Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Seçim Barajını Yüzde 10'dan Yüzde 7'ye Düşürme Popülizmini Yapıp, Altına İmza Atan Bir Siyasi Partinin Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcıları, Sanıyorum TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 'Seçim barajını yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürme popülizmini yapıp, altına imza atan bir siyasi partinin genel başkanı, genel başkan yardımcıları, sanıyorum TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili de kanun teklifi verme cesaretini kendilerinde bulabilirler' dedi.

Elitaş, Kayseri Terziler ve Konfeksiyon İmalatçıları Odası üyelerine TOKİ tarafından yaptırılan konutların anahtar teslimi için düzenlenen törende, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Mustafa Elitaş'a, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Sarıoğlan ilçesi Karaözü beldesindeki şenlikte dün yaptığı konuşmada, '12 Eylülde AKP'nin baskıcı Anayasasına hepinizi 'evet' demeye davet ediyorum' dediği, vatandaşların 'hayır' diye tepki göstermeleri üzerine, 'Sizleri yürekten kutluyorum. İşte bilinçli vatandaş, bilinçli seçmen' karşılığını verdiği hatırlatıldı. Elitaş, bunun üzerine şunları kaydetti:

'Sayın Kılıçdaroğlu, genel başkan olduktan sonra şaşkınlık içerisinde. Yaptığı bütün şeyler şaşkınlık alameti. İlk defa Karaözü'nde söylediği şey doğrudur. 'Anayasa referandumuna evet diyeceğiz' söylemi, bugüne kadar en doğru sözlerinden biridir. Bugüne kadarki söylediği hep 'hayır' söylemleri şaşkınlığın alametidir. İnşallah Kayseri'de şaşkınlıktan kurtulup, doğru yolu bulma, doğruyu söyleme fırsatını bulursa, bu hem Cumhuriyet Halk Partisi için çok önemli bir gelişme hem de sayın Kılıçdaroğlu için hayatındaki en önemli unsurlarından biri olacaktır.' Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun 'Balyoz operasyonu' ile ilgili yorumunu da, 'Söylediği sözler şahsi görüşü mü, tüzel kişiliğinin görüşü mü? O konuda henüz kanaat oluşmamış gibi. Mesela, daha önce, 'Herkes üniversiteye başörtüsüyle girecek' şeklinde gazeteye verdiği demeci, akşam yalanlamak mecburiyetinde kaldı' sözleriyle değerlendirdi.

CHP'nin daha önce bazı kanunlarla ilgili düzenlemelerde tavrını 'Net ortaya koyamadığını' öne süren Elitaş, 'CHP yetkilileri net olmalı. İçindekileri söyleyebilmeli. Meydanda farklı, kendi iç dünyalarında farklı bir şekilde ortaya çıkmamalılar. Türk milletinin aklıyla kimse alay etmemeli' dedi.

- TSK İÇ HİZMET KANUNU'NUN 35. MADDESİ-

CHP'nin, geçen hafta seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesi, birkaç gündür de Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili hükümeti göreve çağırdığını anımsatan Elitaş, şöyle konuştu:

'Sayın Başbakan dün Bingöl'den seslendi. 'Samimiyseniz, netseniz, eğer katıksız, şüphesiz şekilde bu fikri savunuyorsanız, verin kanun teklifini, TBMM'de yetkili partilerin yetkili komisyonları konuşsunlar' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu, 'İktidar onlar, onlar versin' dedi. Kaçmanın, kaçak güreşmenin hiç kimseye faydası yok. Barajı yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürme popülizmini yapıp, altına imza atan bir siyasi partinin genel başkanı, genel başkan yardımcıları, sanıyorum, TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesiyle ilgili de kanun teklifi verme cesaretini kendilerinde bulabilirler.'

- ANAYASA REFERANDUMU-

CHP ve MHP'nin Anayasa değişiklik referandumuna 'hayır' demelerini 'şaşkınlıkla karşıladığını' vurgulayan Elitaş, şunları söyledi:

'Milliyetçi Hareket Partisi, tüzel kişilinin ne yaptığının farkında değil. 12 Eylül sürecinde en çok zarar görmüş, işkenceye maruz kalmış, temsilcisi problem çekmiş, tutuklanmış, mahkum olmuş kişiler, CHP ve MHP içerisindedir. Buna maruz kalmış, bu konuda haksızlığa uğramış bir kitlenin temsilcilerinin, sadece Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından bu hassasiyet dile getirildi diye, 12 Eylül darbesini yapanların kamu vicdanında mahkum edilmesi ve bundan sonra hiç kimsenin darbe yapmaması üzerine yapılan Anayasa değişikliğine MHP ve CHP'nin olağanüstü bir şekilde 'hayır' demelerini şaşkınlıkla karşılıyorum. Ben vatandaşlarımızdan şunu istiyorum. Anayasa değişikliği tekliflerine 'hayır' demek için sebeplerini araştırsınlar, bulsunlar, bizimle paylaşsınlar. 26 maddelik Anayasa değişikliğine 'evet' demeleri için o kadar büyük sebep var ki...'

CHP'nin, Anayasa değişiklik paketiyle ilgili daha önce 3 madde dışındaki tüm maddeleri kabul ettiğini, bugün maddelerin tamamına karşı çıktığını öne süren Elitaş, 'Bize söyledikleriyle şimdi halka söyledikleri arasında çok büyük fark var. Bize mi yanlış söylediler, halka mı yalan söylüyorlar?' diye sordu.

Elitaş, HSYK'nın yapısındaki değişikliğe CHP ile kurulun 5 üyesinin karşı çıktığını belirterek, HSYK'nın hiçbir üyesinin, bu konuyla ilgili itirazını dile getirmediğini söyledi.

(MUS-KAK) - KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title