Haberler

AK Parti'nin Niğde Mitingi

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Kabe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, nasıl Kudüs Yahudiler için kutsalsa, Taksim de bizim için kutsal" dediğini belirterek, "Bu nasıl söz? İster ateist ol, ister anarşist ol, o senin bileceğin şey ama biz Kabe'ye laf söyletmeyiz.

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Kabe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, nasıl Kudüs Yahudiler için kutsalsa, Taksim de bizim için kutsal" dediğini belirterek, "Bu nasıl söz? İster ateist ol, ister anarşist ol, o senin bileceğin şey ama biz Kabe'ye laf söyletmeyiz. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek" dedi.

Davutoğlu, partisinin Niğde mitinginde yaptığı konuşmada, sözlerine, "Niğde'nin her bir koç yiğidine, bacısına selam olsun" diyerek başladı.

Bütün Niğde'nin bu meydana aktığını belirten Davutoğlu, Niğdelilere, "Niğde tarih yazacak mıyız, var mısınız, 7 Haziran'da tarih yazıyor muyuz, üçte üç diyor muyuz?" sorusunu yöneltti.

Davutoğlu, kendisinin de Niğdeli olduğunu, Konya Ovası'nın etrafındaki vilayetlerin kendisinin de şehri sayıldığını ifade ederek, "Üçte üç istiyorum. Nevşehir üçte üç yaptı, Aksaray üçte üç yaptı, Karaman ikide iki yaptı. Niğde'nin ne eksiği var? Koç yiğitler diyarı Niğde üçe var mısın? İnşallah 7 Haziran akşamı bu Niğde'li kardeşinize bir hediye vermeye var mısınız?" diye sordu.

"Ak gençlik burada hocasının yanında" sloganı üzerine Başbakan Davutoğlu, "Hocanız de her zaman sizin yanınızda, Niğde'nin yanında" karşılığını verdi.

Başbakan Davutoğlu, Niğde'ye çok müjdesi olduğunu, eli boş gelmediğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gibi havada afaki laflarla da gelmediğini, Niğde'ye eli dolu geldiğini belirterek, "Kılıçdaroğlu bu meydanı görsün de Niğde ne demek bilsin. İşte burası koç yiğitler meydanı Kılıçdaroğlu" dedi.

Dün, Kut'ül Ammare kuşatmasının yıldönümü olduğunu anımsatan Davutoğlu, "Kut'ül Ammare, Bağdat'ın yakınlarında İngiliz ordusunu bütünüyle esir alan 29 Nisan 1916'daki büyük zaferimiz. Kut'ül Ammare şehitlerinden de Allah razı olsun" ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı üzerine, "Niğde ayakta iken vatanı bölmeye kimin gücü yeter, kimin? Ey Niğde, sizin dedeleriniz var ya, düşman Adana'dan Pozantı üzerinden İç Anadolu'ya, Niğde'ye gelmeye çalışırken, onları o boğazda durduran koç yiğitlerin torunlarısınız sizler. Öyle kimseye pabuç bırakır mıyız biz? Paralele, CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye pabuç bırakır mıyız?" diye sordu.

"Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın"

1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü ilan ederek, tatil ettiklerini bildiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Nasıl Niğde'de bugün bu mahşeri kalabalık barış içinde güzelce bizleri karşıladı, yarın da gösteri yapmak ve anmak isteyenler, barış içinde kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilirler. Herkese sesleniyorum: Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın, sembolik olarak gidip bir saygıda bulunacaklarsa tamam ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz. Biz böyle dedik, barış çağrısı yaptık, bu HDP'nin eş başkanı var ya, diyor ki; - ekranlardan özellikle Diyarbakır'lı, Şanlıurfa'lı, Batman'lı, Bitlis'li, Siirt'li, Hakkari'li, Şırnak'lı kardeşlerim duysun diye söylüyorum - Diyor ki 'Kabe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, nasıl Kudüs Yahudiler için kutsalsa, Taksim de bizim için kutsal' Yahu bu nasıl söz. İster ateist ol, ister anarşist ol, o senin bileceğin şey ama biz Kabe'ye laf söyletmeyiz. Ne inancı taşırsan taşı ama Kabe'ye şerik koşulmasına izin vermeyiz.

Bir müftüyü milletvekili adayı gösterdiler. Ben o müftü efendiye sesleniyorum: Bu sözün hükmü nedir? Kabe'ye şirk koşmanın hükmü nedir İslam'da, nedir? Müftü efendi cevap versin. Peşine takıldığı Selahattin Demirtaş'a ya bir ders versin ya da bir bize cevap versin. Ama hep diyorum ya bu Kürt baası, bir de Türk baası var CHP, onlar da; 'Kabe Arap'ın olsun, Çankaya bize yeter' diyorlardı tek parti döneminde."

Davutoğlu, Kabe'nin, Türk'ün de Kürt'ün de Sünnisinin de Alevisinin de yüreğinde olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek. Bu ülkede isteyen inanır, isteyen inanmaz. İsteyen anarşist olur, isteyen ateist. Ama bu millet iki yüzlülüğü affetmez. Doğuda samimi Kürt vatandaşlarımızı kandırmak için müftü efendiyi vekil adayı göstereceksin, batıda Taksim'e çıkıp 'burası bizim için Kabe'dir' diyeceksin. Bu millet sana inanır mı? Gönlü Filistin aşkıyla yanan Türk, Kürt kardeşlerimize sesleniyorum, diyor ki 'Kudüs nasıl Yahudiler için kutsalsa.' Yahu sen İsrail'in sözcüsü müsün? Kudüs bizim için kutsal, bizim için. Bu millet Kabe'nin adını duyduğunda ayağa kalkar, kıyama kalkar; Kudüs'ün adını duyduğunda aşkla yürür. Biz kutsal değerlerimizi çiğnetmeyiz. Bunu öğrenecekler. Birisi 'diyaneti kaldıracağız' diyor, öbürü, Kılıçdaroğlu yeni bir matematik formülü geliştirmiş, 1+8+4. 28 Şubat'ın kesintisiz 8 yılını, gizli bir şekilde tekrar gündeme getiriyor. Yani 8 demek, imam hatiplerin ortaokulunun kapanması demek. İzin verir miyiz? Bir daha 28 Şubat'ı getirebilirler mi? Bir daha bu memlekette 28 Şubat zulmüne bu millet izin verir mi? Bütün gençler bizimle ne yapıyorsak onlar için yapıyoruz."

"Onlar konuşur, AK Parti yapar"

Bugün Niğde-Gölcük otoyolunu açtıklarını ifade eden Davutoğlu, Niğde'de yapacakları yatırımlara ilişkin şunları söyledi:

"Allah hayırlı, mübarek  etsin. Çok arzu ettiğiniz, benim ağzımdan duymak istediğiniz sözü de söyleyeyim; inşallah Niğde ve Aksaray'ın birlikte kullanacağı havaalanının çalışmalarına başlıyoruz. Adı da inşallah siz de uygun görürseniz Hasan Dağı Havaalanı ne güzel olur değil mi? Şimdi Kılıçdaroğlu buraya gelip havaalanı lafı eder. Bir şey yapabilirler mi? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Onlar konuşur, bu kadar. Millet biliyor.  Gölcük-Niğde bağlantısını yaptık. İnşallah Niğde-Ankara otoyolunun da çalışmalarını tamamladık en kısa sürede ihaleye çıkıyoruz, oda hayırlı mübarek olsun. Biz iktidara geldiğimizde Niğde'de sadece 54 kilometre bölünmüş yol vardı. Şimdi 257 kilometre. Niğde'den çıkın Adana'ya bölünmüş yol, Niğde'den çıkın Aksaray'a bölünmüş yol, Kayseri'ye bölünmüş yol, Konya'ya bölünmüş yol. İşte fark bu. Onlar konuşur, bu kadar. Siz bilirsiniz. Şimdi daha ileriye gidiyoruz, daha ilerisi var. İnşallah Konya Ovası'ndan bu tarafa doğru ve Akdeniz'e inecek şekilde Ereğli, Karaman, Ulukışla, Yenice hızlı tren demiryolunu da en kısa zamanda bitireceğiz. Faruk Nafiz'e selam olsun, Ulukışla'ya hediye olsun."

Başbakan Davutoğlu, Yerköy, Kırşehir, Nevşehir, Niğde hızlı tren yolunu da en kısa zamanda planlamaya başlayacaklarını, yatırım planına aldıklarını bildirdi.

Davutoğlu, şunları ifade etti:

"Bu ne demek biliyor musunuz? Kuzeyden güneye, batıdan doğuya ve güneye her yol, her tren yolu Niğde'den geçecek. Hasan Dağı'na selam duracak. Hasan Dağı demişken benim Hasan Dağı'na bağlılığım birçok yerden ama en fazla nereden biliyor musunuz? Dışişleri bakanıyken, Başbakanken ne zaman doğuya doğru gitsem, bu Hasan Dağı ile Erciyes dağının üzerinde uçmaya başladığımda dağlara bakarım vatanımdan ayrılıyorum diye. Devlet görevi gidiyoruz. Sanki ben onlara seslenirim ve derim ki 'ey Hasan Dağı, ey Erciyes Anadolu size emanet.' Sanki onlar da bize seslenir 'sen selametle git, millet için git, vatan için git, Allah için git.' Hasan Dağı'nın dibinde koçyiğitler var, vatan onlara emanet. Hasan Dağı'nın eteğindeki koçyiğitler, bacılar size sesleniyorum vatana sahip çıkacak mısınız? Bu vatanın istikbali ve istiklali için 7 Haziran'da bir destan yazacak mısınız? Size her şey helal. Size her türlü hizmet boynumuzun borcu. AK gençlik 3'te 3. Kaldırın elleri 3, görsünler 3, hepsini istiyoruz. 3'ünü birden istiyoruz."

" Organize enerji ihtisas bölgesi kuracağız"

Davutoğlu, Niğde'ye organize enerji ihtisas bölgesi ve Niğde Üniversitesine tıp fakültesi kuracaklarına dikkati çekerek, "Buraya gelip konuşanlar, konuşacak olanlar konuşur, onlar konuşur bu kadar" dedi.

Davutoğlu, bu hastanede 1 milyon 200 bin vatandaşın hizmet göreceğini, kız eğitim kampüsü inşaatını da yakında bitireceklerini belirtti.

Kalkınma Bakanı'nın bu sabah KOP Eylem Planı'nı Niğde'de açıkladığını anımsatan Davutoğlu, "Özellikle 'Niğde'de açıkla' dedim. 'Konya'da değil, Niğde'de açıkla' dedim. Çünkü bütün bu KOP havzasının kalbi Niğde'dir, Konya ile birlikte Niğde'dir, Karamanla birlikte, Aksaray ile birlikte Niğde'dir" diye konuştu.

2018 yılı sonuna kadar KOP havzasında 10 milyar liralık yatırım yapacaklarını bildiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi acaba Kılıçdaroğlu hesap etmeyi bilir mi sizce? Hani birtakım laflar, rakamlar söylüyor. Bu rakamları sayabilir mi? Neden sayamaz biliyor musunuz? Evvelsi gün bir olay oldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ile mahkemeliktiler biliyorsunuz. Bir iftira attı. Mahkeme ona tazminat hükmetti. Ne oldu? Karar kesinleşti, Kılıçdaroğlu'nun maaşına haciz geldi haciz. Adamın haberi yok. Maaşından haberi olmayan birinin verdiği söze inanılır mı? Millete gelmekten çekinip notere giden birinin verdiği söze inanılır mı? Bakın ben notere gitmedim. Gittim mi? Geldim buraya sizin huzurunuzdayım diyorum ki 'tıp fakültesi açılacak.' Şüpheniz var mı? Diyorum ki 'Ankara-Niğde otoyolu yapılacak.' Şüpheniz var mı? Diyorum ki 'kız eğitim kampüsü kurulacak.' Şüpheniz var mı? Yok. Diyorum ki 'havaalanı yapılacak.' Şüphe eder misiniz? Çünkü biz sözümüzün eriyiz Kılıçdaroğlu. Bizimle millet arasına ne noter girer ne de fötr girer, hiçbir şey girmez. Niğdeli bir Başbakan ile konuşmak için notere ihtiyaç hisseder mi Allah aşkına. Ama bunlar halka yabancı, halkı anlamaz, halkı bilmez, halkın dilini konuşmaz, halkın gönlünü anlamaz. Nasipsiz bunlar nasipsiz."

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun Niğde'ye gelip tarım konusunda konuştuğunu, Hollanda ile Türkiye'yi karşılaştırdığını belirterek, "Rakam bilmediği için. Ben size rakamları vereyim. Bakın öyle kağıttan falan değil, zihnimden söylüyorum Kılıçdaroğlu görsün diye. Şu anda Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi Türkiye'dir. Hollanda ile falan karşılaştırma bizi Kılıçdaroğlu. Avrupa'nın en büyük tarım ülkesi Türkiye'dir. Tarımda toplam gayri safi milli hasılamız 118 milyar dolar. Avrupa birincisiyiz, dünyada 6. Kılıçdaroğlu biz bu ülkeyi devraldığımızda tarımda ismimiz, esamemiz yoktu" ifadesini kullandı.

"Tarım ihracatından bahsediyor. Bizim tarım ihracatımız şu anda 18 milyar dolar" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Ama önemli olan ne biliyor musunuz o güzelim patatesi yetiştiren Niğdeliler...Hay sizin patatesinize aşık olayım. Bir patates ikram edecek misiniz bana? Dünyada sizin patatesten daha tatlı patates yoktur. Şimdi o duysun diye söylüyorum ihracattan bahsediyor. Şu anda Türkiye 193 ülkeye  bin 783 tür tarım ürünü ihraç ediyor. Kılıçdaroğlu rakamlara bak rakamlara. Şu ana kadar verdiğimiz tarımsal destek 10 milyar lira. Niğde'ye 2002 yılında verilen toplam tarımsal destek 12 milyon liraydı. Biz bu sene ne verdik biliyor musunuz? 2014'te 61 milyon lira tarımsal destek sadece Niğde'ye. Toplam 12 yılda verdiğimiz tarımsal destek 408 milyon lira sadece Niğde'ye. Helali hoş olsun. Daha fazlasını vereceğiz. İşte bizimle onlar arasındaki fark bu. Biz konuştuk mu Niğdeli inanır, onlar konuştu mu Niğdeli güler. Çünkü onlar konuşur, AK Parti yapar. İşte Niğde onun için bu seçim, kader seçimi. Bu seçim milli birliğin, istiklalimizin, istikbalimizin kader seçimidir. İnşallah bu kader seçiminde 3'te 3 yapmaya var mısınız? Şimdiden cephe kuruyorlar. CHP diyor ki CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı şimdi buraya gelip Kılıçdaroğlu bunları söylemez ama özellikle Niğdeli kardeşlerime selam ediyorum hangi partiye oy verirseniz verin 7 Haziran'da hepinizin oyuna ben talibim."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Kudüs Niğde Politika Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

title