Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "AK Parti iktidarında ne yapıldığını gören göz, takdir ediyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "AK Parti iktidarında ne yapıldığını gören göz, takdir ediyor. İlçelerden başlayarak Karabük merkeze doğru her yerde yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor" dedi.

Şahin, Safranbolu ilçesinde bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, iktidarları dönemlerin de yapılan yatırımları örneklerle aktardı ve nüfus ölçeğinde Türkiye'de en çok yatırımın Karabük'e yapıldığını rakamlar vererek anlattı.

Bir gazetecinin, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin projelerine ödenek alamadığı yönünde açıklamalarının bulunduğunu hatırlatması üzerine Şahin, "Vergili daha öncede 'hükümetten destek alıyorum, hükümetin eşit davranıyor ve paramız var' demişti. Rafet Bey açıklamalarıyla kendi ile çelişiyor, doğrusu yakıştıramadım. AK Parti iktidarında ne yapıldığını gören göz, takdir ediyor. İlçelerden başlayarak Karabük merkeze doğru her yerde yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor" sözlerine yer verdi.

"Vergili siyasi davranmış. Vergili hükümete hangi projeyi sunmuş ve hangi projeye destek alamamış bunu da açıklarsa sevinirim." diyen Şahin, şöyle devam etti:

"En son Cumhurbaşkanımızla ziyaret ettiğimizde hükümete teşekkür ederek, 'her belediyeye hükümet eşit davrandı. Mali sorunu olmayan, para sorunu olmayan Belediyeyiz' demişti. Bunları söyleyip, sıralayıp, sonrada böyle konuşuyor. 'Merkezi hükümet bizim projelerimizi engelliyor' cümlesi büyük bir çelişki oluşturmaktadır. Benim tanıdığım Rafet Vergili'ye bu konuşmaları yakıştıramadım. Devlet Demir Yolları arsasıyla ilgili bir konu var. Bu konu hakkında bana gelmedi. Gelse kapıdan mı çevireceğiz. Gelsin yardımcı olalım."

Keltepe Kayak Merkezi Projesi

Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin Keltepe Kayak Merkezi ile ilgili olarak ta olumsuz açıklamalarının bulduğunun belirtilmesi üzerine Şahin, "Vaat edip yapamadığımız tek proje kayak merkezi. Onu da yatırım planına aldık, ihalesi yapıldı. Böylesi başarılı işler yapan hükümete söyleyecek bir şey bulamayınca zorluk çektiklerini görüyorum. Şimdi Kayak merkezine giden yolda çalışmalar başladı. İnşallah önümüzdeki kışa, aksilik olmazsa kayacağız. Bir aksilik çıkarsa da bir daha ki kışa inşallah bu kayak merkezimiz hizmette olacak. Aslında Rafet beyden, 'kayak merkezi ihale edildi, bizimde üzerime düşen varsa yaparız' demesine beklerdik. Ona yakışan budur. Ucuz politika yapıyor. Benim tanıdığım Vergili'ye doğrusu yakıştıramadım" diye konuştu.

Karabük'te ki hastanelerde yatak kapasitesinin düşürüldüğü yönünde basında çıkan haberlere de değinen Şahin, şöyle devam etti:

"2002 yılında özel ve devlet olmak üzere hastanelerde yatak kapasitesi 665'ti, şu anda 642. Bir hastanede bir odaya 8-10 yatak koyarsanız o kadar kapasite olur. Ama siz bir odaya tek yatak en fazla iki yatak koyarsanız farklı olur. Şimdi bakın Hastane odaları tek yataklı yada iki yataklı. İçinde her şeyi var. Yatak sayısı değil, kaliteye bakacaksınız. Biz kaliteyi yükselttik. 150 yataklı ek hastane yapım işi var, ama yer yok. Yer sıkıntısı yaşıyoruz. Kardemir Karabükspor'un sahası var. Bize versin orayı bizde ona başka yer tahsis yapalım. Bizi en çok zora sokan yer konusu. Spor Fabrikası diye Gençlik Spor Bakanlığı Karabük'e yatırım yapmak istiyor, ama yer bulamadık."

Filyos Liman Projesi

Karabük ve bölge için çok önemli olan Filyos Liman Projesi'yle ilgilide bilgi aktaran Şahin, "KARDEMİR Filyos'ta liman yapacak koya sahip. KARDEMİR yönetimi bana, 'Devletin Filyos'ta yapmak için ihaleye çıktığı ve ihalenin sonuçlandığı liman projesi biran önce başlamayacaksa bize izin verin paramız hazır, diğerlerinin de yararlanacağı şekilde limanı yapmaya hazırız' dedi. Bende bunu geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımızı ziyaretimde kendisine arz ettim. Kendisi bu projenin üzerine titizlikle duruyor. Kendisi yurt dışı gezisi sonrası 'Ulaştırma Bakanlığı ve KARDEMİR yönetimi ile sizde gelirseniz bu konuyu görüşelim' dedi. Devletin başındaki biri olarak bu projeyi bizzat takip eden bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Bu projenin adım adım hedefe doğru ilerlemesini arzu ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Ali Şahin Rafet Vergili Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına adaylığını açıkladı

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title