Haberler

AK Parti'li Vekillerden Güngiad'a Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayları, Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Hakan Akbal’ı ziyaret etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekili adayları, Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Hakan Akbal'ı ziyaret etti.

Seçim çalışmalarını kapsamında ziyaretlerini sürdüren AK Parti milletvekili adayları Mehmet Galip Ensaroğlu, Ebubekir Bal, Netice Arslan ve Alaattin Parlak, GÜNGİAD Başkanı Akbal'ı ziyaret etti. GÜNGİAD'da gerçekleşen ziyarette seçim çalışmaları ve bölgenin nabzı ele alındı. Ziyarette konuşan AK Parti MYK üyesi ve Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı Mehmet Galip Ensarioğlu 1 Kasım seçimlerinin bölgenin kaderini belirleyecek kadar önemli olduğunu söyledi. Ensarioğlu, bölge ve ülkenin huzuru için bu seçimlerin büyük önem arz ettiğini ve bundan dolayı herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini dile getirdi.

"GÜNEYDOĞU'DA SEÇİM GÜVENLİĞİ ÖN PLANA ÇIKIYOR"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren GÜNGİAD Başkanı Hakan Akbal da, 1 Kasım'da bir seçimin planlandığını ve bu seçimde Türkiye için yeni bir kader notasının olduğunu ancak bölgenin üzerinde daha fazla önem arz etmekte olduğunu belirterek, bundan dolayı Avrupa'da demokratik kanallarla Ortadoğu ülkelerine göre biraz daha toplum kendini ifade edebiliyor. Akbal, "Ancak Türkiye'de sessiz çoğunluk söz konusudur. Bu çoğunluk sandıkta kendini ifade etme yoluna başvuruyor. Güneydoğu'da seçim güvenliği ön plana çıkıyor. Bu aslında çok önemlidir. Gerekli hassasiyet ve altyapı hazırlanmalıdır. Seçim güvenliği sağlanmadığında halklar arasında bir takım olumsuz ayrışmalar söz konusudur" dedi.

"CENEVRE SÖZLEŞMESİNE AYKIRI OLAYLAR YAŞANIYOR"

Yakın zamanda Muş'un Varto ilçesinde öldürülen bir kadının vücudunun ifşa edildiğini ve Şırnak'ta öldürüldükten sonra sürünerek götürülen teröristin cenazesinin Cenevre Sözleşmesi'ne bile aykırı olduğunu vurgulayan Akbal, "Hukukta bu anlamda uzaklaşmamak gerekir. Esasında bu tip yaşanan olayları fırsata çevirmekte mümkündür. Olayı gerçekleştiren fail ve failleri biran önce bulunmalıdır. Cezalandırılması ve hukukun gecikmeden yerine getirilmesi gerekir" diye konuştu.

Program, daha sonra basına kapalı olarak devam etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Galip Ensarioğlu Diyarbakır Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title