Haberler

Akbank Genel Müdür Vekili Binbaşgil:

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin Kredi Kartlarında Çok İleride Olduğunu ve Kullanılan Teknolojilerin Dünyada Örnek Gösterildiğini Söyledi

Akbank Genel Müdür Vekili Hakan Binbaşgil, Türkiye'nin kredi kartlarında çok ileride olduğunu ve kullanılan teknolojilerin dünyada örnek gösterildiğini söyledi.

Sabancı ve Bilkent üniversitelerinin İşletme Yönetimi Yüksek Lisansı (MBA) kulüplerince düzenlenen 'MBA Forum 2010' Antalya'nın merkez Konyaaltı ilçesine bağlı Beldibi'ndeki Rixos Oteli'nde başladı.

Binbaşgil, burada yaptığı konuşmada, 2001 yılındaki finans krizinin bankacılık sektöründe kaotik bir ortam oluşmasına neden olduğunu söyledi. Kriz nedeniyle 79 bankanın üçte birinden fazlasının kapandığını vurgulayan Binbaşgil, 'Banka sayısı 54'e düştü. Bin 700 banka şubesi kapanırken 50 bin kişi işini kaybetti' dedi.

Akbank'a o dönemde yeniden yapılanma için katıldığını dile getiren Binbaşgil, bu amaçla Yeni Ufuklar Değişim Programı başlattıklarını söyledi. Müşteri odaklı bir organizasyonla bankayı yeniden yapılandırdıklarını ifade eden Binbaşgil, bunu bilgi teknolojileri, insan kaynakları ve iletişim üzerine inşa ettiklerini söyledi.

Binbaşgil, Türkiye'de 900'e yakın şubesi olan Akbank'ın bu değişim programının Harvard Üniversitesi'nde vaka çalışması olarak okutulduğunu vurguladı.

Akbank'ın yıllarca 'Güveninizin eseri' sloganını kullandığını vurgulayan Binbaşgil, bankacılık sektörünün Türkiye'de kazandığı sağlıklı yapı nedeniyle artık güvenin bir bankayı ön plana çıkartabilecek özellik olmaktan çıktığını savundu. Binbaşgil bu nedenle yenilikçi, çağdaş ve teknolojik olmak için 'Türkiye'nin yenilikçi gücü' sloganını kullandıklarını kaydetti.

- PAZAR PAYI ARTTI-

Binbaşgil, bankadaki değişimle birlikte Akbank'ın 2001'de toplam kredilerde yüzde 11 olan pazar payının 2007'de yüzde 14'e, ihtiyaç kredilerinde yüzde 5'ten 13'e, taşıt kredilerinde yüzde 5'ten 22'ye, mortgagede yüzde 3'ten yüzde 13'e , ticari kredilerde 11'den yüzde 14'e, mevduat da yüzde 10'dan yüzde 12'ye, toplam aktiflerde ise yüzde 10'dan yüzde 12'ye çıktığını söyledi. Toplam, ihtiyaç, taşıt ve ticari kredilerde pazarda Türkiye birincisi olduklarını belirten Binbaşgil, mortgage, mevduat ve toplam aktiflerde ise ikinci sırada bulunduklarını kaydetti,

Akbank'ın bu yılki aktif büyüklüğünün 103 milyar lira, net karının 2,7 milyar lira olduğunu dile getiren Binbaşgil, 'Akbank'ın 20 milyar dolar piyasa değeri var. Bu nedenle Türkiye'nin ve bölgenin en değerli şirketlerinden bir tanesi' diye konuştu.

Akbank'ın 877 şubesi, 15 bine yakın çalışanı, 7,8 milyon müşterisi bulunduğunu dile getiren Binbaşgil, personelin yaş ortalamasının 32 olduğunu ifade etti.

Binbaşgil, çalışanların yüzde 51'inin kadın, yüzde 91'inin de üniversite mezunu olduğunu söyledi.

- MÜŞTERİ BANKAYA GİTMİYOR-

Akbank'ın aylık 6 milyon civarında bankacılık işlemi yapan aktif müşterisi olduğunu belirten Binbaşgil, bunların yüzde 70'inin internet, mobil uygulamalar gibi alternatif dağıtım kanallarını kullandığını vurguladı. Binbaşgil, 'Müşterilerimizden 2 milyonu kesinlikle şubeye uğramıyor' dedi. Kredi konusundaki standartları çok farklı noktalara getirdiklerini iddia eden Binbaşgil, dünyada bir ilk olan 'kredi makinası' uygulamasına geçtiklerini söyledi. Kredi makinelerinden 15-20 tane olduğunu ifade eden Binbaşgil, TC kimlik numarası ile bu makineler kanalıyla kredi başvurusunda bulunanlara kısa sürede cevap verildiğini, talebi kabul edilenlerin makinenin verdiği plastik kartlarla hemen paralarını çekebildiklerini söyledi.

- DÜNYAYI SARAN MOBİL DEĞİŞİM-

Türkiye'de 20 milyon banka müşterisi olduğunu ve birkaç yıl içinde bu sayının 40 milyona çıkmasının beklendiğini dile getiren Binbaşgil, bankaların stratejilerini doğru saptamak ve hızlı olmak zorunda olduklarını kaydetti.

Dünyanın artık online olduğunu belirten Binbaşgil, dünyada 1,73 milyar internet, 1,4 milyar e-mail kullanıcısı bulunduğunu ve geçen yıl 90 trilyon e-mail gönderildiğini söyledi.

Türkiye'de 3 evden birinde internet olduğunu dile getiren Binbaşgil, cep telefonu kullanma oranının yüzde 82, kullanma yaşının ise 7 olduğunu vurguladı.

Dünyada televizyonu en çok Türklerin izlediğini ifade eden Binbaşgil, kadınların günde 9 saatini ekran başında geçirdiğini vurgulayarak, 'Türkiye'de yılda 900 saat okul var ama çocuklar 1500 saat TV seyrediyor. 7-14 yaş grubu boş zamanlarının yüzde 60'ını televizyon seyrederek geçiriyor' dedi.

- KREDİ KARTLARI-

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Binbaşgil, kredi kartlarıyla ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:

'Türkiye'de kredi kartlarında dünyada çok ileri bir ülke. Kullandığımız teknolojiler hakikaten dünyada örnek gösteriliyor. Türkiye, Avrupa'da ödeme sistemlerinde en büyük üçüncü ülke. Akbank'ın kredi kartlarında pazar payı yüzde 15. Nakit dediğimiz şey demode kaldı. Bu nakdi kaldırmamız lazım ama Türkiye'de bu yavaş bir yolculuk. Türkiye'de nakit kullanımı hala yüzde 70'lerde. Telefon sektörü ile bankacılık sektörü gittikçe birbirlerine yaklaşıyor. Zaman içinde ödemelerde cep telefonları kullanılacak.'

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller de, Akbank sponsorluğunda düzenlenen organizasyona 11 üniversiteden MBA öğrencilerinin katıldığını söyledi.

Türkiye'de işsizlik oranının yüzde 14, gençler arasındaki işsizlik oranının ise yüzde 25 olduğunu vurgulayan Boyacıgiller, 'Biz burada işi olan iyi okullarda okuyan mutlu insanlarız. Verilen bu nefis fırsatı sonuna kadar değerlendirmenizi rica ediyoruz' dedi.

(FÜ-BNY-ABK) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

İsrail ve Hamas, esir takası ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor

İsrail ve Hamas, esir takası ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Burdur'da diyalize giren hastalar rahatsızlandı: 18'inin durumu ağır

Burdur'da diyalize giren hastalar rahatsızlandı: 18'inin durumu ağır

Bakmadan Geçme

YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak? Trendyol Express Pazar günü çalışıyor mu? Trendyol Express Pazar günü dağıtım yapıyor mu, açık mı 2024? Pril boykot mu? Pril İsrail malı mı, boykot listesinde var mı? Pril Türk malı mı, sahibi kim?
Mahmud Ahmedinejad, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için şartları değerlendiriyor

Mahmud Ahmedinejad, İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olabilmek için şartları değerlendiriyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title