Haberler

Anarşi İnisiyatifi Grubu Üyelerinin Serbest Bırakılmasını İstediler (2)

Adliyeye SEVK EDİLDİLER Eskişehir'de geçen pazar günü Ak Parti il binasına yürümek isterken polis tarafından gözaltına alınan Anarşi İnisiyatifi grubu üyeleri bugün öğleden sonra adliyeye sevk edildi.

Adliyeye SEVK EDİLDİLER

Eskişehir'de geçen pazar günü Ak Parti il binasına yürümek isterken polis tarafından gözaltına alınan Anarşi İnisiyatifi grubu üyeleri bugün öğleden sonra adliyeye sevk edildi. Gösteri ve Yürüyüşler Kanununa muhalefet etmekle suçlanan şüpheliler polis midibüsüyle adliyenin altındaki otoparka götürülerek buradan içeriye alındı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden gözaltılarla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

"İlimiz Adalar Porsuk Bulvarı'nda marjinal bazı grupların toplanarak yürüyüşe geçecekleri, çantalarında molotof kokteyli, havai fişek, taş, soda şişesi gibi materyallerin bulunduğu bu materyallerle güvenlik güçlerine, kamu binalarına ve çevreye karşı şiddet eylemi içerisine girecekleri şeklinde istihbarı bilgi edinilmesi üzerine gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Yaklaşık 50 kişilik grup ellerindeki flamaları açarak ve sloganlar atarak çevik kuvvet barikatı üzerine yürümüş, şahıslar dağılmaları ve yaptıkları kanunsuz eylemi sonlandırmaları yönünde ikaz edilmiş, ancak grup içerisindeki şahısların ellerinde bulunan plastik sopalarla polislere vurmaları üzerine, kanuni yetki kullanılarak şahıslara müdahale edilmiştir. Müdahale neticesi grup içerisindeki şahıslardan 1'i yaşı küçük toplam 17 şahıs görevli personellerimiz tarafından kademeli zor kullanılarak yakalanmış, 1 şahıs da olay yerine atarak kaçtığı çantanın incelenmesi sonucu, sonradan kimliği belirlenerek yakalanmıştır. Yakalanan şahısların yanlarında bulunan sırt çantalarından gaz maskeleri, baretler, taş ve şişeler, tanınmamak için kullanılacak olan maske ve eldivenler ve havai fişekler çıkmış, toplam 18 şahıs haklarında hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte adli makamlara sevk edilmiştir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Ak Parti Porsuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title