Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Türel, Kocaeli'de Açıklaması

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, 27 Mayıs 1960 darbesine ilişkin, "Bir zamanlar Türk demokrasisinde 'devrim' diye nitelenen bu tarihin, Türk demokrasisi için kara bir gün olduğu ve demokrasi yaprağı"...

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, 27 Mayıs 1960 darbesine ilişkin, "Bir zamanlar Türk demokrasisinde 'devrim' diye nitelenen bu tarihin, Türk demokrasisi için kara bir gün olduğu ve demokrasi yaprağı içinde kara bir gün olarak geçtiği hepimizin malumu" dedi.

Türel, Gölkay Park Tesisleri'nde partisinin iİ teşkilatı ve belediye başkanlarıyla yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin önemli bir yerel seçime hazırlandığını hatırlattı.

Partisinin seçim çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Türel, AK Partili belediyenin büyük ve önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Türel, Kocaeli'deki anket sonuçlarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ancak hiçbir başarıyı yeterli görmediklerini dile getirerek, "Her başarı bizim için daha büyük başarılar için bir adım, bir basamak oluyor. Zaten 3 genel seçimde Türkiye'de rekor kırmak suretiyle oylarını artırarak iktidar olmuş bir siyasi partiyiz. Bu, tabii ki genel başkanımızın, Sayın Başbakanımızın bize göstermiş olduğu hedef çerçevesinde gerçekleşiyor. O yüzden 'Kocaeli'de oylarımızı daha da nasıl artırırız, bununla ilgili çalışmalarımızı ne üzerine yoğunlaştırırız' hususunda aramızda kısa da olsa bir değerledirme imkanımız oldu" ifadesini kullandı.

-27 Mayıs darbesi

Türel, Türkiye'de 27 Mayıs 1960'da darbe yapıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Bir zamanlar Türk demokrasisinde 'devrim' diye nitelenen bu tarihin, Türk demokrasisi için kara bir gün olduğu ve demokrasi yaprağı içinde kara bir gün olarak geçtiği hepimizin malumu. Maalesef Türkiye'de geçmişte demokrasimize gölge düşen 27 Mayıs gibi farklı tarihler söz konusu olmuştur. Bizler TBMM çatısında yazan 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' sözünün Türkiye'de gerçekleşmesi için ve bunun sadece bir slogan, sözden ibaret değil, fiilen de mümkün olması için ortaya gayretlerini koyan siyasi partinin temsilcileriyiz

O yüzden ben Türk tarihine kara bir leke olarak düşen 27 Mayıs tarihinde geçmişte bu konuda hayatını kaybeden değerli büyüklerimize, başta rahmetli Adnan Menderes olmak üzere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum."

Türel, gazetecilerin yerel seçimlerle ilgili anketlerin devam edip etmeyeceğiyle ilgili sorusu üzerine sonuçların çok güzel olduğunu, anketleri bundan sonraki yol haritasını belirlemek için yaptıklarını dile getirdi.

"Yoksa anket sonuçları bugünü gösterir. Seçim 10 ay sonra ama biz anket sonuçlarından kendimize bir yol haritası çıkartmak, strateji belirlemek için istifade ediyoruz" diyen Türel, sonuçların iyi olmasının kendilerini sevindirdiğini vurguladı.

Kötü sonuçların umutsuzluğa itmediğini, o bölgelerde farklı çalışmalar yapılması konusunda ipuçları elde ettiklerine dikkati çeken Türel, "Gerçekten başarılı belediye başkanları sıralamasında AK Partili belediye başkanları birinci sıradan aşağı doğru indiğinizde hep üst sıralarda yer alıyor. Bunu bağımsız kamuoyu anket şirketleri söylüyor. Anketten en sondan başa doğru gittinizde de hep muhalefet belediyeler en başarısız belediyeler sıralamasında en sondan itibaren yukarı doğru yerlerini almış oluyorlar. Bu bizim tespitimiz değil. Hemen hemen farklı bir çok anket firmasının ortaya koyduğu sonuçlar" ifadesini kullandı.

-"Türkiye'yi 12 bölgeye ayırdık"

Türel, belediye başkan adaylarının çoklu kriter sisteminden sonra tespit edildiğini belirterek, kamuyounda yapılan anket çalışmalarının önemli olduğunu ancak tek başına bir kriter olmadığını .aktardı.

Türel, şöyle devam etti: :

"6-7 kriterden bir tanesi. Diğeri teşkilatımızın kanatini ölçmek için yapılan teyamül yoklamaları. Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak Türkiye'yi 12 bölgeye ayırdık. Her bölgenin bir koordinatör başkanı var. Onların raporları var. Tabii ki milletvekillerimizin kanatleri bizim için önemli. Bütün bu raporlar MKYK'da değerlendirildikten sonra MYK'da karar bağlanıyor. Nihai olarak 7. aşamada da Sayın Başbabakanımızın onayıyla sonlanıyor. O yüzden çoklu bir araştırmayla aday tespitinde daha az riske gitmek gibi bir prensibi ortaya koyuyoruz. Tabii ki hata payı olabilir, biz yaptığımız bu çalışmalarla hata payını minimize etmeye, en az düzeye çekmeye çalışıyoruz."

Seçim takviminin her ilin, ilçenin, beldenin konumuna göre değişeceğini, bazı yerlerde adayların erken açıklanabileceğini, bazı yerlerde ise geç açıklanabileceğine işaret eden Türel, "Erken açıklamak herhangi bir anlam ifade etmeyeceği gibi geç açıklamak da ifade etmez. Konya, Kayseri gibi büyük coğrafyada artık büyükşehir belediyeleri hizmet etmeye çalışacaklar. Bu büyük coğrafyalarda takdir edersiniz ki sıkışmış bir seçim kampanyası sürecinde vatandaşla buluşabilmek zorlaşabilir. Bu coğrafi özellikleri de göz önünde bulundurarak bazı yerlerde de erken açıklayabiliriz ama dediğim gibi 'orada durumumuz çok iyi, durumumuz çok kötü noktasında erken açıkladık, geç açıkladık' gibi bir anlam çıkarılması da yanlış olur. Ona bağlı bir şey değil. Çok farklı kriterlere göre değerlendirip, süreci yavaş yavaş başlatacağız" şeklinde konuştu.

Türel, "Kocaeli'de bazı belediye başkanları yargılanıyor. Onlar aday gösterilecek mi, gösterilmeyecek mi? Bu konudaki tavrınız nedir?" sorusuna ise "Biz kamuoyundaki duyumlara veya elimizde ispati ve isnatı olmayan iddialara dayalı bir aday değerlendirmesi yapmayız. Bunu Türkiye'nin geneli için söylüyorum" yanıtını verdi.

Her iddianın kendileri için değerlendirilecek kadar önemli olduğunu ifade eden Türel, "Bu noktada yargıya intikal etmiş, gerçekten delillerle de suç şüphesi kesinleşmiş olan noktalarda tabii ki yanlış yapan arkadaşlarımızın arkasında durmak gibi bir durumda olamayız ama haksız iddialara maruz kalmış arkadaşlarımıza da yargısız infaz yapmak suretiyle onları suçlamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu konularda kim, hangi iddia sahibi elinde net, somut delillerle belediye başkanlarımızla ilgili bir iddiayı ortaya koyabiliyorsa, gelsin, her zaman biz gereğini yapmaya hazırız" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Menderes Türel Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title