Haberler

AK Parti'nin Osmaniye Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim davamız, al bayrağı bütün dünyada dalgalandırma davasıdır" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim davamız, al bayrağı bütün dünyada dalgalandırma davasıdır" dedi.

Davutoğlu, AK Parti'nin Osmaniye'de, Devlet Bahçeli Meydanı'nda düzenlediği mitingdeki konuşmasında, yollarının "millete hizmet yolu" olduğunu söyledi.

"Beni en heyecanlandıran projeyi de söyleyeyim" diyen Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Ben, Toros'un zirvelerindenim, Konya'nın Taşkent'inden. Bizim oralar, yörük Türkmen boylarının Malazgirt'le birleştiği yerler. Başı karlı Geyik Dağı'nın etekleri. Şimdi inşallah Konya'dan hızlı tren Karaman'a, oradan Mersin'e, oradan Adana'ya, oradan Osmaniye'ye geliyor. Benim doğduğum dağlar ile gönül verdiğim Osmaniye birleşmiş olacak. Hayırlı, kutlu olsun inşallah. Osmaniye'de durmayacak, buradan Gaziantep'e, oradan da devam edip gidecek. Bizim zihnimiz, vizyonumuz bu. Doğudan batıya, kuzeyden güneye giden herkes Osmaniye'ye selam dursun, bu dağlara, bu ovalara bereket gelsin."

Osmaniye'nin eski adının "Cebelibereket" olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Osmanlı Devleti bir yere bir ad verdi mi boşuna vermez. Buraya 'Cebelibereket' demiş. Çünkü, burası bereket diyarıdır" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Osmaniye bizim çıramızdır, ışığımızdır, aydınlığımızdır, Osmaniye ayaktaysa, Türkiye ayaktadır. Osmaniye ayaktaysa, İslam dünyası, Türk dünyası ayaktadır Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.

Türkiye içindeki hizmetlerini anlattıklarını söyleyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Gelin bir de gönül dünyamıza gidelim. Hani, kopup geldiğimiz Orta Asya'ya. Sonra 'Evlad-ı Fatihan' olarak gittiğimiz Balkanlar'a gidelim. Şimdi konuşuyorlar; Türkiye'de yıllarca idarecilik yapmış, Başbakan Yardımcılığı, bakanlık yapmış olanlar bizim milliyetçiliğimizi sınamaya kalkıyor. Türklüğümüzü, geçmiş tarihle olan bağımızı kimseye sınatmayız biz. Bizim safımız da eylemimiz de idealimiz de bellidir. Şimdi soralım hep beraber; Orhun Anıtları, ki ilk Türkçe kullanılan anıtlardır, Bilge Kağan Anıtları, biz gelene kadar öksüzdü. Burada onun adına şiir okuyanlar, gidip orayı restore etmemişti. Orhun Anıtları'nı biz restore ettik. 14 kilometre yolunu da AK Parti yaptı."

"Bizim davamız, al bayrağı bütün dünyada dalgalandırma davasıdır"

Selçuklu Sultanı "Sultan Sencer Han"ın mezarının Türkmenistan'da garip halde olduğunu vurgulayan Ahmet Davutoğlu, "Gittik, mezarını bulduk. Mezarını da türbesini de ihya ettik. Sultan Murat Hüdavendigar, Kosova'da türbesi garipti. Kimse ilgilenmemişti. Gidip, Sultan Murat Hüdavendigar Türbesi'nin tadilatını kim yaptı? İşte Filibe'de Sultan Murat Cami çökmek üzereydi, biz gelene kadar sahipsizdi. Kim yaptı? Ecdat yadigarı her şeye sahip çıktık. Şimdi de Gülbaba Türbesi'ni yaptırıyoruz Budapeşte'de, Budin'de, Tuna kenarında Gülbaba Türbesi'ni de biz yaptırıyoruz. Osmaniyeliler, ecdadın yadigarına sahip çıkmamızdan razı mısınız? İşte bizim millilik anlayışımız budur" şeklinde konuştu.

"Zulüm başladığında hemen Myanmar'a büyükelçi tayin ettik" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Myanmar'da 6 bini aşkın şehidimiz vardı 1. Dünya Savaşı'ndan oraya esir olarak götürülmüş. Çanakkale şehitleri gibi kutsal şehitler. Irak cephesinden götürülmüş. Büyükelçimiz sordu; 'Talimatınız nedir sayın bakanım' dedi. O zaman Dışişleri Bakanıyım. İlk ne yapayım? Dedim ki aziz Osmaniyeliler, inancımızı, irfanımızı herkes duysun diye söylüyorum, dedim ki 'Türkiye Cumhuriyeti büyükelçisi olarak gidince iki şey yapacaksınız, birincisi şehitlerimizin mekanlarını tek tek bulacaksınız. O mekanların başına gidip, Fatiha okuyacaksınız ve şehitlerimize diyeceksiniz ki 'Yüzyıl sonra Anadolu'dan, sizin torunlarınızdan selam getirdik ve iki kutsal emaneti getirdik, al bayrak ve Kur'an-ı Azimüşşan'. Bizim davamız işte bu, al bayrağı bütün dünyada dalgalandırma davasıdır."

Başbakan Davutoğlu, "Bizim milliyetçilik anlayışımız budur, bütün Türkiye'yi kuşatır, yurtdışında da ecdadımızdan kalan her mirasa sahip çıkarız" diyerek sözlerini tamamladı.

Notlar

AK Parti Osmaniye mitinginde "Var mısın" isimli seçim şarkısı ilk kez "remix" olarak çalındı.

Başbakan Davutoğlu, "Osmaniye'den 4'te 4 istiyoruz" diyerek, Rabia işareti yaptı. Davutoğlu, konuşması sırasında ceketini çıkararak "yörük atkısı" taktı.

Mitinge katılan vatandaşların coşkulu tezahüratı karşısında Ahmet Davutoğlu, "Osmaniye konuşacak, bizi konuşturmayacak" ifadesini kullandı.

Miting alanına, "Hocadan ders almayan, milletten ders alır", "Kaleler ve yaylalar şehrinden, yer fıstığı ve turpun başkentinden, yiğitler diyarı Osmaniye'den Bilge Adam'a selam", "Yusuf yüzlü, Yunus sözlü. Ey gönlümün çırası hoş geldin, sefa geldin" yazılı pankart ve dövizler dikkati çekti.

AK Parti Osmaniye mitingine, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Genel Başkan Danışmanı ve AK Parti İstanbul milletvekili adayı Ali Sarıkaya da katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de mitingde kısa bir selamlama konuşması yaptı.

(Bitti)

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Osmaniye Konya Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

title