların yararına kullanmalıyız' dedi.

Yüksel şöyle devam etti:

'Enerji meselesi önümüzdeki günlerde, yediğimiz ekmek, içtiğimiz su gibi olacak. Gelecek yıllarda ulusları bekleyen iki tehlike var. Birincisi terör, ikincisi de terör kadar önemli olan enerji. Herkes bu konuya dikkatini toplamalı. Enerji verimliliği sadece ampulleri değiştirmek değildir.'

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş'yi de (TAI) ziyaret eden Yüksel'e, Genel Müdür Muharrem Dörtkaşlı brifing verdi. Sunumda TAI'nin tüm havacılık disiplinlerini tek çatı altında toplayan dünyadaki tek kuruluş olduğu bilgisini alan Yüksel, 'Traktör lastiği için sıraya girilen bir ülkeden şu anda geldiğimiz noktaya bakın. Türkiye'de bir işletme hem havacılık hem uzay sanayisinde 'ben de varım' diyor. 30 senede böyle işletme yaratmak ancak bize mahsustur. Biz tarihler yazdık' şeklinde konuştu.

- 'BAŞARI BU MİLLETE ÇOK YAKIŞIYOR'-

Bölgedeki bira fabrikasında da incelemelerde bulunan Vali Yüksel, 700 bin metrekare alana kurulan Ankara Lojistik Üssü'nü ziyaret etti. Yüksel, 4 bin 500 kişinin çalıştığı, tekstil hariç diğer tüm sektörlerden firmaların faaliyet gösterdiği üssün yol sorununun kısa sürede çözüleceğini söyledi. Yüksel, 'Artık dünya sahnesinde perde açıldı. Her şey farklı. Sahnede oynanan oyunu daha iyi anlayacağız. Herşeyi Türk milletinin hizmetine sunacağız. Dünya neyin peşinde koşuyorsa biz de onun peşinde koşacağız. Dün kongrelere çağrılmayan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı şimdi Birleşmiş Milletler'de başkanlık yapıyor' dedi.

Yüksel, hesap verebilir olmayı ilke edindiklerini kaydederek devleti adam gibi çalıştıracaklarını belirtti. Yüksel şöyle devam etti:

'Ben bu ülkenin insanına güveniyorum. Bu ülkenin her yöresindeki insanlar birbirine güvenecek. Diyarbakırlısı Artvinliye, Edirneli Antalyalıya güvenecek, kucaklaşacak. Yola koşar adımla devam edeceğiz, dünya ile yarışacağız. Atatürk'ün söylediği muasır medeniyetler daha çok ilerde. Başarı bu millete çok yakışıyor.'

(TOL-YIL) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde İstiklal Marşı'na saygısızlık yapan araştırma görevlisi açığa alındı

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title