Haberler

Amasya'nın Yeni Valisi Işık Görevine Başladı

Valiler kararnamesi ile Şişli Kaymakamlığı’ndan Amasya Valiliği’ne atanan Salih Işık, kente gelerek görevine başladı.

Valiler kararnamesi ile Şişli Kaymakamlığı'ndan Amasya Valiliği'ne atanan Salih Işık, kente gelerek görevine başladı.

Valilik binasında çiçeklerle karşılanan Vali Işık, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, İl Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdür ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle tanışmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Amasya gibi güzel ve önemli bir şehre hizmet edecek olmanın heyecanını, mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Stratejik önemi, turizm potansiyeli, tarım ve hayvancılık, madencilik ve imalat sanayi ile cazibe merkezi olan Amasya'da görev yapacağı süre zarfında halkın tüm dertleriyle dertlenerek çözüm üreteceğine, ilin kalkınması ve refah düzeyini arttırmak için tüm mesai arkadaşlarıyla birlikte planlı ve somut projelere dayalı olarak gönül birliği içerisinde hizmet edeceğine yürekten inandığını belirten Salih Işık, "İlimizde kamu hizmetlerinin çağdaş nitelikte sunulması ve vatandaşlarımızın buna kolay ve çabuk şekilde erişmesi, toplumda huzur ve güvenliğin olabildiğince solunması, eğitim ve sağlıkta kalitenin yükseltilmesi, kültür ve tarih zenginliğinin turizme kazandırılması, nitelikli tarım ve buna dayalı sanayinin özendirilmesi, şehit ve gazi ailelerine, yaşlılarımıza, yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, korunmaya muhtaç çocuklarımıza ve engellilerimize sürekli ve kaliteli hizmet sunumu, halkın yaşam kalitesinin arttırılması, kurumlar ve şehir dinamikleri arasındaki koordinasyon en çok üzerinde duracağım, takip edeceğim ve destekleyeceğim konular olacaktır" diye konuştu.

Işık, "Hizmetlerimizi vatandaşlarımıza daha sağlıklı ulaştırabilmek için milletvekillerimiz, yerel yönetimler, kamu ve kuruluşlarımızın yöneticileri, üniversitemiz, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve çalışkan halkımızla beraber en doğru, en akıcı fikirlere ulaşarak katılımcı, şeffaf ve mesai mefhumu gözetmeden hep birlikte şehrimize hizmet etme azmi ve gayreti içinde olacağız. Görevimiz esnasında Amasya'daki sivil toplum örgütleri, basın yayın kuruluşları ve Amasyalıların bizim en önemli destekçilerimiz olacağını, görüş ve önerileriyle görevimiz için çok önemli katkı sağlayacaklarını ümit ediyor, bütün Amasyalı hemşehrilerimize selam ve saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu. - AMASYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cafer Özdemir Şişli Yerel Haberler

title