Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taş Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Tayyip Erdoğan’ın oturmasını hazmedemeyen çevrelerin mutlulukları ve tüm hayallerinin 1 Kasım’da alt üst olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti'yi ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Tayyip Erdoğan'ın oturmasını hazmedemeyen çevrelerin mutlulukları ve tüm hayallerinin 1 Kasım'da alt üst olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, partisinin Çorum il başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Partililerle bir araya gelen Ataş, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin zaferi olduğunu dile getiren Ataş, " 1 Kasım Türkiye'de demokrasinin zaferidir. Bu seçim milletimizin zaferidir. Türkiye'nin zaferidir. Bu seçimi kutlamak hepimizin hakkıdır. 1 kasım zaferinin ardından sorumluluklarımız arttı., bunun bilincinde olduğumuzu ve bunu unutmamız gerekiyor. 7 Haziran'da millet AK Parti'yi ikaz etti. AK Parti'de 7 Haziran'dan sonraki süreçte yaptığı hataların muhasebesini yaptı. Eski Türkiye'nin savunucuları blok siyaseti yapmaya çalıştılar. İttifaklarının seçimden sonrada devam edeceğini zannettiler ancak meclis başkanlığı seçimlerinde bozuldu. 7 Haziran akşamı mutsuz Türkiye varken 1 Kasım akşamı bayram havası yaşatan millete teşekkür ediyoruz. Yüzde 49.5 oy aldık. Seçim sonucuna sevineceğiz ancak asla kibirlenmeyeceğiz, gururlanmayacağız tam tersine bütün gururumuzu, böbürümüzü ayaklarımızın altına alıp çiğneyeceğiz" dedi.

AK Parti'de siyaset yapmanın ayrıcalık olduğunu savunan Ataş, "AK Parti 13 yıllık iktidarı boyunca Türkiye'de 50-60 yılda yapılacak işleri yaptı. Türkiye'yi değiştirip dönüştürdü. Türkiye7yi her alanda gelişmiş ülkeler seviyesine çıkaran bir gayret içerisinde oldunuz. Bugüne kadar tüm seçimlerde AK Parti'yi hep iktidara taşıdınız. 7 Haziran'da bir yol kazası yaşadıysak da 1 Kasım'da bunu telafi ettik. Geleceğe doğru emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye'yi bulunduğu çukurdan çıkarıp bugünlere getiren bir liderin partisinde siyaset yapıyorsunuz. Allah korusun merdivene ters binen liderin partisinde de siyaset yapabilirdiniz. Girdiği her seçimde ilerleme kaydedemeyen bu ülkeye hiçbir şey vad etmeyip her şeye hayır diyen bir kişinin partisinde de siyaset yapabilirdiniz. Dünya liderinin partisinde siyaset yaptığınız için sizler ayrıcılıklı ve özel insanlarsanız" diye konuştu.

AK Parti'nin sandıkta bileğini bükemeyenlerin demokrasi dışı yöntemlere başvurduğunu anlatan Ataş, "2007 yılında e-muhtıra verdiler. Zannettiler ki eski Türkiye'deki gibi bir parti var. Eski Türkiye'nin lideri gibi bir lider var zannettiler. Duvara tosladılar. Çünkü AK Parti vardı iktidarda başında da Tayyip Erdoğan vardı. 2008 yılında AK Parti'yi kapatmaya kalkıştılar. Yeniden eski Türkiye'deki alışkanlıkları hayata geçirmek istediler. 2013 yılında Mayıs ayında Gezi Parkı'nda 12 ağacı bahane ederek ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalıştılar. O, 12 ağacı bahane edenler hayatlarında acaba 12 ağaç dikmişler midir. Hayatları boyunca dikili ağaçları yoktur. O ağaçları bahane eder kaos ortamı oluşturmaya çalıştılar. Allah emellerini kursaklarında bıraktı. Milletin basiretiyle buradan da sonuç alamadılar. Gittiler mısır'da aynı senaryoyu oynadılar sonuç aldılar, 2014 yılında Türkmen kardeşlerimize yardım götüren MİT tırlarının önünü kestiler. Önce MİT müsteşarı Hakan Fidan'ın ellerini kelepçeleyerek ardından da cumhurbaşkanımızın bileklerine kelepçe bağlayabilir miyizin hesabını yaptılar. Ondan da sonuç alamadılar. 6-7 Ekim olaylarında Kobani'yi bahane ederek gezi olaylarını canlandırmaya çalıştılar. Bütün bunları niye yaptılar eski Türkiye özlemini yüreklerinde taşıyan, demokrasiden nasibini alamamış ama demokrasiyi dillerinden düşürmeyen çevreler ve siyasi partiler sandıkta AK Parti'nin bileğini bükemeyenler demokrasi dışı yöntemlere başvurmak suretiyle sonuç almaya çalıştılar. Ama başarılı olamadılar" ifadelerini kullandı.

10 Ağustos'ta ilk kez cumhurun seçtiği cumhurbaşkanının göreve geldiğini hatırlatan Ataş, "Hazımsızlıkları devam etti. Tayyip Erdoğan'ı bir türlü hazmedemediler. Hemen üst akıl matematiksel mühendislik hesapları yapmak suretiyle hayatta aynı masa etrafında oturmayacak kişiler aynı masa etrafında oturdular. Paralel örgüt ve çeteleri, CHP temsilcileri ve Türkiye'deki bir takım işbirlikçiler hesap yaparak HDP'yi barajı aştırırsak AK Partinin önünü kapatırız diye hesap ettiler. Bunda muvaffak oldular. 7 Haziran'da AK Parti iktidar olmayınca Türkiye ekonomik ve siyasal olarak daha mı ileri gitti. Hiç kimse mutlu olmadı. Sadece AK Parti'yi ve cumhurbaşkanlığı külliyesinde Tayyip Erdoğan'ın oturmasını hazmedemeyen çevreler bunlar mutlu oldu. Onarın mutlulukları da uzun sürmedi. 1 Kasım seçimlerinde tüm hayalleri alt üst oldu" diye konuştu.

Ataş'ın konuşmasının ardından AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç tarafından 1 Kasım seçimlerindeki özverili çalışmalarından dolayı ilçe başkanları ve sandık görevlilerine teşekkür plaketi verdi. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Ataş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title