Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

Samsun'da KESK, DİSK ve TMMOB üyeleri, Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

Samsun'da KESK, DİSK ve TMMOB üyeleri, Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

İstiklal Caddesi'ndeki KESK Samsun Şubesi önünde toplanan aralarında sendika üyeleri, doktor ve avukatların bulunduğu grup, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Grup adına açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Mehmet Özdağ, saldırıyı kınadıklarını belirtti.

Ülkede akan kanın durması ve barış için meydanlara çıkmak istedikleri ifade eden Özdağ, "Kürt, Türk, Laz, Ermeni, Rum, hepimiz eşitiz, kardeşiz. 'Hepimiz biriz ve barış istiyoruz' demek için, yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini yükseltmek için çıktık meydanlara. 'Savaşa hayır, barış, hemen şimdi' diye haykıracaktık. Yapamadık" dedi.

İki hain canlı bombanın Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve tek amacı barış ve kardeşlik olan insanları katlettiğini bildiren Özdağ, şöyle konuştu:

"Genç, yaşlı, çocuk, işçi, öğrenci, emekli yüzü aşkın yurttaş barış mitinginde can verdi. Yaralı sayısı ise ülke nüfusu kadar. Bu saldırı barış ve demokrasi talebinedir. Bu saldırı ile hedeflenen dört kurum olan TTB, DİSK, KESK, TMMOB, ülkenin bütün kesimlerini savunan kurumlardır. Bu saldırı emek mücadelesinedir. Bu saldırı, en temel insan hakkı olan barışçıl gösteri ve yürüyüş hakkına saldırıdır. Barış talebiyle meydanlara çıkan canlarımızın katledildiği 10 Ekim Ankara saldırısı sonrası artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

Özdağ, üç günlük yas ilan edildiğini anımsatarak, kaybedilen canların hak ettikleri törenle uğurlanması için saygı gösterilmesi istedi.

Grup, yapılan açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

İstiklal Caddesi Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title