Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ:

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Mevcut Anayasa'nın, Askerlerin Dizayn Ettiği, Terziliğini Yaptığı Bir Anayasa Olduğunu Belirterek, 'Terziliği, Ölçmeyi, Biçmeyi Bilseler Gam Yemeyiz

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, mevcut Anayasa'nın, askerlerin dizayn ettiği, terziliğini yaptığı bir anayasa olduğunu belirterek, 'Terziliği, ölçmeyi, biçmeyi bilseler gam yemeyiz. Ama bu işi de bilmedikleri için maalesef Türkiye'nin geleceğini, önünü, yolunu tıkayan bir anayasa olmuştur' dedi.

Partisinin Bursa İl Başkanlığı tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen '24. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Bozdağ, konuşmasına Turkcell Süper Lig 2009-2010 sezonu şampiyonu Bursaspor'u kutlayarak başladı.

Bozdağ, Ankara'dan Türkiye'nin şampiyonu olan bir kente gelmenin sevincini yaşadığını ifade ederek, 'Siz Türkiye'nin şampiyonu oldunuz. AK Parti nasıl statükoya karşı mücadele vererek milletin sesi olduysa bir Fenerbahçeli kardeşiniz olarak '4 büyüklerin kurduğu statükoyu da Bursalılar yerle bir etmiştir' diyorum' dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, Bursaspor Yönetim Kurulu, teknik heyet ve futbolcuları kutlayan Bozdağ, yeşil-beyazlıların Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olacağına yürekten inandığını dile getirdi.

- ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ SÜRECİ

Bozdağ, Türkiye'nin daha büyük, güçlü bir ülke olarak yoluna devam etmesi için yapmaları gereken çok şey bulunduğunu, onların başında da anayasanın geldiğini söyledi.

Türkiye'nin tarihinde 1876, 1921, 1924, 1961 ve 1982 olmak üzere 5 anayasa olduğunu hatırlatan Bozdağ, şunları kaydetti:

'1876 Osmanlı, 1921 Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini kapsıyor. 1921 dahil 4 anayasayı biz tecrübe etmişiz. Bunların 4'ünün ortak bir özelliği var. Bunların 4'ü de olağanüstü şartlarda hazırlanmış anayasalardır. Düşünün 1921 Anayasası, Kurtuluş Savaşı devam ediyor, anayasa hazırlanmış. 1924 savaş bitmiş saltanattan cumhuriyete geçilmiş savaşın acıları, yaraları, bizleri sıkıntıya sokan bir durum. Her şey kötü durumda bir tek kurtuluşun, cumhuriyetin sevinci var. Bu ortamdaki 1924 Anayasası. 1961'e bakıyorsunuz darbe yapılmış ve darbecilerin talimatıyla hazırlanmış bir anayasa. 1982'de yine darbecilerin talimatıyla hazırlanmış bir anayasa.'

- 'TERZİLİĞİ BİLSELER GAM YEMEYİZ'-

Bozdağ, toplumun her kesimi ve herkesin katılımıyla hazırlanmış, hepsinin kendisini hür hissettiği bir ortamda katkı sunduğu bir anayasa değişikliğini, maalesef Türkiye Cumhuriyeti'nin hayata geçiremediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

'Bu bizim de özlemimizdir, 72 milyon insanımızın da ortak özlemidir. Türkiye'nin yönetildiği bugünkü Anayasa askerlerin dizayn ettiği, terziliği yaptığı, ölçmesini, biçmesini yaptığı bir anayasa. Terziliği, ölçmeyi biçmeyi bilseler gam yemeyiz. Ama bu işi de bilmedikleri için maalesef Türkiye'nin geleceğini, önünü, yolunu tıkayan bir anayasa olmuştur. Her ne kadar, vatandaşımız anayasayı halk oylamasında kabul ettiyse o oylamayı değerlendiren herkes bir şeyi çok net söylüyor. Bu oylamada verilen kabuller anayasanın doğruluğuna, gerekliliğine olan inançtan değil, darbeyi yapanlar tez elden Türkiye'nin yönetiminden gitsin diye verilmiş oylardır. Darbecileri tasfiye etsin diye verilmiş oylardır. Ama darbeciler kendilerinin gitmesini darbe anayasasının yürürlüğe girmesine bağladıkları için mecburiyetten kabul edilmiştir. Milletin kabulünün esasında darbecilerin gitmesi vardır.'

Atatürk'ün yaptığı Anayasalar, iki tanedir. Birisi 1921 Anayasası, birisi 1924 Anayasası. Atatürk'ün anayasasında milletten üstün hiç kimse yoktur. Bütün yetkiler millete aittir. Egemenlik de, egemenliği kullanmak da doğrudan millete aittir. Ama Atatürk adına darbe yaptıklarını söyleyen darbecilerin yaptığı Anayasaların hiç birinde millete ait yetki yok. Sadece oy kullanma.'

Bozdağ, anayasanın Türkiye'nin sorunu olduğunu, bu sorunu herkesin dile getirdiğini ifade ederek, değişiklik ve referandumla ilgili yürüttükleri çalışmalar hakkında salondaki partililere bilgiler verdi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de hazır bulunduğu toplantıda, Bekir Bozdağ, milletvekilleri ve partililere Bursaspor atkısı dağıtıldı.

Bu arada, 24. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yer alacağı bildirilen Devlet Bakanı Faruk Çelik, toplantıya katılmadı. (HÜY-HLK-SEB) - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title