Haberler

Altında Büyük Yükseliş

Güncelleme:

Dün iç piyasada gramı 100 liranın üstüne çıkan altın, ABD'de bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisi öncesi 1,200 dolar civarında dalgalanıyor.

Altın, ABD'de bugün açıklanacak olan aylık istihdam verileri öncesi, yatırımcıların ABD'de faizlerin artırılacağı beklentilerini değerlendirmeleri ile birlikte, 1,200 dolar civarında seyretti ve haftayı kayıpla geçmeye yöneldi.

DIŞ PİYASA

Spot altın, dünkü seviyesi olan ons başına 1,198.40 doalrdan bugün Singapur saati ile 12:47'de 1,200.01 doalra geldi. Fiyatlar dün 2 ocak'tan bu yana ilk kez 1,200 dolar seviyesinin altında kapandı. Altın bu hafta yüzde 1.1 değer kaybetti ve son altı haftada beşinci kez kez düşüşe yöneldi.

İÇ PİYASA

Dün iç piyasada gramı 100 liranın üzerine çıkan altın, piyasının açılması ile sabah saatlerinden itibaren yükselişine devam ediyor.

ABD ETKİLEYEBİLİR

Yatırımcılar, Fed'in sıfır seviyesi yakınındaki faizi ne zaman yükseltmeye başlayacağına ilişkin ipuçları bulabilmek için ekonomik verileri dikkatle izliyor. Bugün açıklanacak olan verilerin, ABD'de işverenlerin Şubat ayında önceki aya göre daha az kişiye iş sağladığını göstermesi beklenirken, işsizlik oranının yüzde 5.6'ya düşmesi öngörülüyor. ABD merkez bankası faiz artırımlarının zamanlamasına odaklanırken, Avrupalı politika yapıcılar teşvikleri artırıyor. Bu durum, doların en az 10 yılın en güçlü seviyesine çıkmasına yardımcı olurken, euro ile fiyatlanan altın üst üste ikinci haftayı da kazançla geçmeye yöneldi.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Phillip Futures Pte yatırım analisti Howie Lee, "Güçlü tarım dışı istihdam verileri altında sert ve keskin düşüşler getirebilir ve muhtemelen 1,180 dolar seviyesi görülebilir," dedi ve "Eğer tarım dışı istihdam 230,000'in altında kalırsa, altın 1,230 dolara ralli yapabilir "şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Singapur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (3)

AhtapotMobil-IOS:

Dolar almak mantıklı değil şuan Altın almak karlı duyrulur.

4
0
yanıtYanıtla
çalışan başka yiyen başka:

ya altın düşer mi hiç tl değer kaybetti deyin şuna borç senedi görünümlü paradan para kazananlar sayesinde piyasadaki alt tabakanın elinden para böyle çalınıp üst tabakaya böyle kolayca tranferi.

0
0
yanıtYanıtla
Cilem cicek Mobil-IOS:

Cok iyi olmus

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title