Haberler

Ankara'daki Terör Saldırısına Tepkiler

AK Parti Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

AK Parti Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Suluova ilçesinde ziyaretlerde bulunan İpek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör eyleminin karanlık ellerin 7 Haziran seçimleri öncesi Diyarbakır'da olduğu gibi 1 Kasım seçimlerine de tesir etmeye ve seçmenin zihnini karıştırmaya yönelik hain bir oyunu olduğunu söyledi.

Elim saldırının bir an önce aydınlatılması gerektiğini vurgulayan İpek, ancak birilerinin bugünden çıkıp olayla ilgili, "İşte bunu devlet yapmıştır" şeklindeki açıklamalarının soruşturmaya gölge düşürecek, soruşturmanın yönünü değiştirecek, belki de gerçek suçluları gizlemeye yönelik açıklamalar olabileceğini kaydetti.

Saldırının demokrasiyi hedef aldığın altını çizen İpek, "Türkiye'nin istikrarını hedef aldı, 1 Kasım seçimlerini hedef aldı. Seçmenin zihnini ve kafasını karıştırmaya yönelik bir saldırıdır. Hepimiz tarafından lanetlenen saldırının faillerinin soruşturma başka taraflara çekilmeden ve siyaseten istismar edilmeden bulunmasını istiyoruz" dedi.

Türkiye'nin bugüne kadar tüm kazanımlarını sandıkta demokrasiyle kazandığına işaret eden İpek, 1 Kasım seçimlerinde sandıktan çıkacak sonuçtan çekinenler ile sonucu lekelemek isteyenler bulunduğunu ifade etti.

Toplumun büyük çoğunluğunun buna itibar etmediğini dile getiren İpek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin hem ülke içinde  hem dış kamuoyuna bu tür olaylarla yansıtılmasının Türkiye'ye çok büyük zararlar verdiğini düşünüyoruz. Bir an önce aydınlatılıp bu konuyu hiç kimsenin istismar etmemesini, seçim sonucuna tesir edecek açıklamaların yapılmamasını temenni ediyorum. Dolayısıyla herkesin sükunet içerisinde suçluların bulunması için yardımcı olması gerekir. Özellikle siyasilerin, failleri ve gerçek suçluların bulunmasını engelleyecek veya soruşturmanın yönünü değiştirecek açıklamalardan kaçınması lazım."

İpek, benzer olayları önceki seçimde de gördüklerine değinerek, "Bundan sonra bu tür vakalar, bu tür faaliyetlerle seçim sonucuna yönelik birileri bir şeyler amaçlıyorsa daha sonra yapacağımız seçimlerde de buna tevessül edebilirler. Bütün siyasi partiler konuyu kınamış, lanetlemişken bu tür saldırılardan seçim sonuçlarına tesir edecek manada açıklama yapılmaması gerekir. Görünen o ki, insanların zihnini karıştırmaya yönelik hunharca yapılan, katillerin yaptığı bir saldırıdır. Çok vahşice bir saldırıdır, kınıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Haluk İpek Ak Parti Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title