Haberler

Akşehir'de "Kim 500 Kitap İster" Yarışması Yapıldı

Konya’nın Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerdeki okuma alışkanlığı, paylaşımcılık duygusu ve iş birliği ile çalışabilme becerisini geliştirebilmek amacıyla başlattığı “Kim 500 Kitap İster” yarışması yapıldı.

Konya'nın Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerdeki okuma alışkanlığı, paylaşımcılık duygusu ve iş birliği ile çalışabilme becerisini geliştirebilmek amacıyla başlattığı "Kim 500 Kitap İster" yarışması yapıldı.

Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerdeki okuma alışkanlığı, paylaşımcılık duygusu ve iş birliği ile çalışabilme becerisini geliştirebilmek amacıyla Selçuklu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni İsa Ulu, Selçuklu Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ömer Koçar, Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nesrin Şimşek, Atatürk Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Abdullah Koç, Bahçelievler Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Muhammet Doğan, M.Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Merve Tepeoğlu ve İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şenyurt Gümüş' ten oluşan proje ekibi oluşturmuş, bu ekip "Kim 500 Kitap İster" adlı okuma projesi başlatmıştı. Akşehir genelinde uygulamaya başlanan proje kapsamında ortaokullar ve liseler için belirlenen 5'er kitap öğrenciler tarafından okundu. Öğrenciler 3 aşamalı bir sınavdan geçti. Birinci sınav 9 Haziran 2014 günü öğrencilerin kendi okullarında yapıldı ve ilk 3'e giren öğrenciler okullarını temsil etmek üzere 11 Haziran 2014 günü 24 Ağustos Ortaokulu'nda tekrar sınava tabi tutuldu.Yine bu yazılı yarışma sınavı sonrası 15 ortaokul ve 13 lise bilgi yarışmasına katılmaya hak kazandı.

12 Haziran 2014 Perşembe günü Nihat Dayanık İlkokulu, 24 Ağustos Ortaokulu, M.Nigar Yamaç Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, N.Nahçivani İmam Hatip Ortaokulu, Nasreddin Hoca İlkokulu, Yıldırım İlkokulu, Bahçelievler Ortaokulu, Çakıllar Vali Kemal Katıtaş Ortaokulu, 75. Yıl Öğretmen Emel Türkoğlu Ortaokulu, Adsız Sedat Sezgin Ortaokulu, Doğrugöz Namık Kemal Ortaokulu, Yazla Şehit Astsubay İbrahim Geçer Ortaokulu ve Engili Hasan Doğan Ortaokulu öğrencileri ortaokullar kategorisinde; Akşehir Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, İsmet İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Nasreddin Hoca Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Özel Akşehir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Selçuklu Anadolu Lisesi, Seyit Mahmut Hayrani Anadolu Lisesi, Ş.İsmail Cem Yakınlar Ticaret Meslek Lisesi, Ş.Öğretmen Gürkan Arıtürk Kız Teknik ve Meslek Lisesi, T.E.C. TOKİ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Zekai Baloğlu Spor Salonu'nda düzenlenen yarışmaya katıldı.

Yarışmada öğrencilere okudukları her kitaptan 3'er tane olmak üzere toplam 15 soru yöneltildi. Yarışma sonunda 500 kitap için ipi ortaokullarda Mualla Nigar Yamaç Ortaokulu, liselerde ise Anadolu Öğretmen Lisesi göğüsledi. Yarışma sonunda proje ekibi, aynı zamanda yarışmanın da jüri üyelerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit tarafından plaket takdimi yapıldı.

Şube Müdürleri Sadık Köseoğlu, İsa Kürşat Ünver ve Bilal Eği tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bireysel daldaki yarışmaların 1'incilere yarım altın, 2'incilere çeyrek altın, 3'üncülere gram altın hediye edildi.

Yarışma sonuca konuşma yapan Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, "Bilginin hızla değiştiği günümüzde okumanın önemi tartışılmaz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak değişik farkındalık yaratma projeleri yapıyoruz. Öğrencilerin okuma alışkanlığı, paylaşımcılık duygusu ve iş birliği ile çalışabilme becerisini geliştirebilmek üzere yaptığımız projenin bugün finalini yaptık. 2 bin beş yüz civarı öğrencimiz bu yarışmaya katıldı. Kamuoyu tarafından büyük ilgi gördü. Ailelerin de bu yarışmaya katıldıklarını gördük. Kitap temini noktasında değişik kurum ve kuruluşlardan destek aldık. Hepsine teşekkür ederim. Öğrencilerimizle beraber bizlerde değişik duygular yaşadık. Şube müdürlerimiz, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" dedi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Selçuklu Akşehir Konya Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title