Haberler

"Altyapı İle İlgili Yapılan Çalışmalarımızda Son Aşamaya Geldik"

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "Alt yapı ile ilgili yapılan çalışmalarımızda son aşamaya geldik" dedi.

İlçede görev yapan basın mensuplarıyla Aspasya Aile Çay Bahçesi'nde bir araya gelen Sel, ilçeye yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Her ay düzenlediği basın toplantısını, bu ay açık havada gerçekleştiren Sel, Suşehri'nin en önemli sorunlarının başında alt yapı sorununun geldiğini söyledi.

Alt yapı çalışmalarının önemini vurgulayan Sel, "Alt yapı yapılmadan üst yapıya hiçbir şey yapamıyorsunuz. Bu dönem kendi tecrübelerime dayanarak şunu hedefledik. İlçenin alt yapısını Avrupa standartlarına uygun olarak yeniden yapılmasını hedefledik. Ama bunun içinde Suşehri Belediyesi'nin 45 milyon lira paraya ihtiyacı var. Bu Suşehri Belediyesi'nin bir asır bulamayacağı bir para. Ancak bunu yapmaya destek ve hibe paralar gerekli. Yani uzun vadeli paralar gerekiyor ki, Suşehri Belediyesi bu projenin altından kalkabilsin" diye konuştu.

Alt yapı çalışmalarının, bir siyasetçinin en son gireceği bir konu olduğunu belirten Sel, şunları kaydetti:

"Alt yapıya girdiğinizde her şeyiniz tamamen kırılacak. Kaldırımlar bozulacak, yani her şey yeniden yapılması gerekecek. Yani belediyeye büyük bir yük getirecek. Ama biz bu yükü göğüslemeyi hedefledik. Şu anda ilçenin tüm mahalle ve sokaklarının alt yapı proje çalışmaları tamamlandı. Bundan sonraki işlemi, ihaleye çıkarılacak. Yapıldıktan sonra ise tüm asfaltları yapılarak uzun süre cadde ve sokakları bir daha eşilmeyecek. Şükürler olsun ki, altyapı ile ilgili yapılan çalışmalarımızda son aşamaya geldik. Şu anda 'Suşehri İçme Suyu Paket Arıtma Tesisi Ön Çalışmaları, Su Alma Yapısı İshale Hatları ve Şebeke Kesim Projesi' adı altında, Cuma günü İller Bankası tarafından hibe olarak ihalesi yapıldı. Bu projenin teslimine yaklaşık 300 gün verildi. Bu projenin yüzde 75'i hibe, yüzde 25'i öz kaynaktan. "

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sel, ilçeyi layık olduğu yere getireceklerini dile getirdi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title