Haberler

AK Parti'nin Nevşehir Mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet liderleri için koltuğun, kendileri için milletin önemli olduğunu belirterek, "Onlar koltuğa yapışmışlar, bizim için millete hizmet edecek daha çok yıllar var. Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminden sonra ikinci atılım dönemi başlıyor 2023'e kadar" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet liderleri için koltuğun, kendileri için milletin önemli olduğunu belirterek, "Onlar koltuğa yapışmışlar, bizim için millete hizmet edecek daha çok yıllar var. Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminden sonra ikinci atılım dönemi başlıyor 2023'e kadar" dedi.

Davutoğlu, partisinin Nevşehir mitinginde yaptığı konuşmada, genel seçimde birinci parti olamaması halinde genel başkanlığı bırakacağını, muhalefete de aynı çağrıda bulunduğunu anımsattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Oyum düşmezse koltuğu bırakmam" dediğini, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Barajı aşamazsam, suç da bende olursa bırakırım" dediğini anlatan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Aramızdaki fark bu. Onlar için koltuk önemli, bizim için millet önemli. Onlar koltuğa yapışmışlar, bizim için daha millete hizmet edecek çok yıllar var. Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde, 12 yıllık atılım döneminden sonra ikinci atılım dönemi başlıyor 2023'e kadar. Bir anlamıyla ikinci yarı başlıyor. Milletimizle nice meydanlara çıkıp nice zaferler kazanacağız."

"Baktılar ki tek tek iktidar iddiaları yok, bir araya gelerek AK Parti'yi durdurmaya çalışıyorlar" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Durdurabilirler mi? CHP, HDP ile paslaşıyor. Biri 'Diyaneti kapatacağım' diyor, diğeri geride kalmıyor, 'Ben de kapatacağım' diyor. Ben bunlara CHDP diyorum. Bir yanı Demirtaş, bir yanı Kılıçdaroğlu. MHP 2002'de iktidardayken, Sayın Bahçeli Başbakan Yardımcısıyken koltuğu bırakıp gitmedi mi, verdiğiniz emaneti terk etmedi mi? O da eski Türkiye alışkanlıklarına dönmek istiyor. Arkalarında paralel bir çete, 'Üçünü toplayayım da ben de aralarına girip beraber AK Parti'yi durduralım' hesabı içindeler. Dördü birden ETP, eski Türkiye partisi bunlar. Eski Türkiye 90'lı yıllarda koalisyon demek, IMF demek. Eski Türkiye kalıntılarını tarihe gömecek miyiz? Yeni Türkiye'yi inşa etmek için gece gündüz çalışacak mıyız? Bir tarafta dörtlü çete, eski Türkiye, bir tarafta elif gibi dimdik duran AK Parti. CHP'ye verdiğiniz her oy HDP'ye, MHP'ye verdiğiniz her oy eski Türkiye ve paralelcilere gider. Oyunuza sahip çıkın, yeni Türkiye'ye sahip çıkın."

"Milli onuru, devletin itibarını kim korudu?"

Davutoğlu, mitinge katılanlardan, üç milletvekili olan Nevşehir'den önceki dönemde olduğu gibi üç milletvekili sözü aldı.

Nevşehirlilerden 2002 ile 2015'i karşılaştırmasını isteyen Davutoğlu, "Sorun onlara, 2002 Türkiyesi'nde bu kudretli, onurlu millet IMF'ye niçin boyun eğdirildi? Biz 2002'de IMF'den borç dileniyor muyduk? Başbakan Yardımcısı Bahçeli idi. 2013'te onların borcunu son kuruşuna kadar kim ödedi? AK Parti'nin iktidarıyla IMF'den borç istemeyi bir kenara koyun, IMF'ye borç verir hale geldik mi? Milli onuru, devletin itibarını kim korudu" diye konuştu.

Davutoğlu, TSK'nın 2002'de terörle mücadele için başka ülkelerden helikopter beklediğini, Türkiye'nin kendi tankı ve tüfeği olmadığını anlatarak, "12 yılda alnımızın teriyle durmadık, uyumadık, çalıştık ve artık Türkiye Cumhuriyeti kendi helikopterini yapıyor. Milliyetçilik lafla, sözle olmaz, milletin, devletin itibarını korumakla olur" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin kendi denizaltısını, tüfeğini ve tankını yaptığını vurgulayarak, "Bu itibarlı ülkeyi 2023'e geldiğimizde öyle bir teknolojik seviyeye ulaştıracağız ki Kapadokya üzerinde yüzde 100 Türk yapımı milli savaş uçağı uçacak" ifadesini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Devlet Bahçeli Nevşehir Ak Parti Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title