Haberler

Anadolu'nun Sokakları İstanbul'da Hayat Bulacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Maltepe’de çalışmaları başlanan ‘Anadolu Sokakları’ projesi ile her sokağın bir ili temsil edeceğini ve Türkiye’nin tüm illerindeki kültür mozaiğinin özelliklerini yansıtacaklarını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Giresun Federasyonu tarafından 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8. Giresun Günleri’ni ziyaret etti. Maltepe’de çalışmaları başlanan ‘Anadolu Sokakları’ projesi ile Anadolu’nun kadim kültürünü İstanbul’da yaşatacaklarını söyleyen Kadir Topbaş, “Giresun Federasyonu’nun burada yaptığı organizasyonda güzel bir atmosfer var. Ancak Feshane’nin bulunduğu bölge ve katılımın yüksek olması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yenikapı’da yeni yaptığımız alanda bu tip etkinliklere ev sahipliği yapacak bir alan da oluşturacağız. Ayrıca Maltepe’de çok büyük bir alanda çalışmalarını başlattığımız ‘Anadolu Sokakları’ projesinde, her sokak bir bölgenin kültürel özelliklerini temsil edecek. Özgün mimari ve malzemelerle oluşturacağımız her bir sokakta o bölgenin en önemli öğeleri gözlemlenecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin bir kıta özelliği gösterecek kadar büyük zenginliğe sahip olduğunu belirten Topbaş, “Ülkemizin ciddi bir mozaik derinliği var. Tüm varlıklarımızı ve derinliklerimizi bir araya getirerek büyük milletimizin, aynı ailenin ferdi olduğunu hissettirmek istiyoruz. Türkiye’nin özeti olan İstanbul’da her yöremizin bir yansıması var. Feshane’deki alanımızı tek çatı altında toplanan hemşehri dernekleri federasyonlarına tahsis ediyoruz ve Anadolu insanının kültürlerini yaşayarak bir araya gelmeleri için fırsat oluşturuyoruz. Yeni kuşaktaki gençler ve çocuklarımızın geçmişlerini bilmeleri açısından bu organizasyonları önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Giresun’un çok farklı bir yapısı ve güzelliği olduğunu belirten Topbaş, “Giresunlular buraya gelerek geçmişle bir bağ kurabilir. Öğrencilik yıllarımdan itibaren çok sevdiğim ve kıymet verdiğim Giresunlu dostum var. Giresun’un çok farklı bir yapısı ve güzelliği var. İstanbul’da da Giresunluların, güçlü bir demografik yapısı bulunuyor. Beyoğlu Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde, o bölgede çok fazla Giresunlu olduğunu gördüm. İnsanları bir araya getiren bu aktiviteleri gerçekleştirenleri tebrik ederim” dedi.

BANU EZBER

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Türkiye Maltepe Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title