Haberler

Ankara'nın, Başkent Oluşunun 89. Onur Yılı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın, Başkent unvanıyla onurlandırılmasının 89.yıl dönümünü yine geniş katılımlı bir resepsiyonla kutladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın, Başkent unvanıyla onurlandırılmasının 89. yıl dönümünü yine geniş katılımlı bir resepsiyonla kutladı.

Kasabadan, metropole uzanan ve dünyaya örnek bir gelişime imza atan Ankara'nın, Başkentlik onurundaki 89. yılında yine bu şehre değer katan, marka değerini yükselten kişi, kurum ve kuruluşlara "Seğmen Büyük Ödülleri" verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ev sahipliğinde Marriott Otel'de gerçekleşen resepsiyona AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milletvekilleri, ünlü sanatçılar, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile önde gelen sanayi kuruluşu temsilcileri katıldı. Gecede, ödüle layık görülenlerin yanı sıra, çeşitli sanatçılar, iş adamları, iş kadınları ve gazetecilerin sinevizyon aracılığıyla Başkan Gökçek'e teşekkür etmeleri, renkli görüntülere sahne oldu.

KASABADAN METROPOLE ANKARA

Konukların, "Ankara…89 yıldır Türkiye'nin kalbi" yazılı dev ekranlarla karşılandığı Resepsiyon, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Selahattin Duman tarafından hazırlanan ve Türkiye'de bir şehrin tarihi hakkında yapılmış en kapsamlı belgesel olma özelliğini taşıyan "Kasabadan Başkente, Başkentten Metropole Ankara" isimli belgeselden kısa görüntülerin ekranlara yansıtılmasıyla başladı.

Ankara'nın Osmanlı döneminden başlayıp şehir dokusundaki değişimleri ve sosyal hayatını, şehrin metropolleşmesinin öyküsünü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bugünkü faaliyetlerini ele alan belgeseli hem renkli hem ilginç hem de tarihi bir yolculuk içerisinde izleyen konuklar, daha sonra Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü üyesi miniklerin ve FOMGET'in seğmen oyunuyla keyif dolu dakikalar yaşadılar.

Başkent Ankara'nın özellikle son 20 yılda yaşadığı büyük değişime ve Başkentlik onurunu layıkıyla taşımasında emeği geçenlerin de katıldığı gecenin sunuculuğunu yapan İclal Aydın, İstanbul'da yaşayan bir Ankaralı olduğunu kaydederek, sahneye belgeselin yapımcısı Selahattin Duman'ı davet etti. Belgeselin yapımında Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in çok büyük destek sağladığını ifade eden Duman, "Sonuçta bir Ankara şehir hikayesi çıkardık, kendi dilimizde harmanlayıp, neşelendirerek, kimsenin bu belgeselin başından ayrılmadan izlemesi niyetiyle bir iş yaptık" dedi.

"Herkes bir parça Ankaralıdır ama ben temelden Ankaralıyım" diyen Selahattin Duman, Ankara'nın dünyada yazıldığı gibi okunmayan tek şehir olduğunu kaydederek, şehrin isminin "Angara" diye okunduğunu söylemesi de salonda neşeli dakikalar yaşattı.

Duman'ın ardından sahneye çıkan ve belgeselde de konuşmasına yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Sayın Selahattin Duman, gerçekten bizi duman eden bir eser meydana getirdi. Ankaramızın başkent oluşunun 89. Yıldönümü kutlu olsun. İnşallah 100. yılını da birlikte böyle bir salon içerisinde bu coşkuyla kutlamak nasip olur" dedi.

Her zaman Ankara'nın böyle bir belgeseli olmasını istediğini ve Duman'ın bu işle ilgilendiğini duyunca da hemen görüştüğünü kaydeden Başkan Gökçek, "Toplam 200 dakika süren ve 6 bölümden oluşan büyük bir belgesel. Çok güzel bir belgesel ortaya çıktı" diye konuştu.

Gecede bir anısından da bahseden Başkan Melih Gökçek, İstanbul milletvekillerinden alınmamalarını isteyerek, "Ankaralı bir şair bir gün bana mektup yazmış. Sonunda da 'Ankara'nın en güzel yanı İstanbul'a dönüşüdür' deyip Yahya Kemal Beyatlı'nın ifadesini kullanmış. Daha sonra da bana, kızının yanına gitmek için otobüs terminalinde beklerken, Yahya Kemal Beyatlı'ya cevap olarak bir şiir yazmış ve göndermiş. Aynen şöyle:

'Öyle değil üstad, öyle değil. O şehir eskisi gibi değil. Ankara bir başka güzel şimdi. Gönül tahtımıza kurulsa da İstanbul eskisi gibi değil." dedi.

SEĞMEN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından, Ankara'ya eserleri, hizmetleri ve girişimleriyle değer katan, Ankara'nın marka değerini yükselten kişi, kurum ve kuruluşları onurlandıran "Seğmen Büyük Ödülleri"nin takdim törenine geçildi.

Ankara'nın marka şehir unvanına katkı sağlayan, Ankara'ya değer katan, eserleriyle, çalışmalarıyla Başkent Ankara'nın dünya başkenti olması yolunda emek sarf eden kişi, kurum ve kuruluşlara verilen "Seğmen Büyük Ödülleri"ni Başkan Gökçek kendi elleriyle takdim etti. Ödüle layık görülenlere ilişkin düşüncelerini de tek tek dile getiren Başkan Gökçek'in, ödül verdiği isimler ve değerlendirmeleri şöyle:

"Sanayi" dalında Yiğit Akü'nün Sahibi "Mahmut Yiğit", "Turizm" dalında Boğaziçi Lokantası Sahibi "Halil İbrahim Boyacıoğlu", "Sivil Toplum Kuruluşu" dalında Meliha Yılmaz Doğal Hayatı Koruma Geliştirme Sağlık Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı "Mine Eren",

"Hayırsever" dalında "Melek İpek"".

"Spor" dalında Olimpiyat Şampiyonu Milli atlet "Aslı Çakır Alptekin", "Bilim Adamı" dalında "Prof. Dr. Hakkı Acun",

"Ticaret" dalında ATO Başkanı "Salih Bezci",

"Girişim" dalında "ASO Başkanı Nurettin Özdebir" adına Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu.

"Üniversite" dalında Hacettepe Üniversitesi Rektörü "Murat Tuncer",

"Kamu Yöneticisi" dalında Ankara Valisi "Alaaddin Yüksel" adına Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar,

"Milli Gurur" dalında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci "Egemen Bağış"

Egemen Bağış ödülünü almadan önce sinevizyonda Bağış'ın yurt dışında Türkiye'ye karşı hasmane tutum içinde olan bazı yabancı parlamenterlerle yaptığı ve "Oğlum Bak Git…" türünden esprili sözlerin yer aldığı tartışmalar yansıtılırken salondan büyük alkış aldı.

Başkan Gökçek, Egemen Bağış'a ödülünü verirken, "Gerçekten Milli Gurur ödülünü, Seğmenler ödülünü hak eden bir bakanımız. Türkiye'nin düşmanlığını yapan kişilere dışarıda sırtımızı yere vermeyen, onların anlayacağı lisanla en güzel cevabı veren böyle bir bakana milli gurur ödülü layıktır diye düşündük. Kendisine bu ödülü vermekten onur duyuyorum" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise Milli Gurur Ödülü'nü Başkan Gökçek'in elinden alırken şunları söyledi:

"Takdir edersiniz ki biraz heyecanlıyım. Gerçekten böyle anlamlı bir ödülü Avrupa'nın en başarılı belediye başkanının elinden almak gerçekten bana heyecan veriyor. Hele Atatürk'e Milli Mücadele'de en çok desteği veren seğmenlerin adını taşıyan bir ödülü Büyükşehir Belediyesi'nin Meclis kararıyla almış olmak benim gerçekten göğsümü kabarttı, çok teşekkür ediyorum. Şunu özellikle vurgulamam gerekir. Yurtdışında değerlerimize, inançlarımıza düşmanlık yapmayı maharet zannedenlere hak ettikleri cevabı verebilmemim arkasında Melih Başkanım gibi Sayın Başbakanımız gibi örnek aldığım büyüklerimiz var. Eğer ben yabancı liderlerin önünde kem küm eden bir başbakanın kabinesinin bakanı olsaydım, o zaman bu cevapları vermekte biraz tedirgin ve çekimser davranabilirdim. Ama çok şükür gerektiğinde 'one minute'

demeyi bilen bir başbakanla çalıştığım için eğer benim değerlerime, inançlarıma, ülkeme ve milletime o cevabı vermezsem hesaba çekileceğimi bildiğim için bana verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Başkanıma Başkentimize beni bu ödüle layık gördükleri için bir kez daha teşekkür ediyorum."

BAŞKAN GÖKÇEK'E SİNEVİZYONDAN TEŞEKKÜR

Gecenin yine en renkli yanlarından biri de resepsiyona katılamayan, ancak sinevizyon eşliğinde mesaj gönderen ünlü sanatçı, iş adamı ve iş kadınlarının düşünceleri oldu.

Bir anda dev ekrana yansıyan görüntülerde ilk sırayı ünlü sanatçı Ferhat Göçer aldı. Ekrandan konuklara seslenen Göçer, "İşim dolayısıyla dünyanın pek çok kenti ve başkentini dolaşıyorum. Özellikle son yıllarda Ankara'daki hızlı değişimi bütün gelişmeleriyle yakından takip ediyorum. Gerek şehirleşmesi gerekse doğal güzellikleri ve yeşiliyle Ankara dünyanın pek çok başkentine örnek şehir olma yolunda çok önemli adımlar atıyor… Bu açıdan Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek'e yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Yine dev ekrandan geceye katılan Big Chefs'in kurucusu Gamze Cizreli ise, konuşmasında, "Melih Gökçek Ankara'ya çok hizmet eden çok önemli belediye başkanlarımızdan biri. Son 10 yıldır bu Ankara'daki gelişmeler çok güzel şekilde ortaya çıktı. Ayrıca Twitter'ı en iyi kullanan siyasetçi, belediye başkanı kendisi" derken, gecenin en renkli isimleri olan Safiye Soyman ve Faik Öztürk de sinevizyon eşliğindeki mesajlarında, "16 yıldır Ankara'da yaşıyoruz. Ankara son 10 yılında muhteşem değişim yaşayan bir kent. Trafik, yerleşim, alt yapı problemi yok. Yeşillik sorunumuz yok. Ankaramız çok değişti. Bu güzel çalışmalarıyla Melih Gökçek, altından heykeli dikilecek bir başkan. Bir dönem daha Ankara'ya yakışır" sözleriyle salonda neşe rüzgarı estirdiler.

Sinevizyondan geceye katılarak, görüşlerini, düşüncelerini paylaşan, Ankara'ya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ve Başkan Gökçek'e çalışmalar için teşekkür eden bir diğer isim de sunucu Erkan Tan oldu. Tan, düşüncelerini "Melih Gökçek başarı, Melih Gökçek siyasi deha, Melih Gökçek iletişim ustası. Ömrüm Ankara'da geçti. Ben spiker oldum Ankara'da, askere gittim Ankara'da, boşandım Ankara'da, bir daha evlendim Ankara'da, çocuğum oldu Ankara'da…Ankara benim sevgim, öfkem, nefretim, aşkım Ankara

benim ömrüm… ömrüm.." sözleriyle dile getirirken, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da mesajında, "Ankara'da gece gündüz çalışan işin başında olan bir belediye başkanı var. Melih Gökçek deyince benim ilk aklıma gelen şey; sosyal belediyecilik ve nasıl yardım yapılacağını tüm Türkiye'ye öğreten isim oluyor" dedi.

MNG Holding'in kurucusu Mehmet Nazif Günal da mesajında Ankara'nın çok modern bir şehir olduğunu ifade ederek, "Başkanım sizinle gurur duyuyoruz. Her zaman başkan olarak görmek istiyoruz. Çalışma temponuz ve başarılarınız sizi gençleştiriyor" derken, Büyükhanlı İnşaat Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Büyükhanlı da, "Her Ankara'ya gittiğimde şehrin adım adım geliştiğine şahit oluyorum. Hatta bazen doğduğum bu şehirde kaybolduğum oluyor. Başkan Melih Gökçek'e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Son olarak ekrana gelen TEPE-Akfen Holding (TAV) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ise mesajında, Ankara'nın tüm şehirlere örnek olacak şekilde büyüdüğünü kaydederek, Başkan Gökçek'in Ankara için bir şans olduğunu söyledi.

Ödül töreni ödüle layık görülenlerin, Başkan Melih Gökçek ve seğmenlerle birlikte çektirdikleri toplu fotoğrafla son buldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Egemen Bağış Melih Gökçek Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title