Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kanlı şebekeler kıta, bölge, ülke, halk, etnik köken, din, kültür, coğrafya, otobüs durağı, cadde, havaalanı, stadyum, lunapark ayırımı yapmadığını belirterek, "İsimleri, kimlikleri farklı olabilir ama hepsi insanlık düşmanıdırlar.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kanlı şebekeler kıta, bölge, ülke, halk, etnik köken, din, kültür, coğrafya, otobüs durağı, cadde, havaalanı, stadyum, lunapark ayırımı yapmadığını belirterek, "İsimleri, kimlikleri farklı olabilir ama hepsi insanlık düşmanıdırlar. Karanlığı mum yakarak, şiddeti merhametle, nefreti daha fazla muhabbetle yeneceğiz. Bireysel ve toplumsal psikolojimiz, moral ve motivasyonumuz için hiç çıkmadığımız kadar sokaklarımıza çıkalım." dedi.

Davutoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dünya gündeminde geçen hafta terör saldırılarının eksik olmadığına işaret etti.

Bu hafta içinde hain saldırılar sonucunda evlatların şehit düştüğünü anımsatan Davutoğlu, ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete sabır diledi.

Davutoğlu, bu milletle iftihar duyduklarını belirterek, kendi şehit evladının cenaze namazını kıldıran imamların olduğu ülkede, bayrağın hiçbir zaman yere düşmeyeceğini bildirdi. Davutoğlu, "Sütçü İmamların ülkesinde, Allah'ın izniyle inancımız, bayrağımız, sancağımız ebediyete kadar temsil edilecek." dedi.

-"Gönül coğrafyamızda dökülen gözyaşı"

Başbakan Davutoğlu, Irak ve Pakistan'da yaşanan terör olayları nedeniyle Iraklı ve Pakistanlı kardeşlerinin acılarını yürekten paylaştıklarını ifade ederek, başsağlığı diledi. Davutoğlu, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Lahor Valisi Şahbaz Şerif'i aradığını anımsatarak, bütün Türk milletinin, dost ve kardeş Pakistan ile olan birlikteliğini, kaderini, dayanışmasını aktardığını anlattı. Şerif'in de "Bütün kardeşlerimize selamlarımı iletin" dediğini ifade eden Davutoğlu, Türkiye ile Pakistan'ın, dünyada başka hiçbir iki ülkeye nasip olmayacak bir gönül bağıyla bağlı olduğuna işaret etti.

Davutoğlu, "Biz, İstiklal Harbi'nde ellerindeki son ziyneti gönderen bacılarımızın mirasını, unutmadık ve ne zaman herhangi bir şekilde sıkıntıyla karşılaştıklarında da bilinsin ki biz her zaman Pakistan'ın yanında olacağız. Aynı şekilde Irak'taki kardeşlerimizin de yanında olacağız. Her ne suretle olursa olsun Irak'taki her etnik grubun, Türkmen'in, Arap'ın, Kürt'ün, Sünni'nin, Şii'nin en yakın dostu Türkiye'dir. Nitekim alçak DEAŞ terör örgütü, geçtiğimiz günlerde Türkmen kardeşlerimize Tazehurmatu'da kimyasal silahla saldırdığında oradaki kardeşlerimizi de getirip, ülkemizde tedavi etme imkanı, şerefi bize nasip oldu. Bilinsin ki gönül coğrafyamızda dökülen her gözyaşı damlasının, dökülen her damla kanın da takipçisi, oradaki kardeşlerimizin yaralarını ilk saran biz olacağız. Biz her zaman kardeş coğrafyanın yanında olduğumuzu ifade ettik." diye konuştu.

-"Hepsi insanlık düşmanı"

Son bir ayda terörün kanlı yüzünün, coğrafya farkı gözetmeksizin kendini bir kez daha gösterdiğine dikkati çeken Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ankara, İstanbul, Brüksel, Bağdat, şimdi de Lahor... Bu kanlı şebekeler kıta, bölge, ülke, halk ayırımı yapmıyor. Bu kanlı şebekeler etnik köken, din, kültür, coğrafya ayırımı yapmıyor. Bu kanlı şebekeler, otobüs durağı, cadde, havaalanı, stadyum, lunapark ayırımı yapmıyor. Ceylanpınar'da uyuyan polisleri katledenler, İstanbul'da cumhuriyet savcısını katledenler, Suruç'ta toplanan insanların arasına girip bomba patlatanlar, Ankara Kızılay'da servis aracının yanında, belediye otobüs durağında, İstanbul'da meydanda, caddede bomba patlatanlar, Brüksel'de şehir metrosunda ve havalimanında bomba patlatanlar, Lahor'da lunaparkta masum çocukları öldürmek üzere bomba atanlar aynı alçaklardır. İsimleri, kimlikleri farklı olabilir ama hepsi insanlık düşmanıdırlar. Onları bu cinayetlere azmettirenler de aynı odaklardır. Örgüt adları, ideolojileri farklı görünse de bu cinayet odakları insanlık suçu işlemek üzere örgütlenen, bu organize cinayet şebekeleri birdir ve aynıdır. Terör doğrudan insanlığı hedef alan, hayatı hedef alan bir alçaklıktır. Bütün insanlığın, daha fazla geç olmadan terör karşısında aynı kararlılıkla yekvücut olması lazım."

-"Terör örgütlerinin maskesi düştü"

Başbakan Davutoğlu, yaşadıkları zorluklara rağmen hem içeride hem dışarıda sorunları çözecek güce, birikime ve kudrete sahip olduklarını bildirdi.

Türkiye'nin tökezlemesini bekleyenler, Türkiye'yi terörle, bazı hukuk tartışmalarıyla dize getirmek isteyenlerin kaos ve kriz bekleyenlerin boşuna bekleyeceklerini belirten Davutoğlu, çünkü bunlara asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

Davutoğlu, Türkiye'nin, hukuk ve demokrasi yolunda geri adım atmadan yoluna devam edeceğini dile getirerek, şiddet taraftarlarının sokağa çıkma çağrılarını boşa çıkaran Diyarbakır'daki vatandaşların basiret ve feraseti ile Ankara ve İstanbul'daki vatandaşların basiret ve ferasetinin bir olduğunu vurguladı.

Terör örgütlerinin maskesinin düştüğünü, herkesin esas meselenin ne olduğunu gördüğünü belirten Davutoğlu, şunları ifade etti:

"Esas meselesi ağaç, dershane, hak, hukuk olmayanlar, Cumhurbaşkanımıza, AK Parti'ye, hükümetimize ve ülkemizin istikrarına saldırarak Türkiye'nin omurgasına ateş ediyorlar. Omurgamıza ateş edebilirler ama kalbimizi asla işgal edemezler. Zihnimizi asla işgal edemezler. Hedeflerini vurabilirlerse Türkiye'nin diz çökeceğini, kapaklanacağını, teslim olacağını zannediyorlar. Allah'ın izniyle ve milletimizin basiretiyle hiçbir şekilde başarılı olamayacaklar. Zehirledikleri insanları ölüme gönderenler, mensuplarına ölümden başka bir şey vaat etmeyen bu odaklar, istikrarımızı, huzurumuzu, refahımızı bozamacayak, bizi 2023 hedefimizden asla geri alıkoyamayacaklar.

Vatandaşımızın can emniyetini, vatanımızın huzur ve refahını da namusumuz gibi koruyacağız. Sadece bunun için siyaset yapıyor, sadece bunun için çalışıyoruz. Umudumuzu, özgüvenimizi, kararlılığımızı kırmak, bizi karamsarlığa sevk etmek isteyenler muratlarına asla eremeyecekler. Şartlar ne olursa olsun demokrasiden, hukuk devletinden, üretimden, sosyal barıştan, toplumsal dayanışmadan ve kamu düzeninden gözümüzü ayırmayacağız. Herkes maneviyatını, moralini en yüksek düzeyde tutarak, hayata karışmalıdır. Onlar bizi hayattan koparmak istiyorlar, biz onlara rağmen hayata karışmalıyız. Herkes sokağa, caddeye, bulvara, meydana, büyük bir özgüvenle çıkmalı ve kucaklaşmalıdır. Karanlığı mum yakarak, şiddeti merhametle, nefreti daha fazla muhabbetle yeneceğiz inşallah. Acılarımız, matemimiz, şehitlerimiz var. Hepsini asaletimize uygun bir halde yaşayacağız ama maneviyatımızı kırmayacağız, kırdırtmayacağız. Bireysel ve toplumsal psikolojimizi kırmak isteyenlere rağmen moral ve motivasyonumuz tam olmalıdır. Birey, toplum, sivil toplum, siyasi partiler olarak yapmamız gereken tereddütsüz bir irade beyanıyla, terörün tam karşısında yer almak ve tam bir dayanışma içinde olmaktır."

-"Kiraladıkları terör örgütleriyle..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, buradan geriye tek bir adım atmadan, adalet ve kalkınma, birlik, huzur, demokrasi için yürüttükleri mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi.

Kaosa, teröre, şiddete, nefrete geçit vermeyeceklerini vurgulayan Davutoğlu, bu mücadelenin 78 milyon vatandaşın mücadelesi olduğunu kaydetti. Bunun sadece ekonomik, siyasi mücadele değil, milletin, devletin topyekün yeniden var oluş mücadelesi olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şu görüşlere yer verdi:

"Biz burada sadece kendi vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti savunmuyoruz bütün insanlığın değerlerini müdafaa ediyoruz. Milyonlarca mazluma kucak açarak, zalimlere meydan okuyoruz. Türkiye ile hesabı olanların kiraladıkları terör örgütleriyle, lejyonerlerle mücadele ederek, mazlum Asya'nın, mazlum Ortadoğu'nun bütün halklarının istiklal ve istikbal mücadelesini veriyoruz. Tarih bu noktasında gelin, yüreklerimizin, vicdanlarımızın sesini birleştirelim. Kaos ve kriz bekleyen felaket tellallarına prim vermeyelim. Mutlaka en geniş anlamda dayanışma içinde olalım. Bireysel ve toplumsal psikolojimiz için moral ve motivasyonumuz için hiç çıkmadığımız kadar sokaklarımıza çıkalım. Bu sokaklar bizim, bu diyar, bu şehirler, bu insanlar bizim. Hiç gitmediğimiz kadar esnafımızın yanına gidelim. Alışveriş yapmayacaksak bile yoldan geçerken gördüğümüz her esnafa bir selam verelim. Hiç sormadığımız kadar komşularımızın halini, hatırını soralım. Komşularımızın kimliklerini sormayalım, Türk müsün, Arap mısın, Kürt müsün, Sünni misin, Alevi misin diye sormayalım. Soracağımız tek şey hali hatırı olmalıdır. Bizim hatırlarını inşa edeceğimiz komşularımız olmadıkça milletimizin bekası olmaz. Hiç dayanışma yapmadığımız kadar dayanışma içine girelim. Kalbi kırık olan, gönlünde hüzün olan, acı olan kim varsa onun yanında olalım. Hayatın her safhasında omuz omuza olan, aynı safta birleşen bütün vatandaşlarımı bir kez daha selamlıyorum. "

-"Dünyanın dört bir yanında mesai halindeyiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye gittiğini anımsatan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın orada hem Nükleer Güvenlik Zirvesine katılacağını hem de Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin resmi açılışını gerçekleştireceğini hatırlattı.

Davutoğlu, "Bu merkezin hazırlık çalışmalarında bulunan bir kardeşiniz olarak ifade ediyorum; Cumhurbaşkanımızın inşallah hayırlı elleriyle açacağı, birçok Müslüman milletin temsilcisinin açılışta olacağı bu merkez, dünyanın bir başka kıtasında aziz milletimizin vurduğu bir mühür olacaktır." dedi.

Kıyamete kadar orada kültürleri, medeniyetleri, inançlarının temsil edileceğini, en iyi şekilde orada milletlerinin temsilinin gerçekleşeceğine değinen Davutoğlu, "Allah Sayın Cumhurbaşkanımızın ve onunla birlikte giden heyetin yolunu da açık eylesin, hayırla gitsinler, hayırla dönsünler." ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin menfaatleri ve itibarı için dünyanın dört bir tarafında mesai halinde olduklarını kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu AK Parti Türkiye Lahor Politika Güncel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title