Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, devletin intikam ve terörist hisleriyle hareket etmeyeceğini söyleyerek, "Orada yaşayanlar terörist de olsa bu ülkenin vatandaşlarıdır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, devletin intikam ve terörist hisleriyle hareket etmeyeceğini söyleyerek, "Orada yaşayanlar terörist de olsa bu ülkenin vatandaşlarıdır" dedi. Muhalefeti de eleştiren Şentop, CHP'deki farklı görüşe sahip kişileri bir siyasi partide buluşturmanın mümkün olmadığını iddia ederek, bu insanların ancak 'doğum günü partisinde' aynı çatı altında buluşabileceğini söyledi.

AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı 4. Bölge Toplantısı, Adana'daki Seyhan Oteli'nde gerçekleştirildi. Toplantıya Mersin, Adana ve Osmaniye parti teşkilatı mensuplarının yanı sıra milletvekilleri de katıldı. Toplantıda gündeme daire açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, CHP ve MHP'ye yüklendi. CHP'nin parti görüşü üretemeyen bir parti olduğunu söyleyen Şentop, "Partiyi kimin temsil ettiği belli değil, genel başkanı da dahil olmak üzere söylüyorum. Çünkü genel başkanları da bazen açıklama yapıyor, 'genel başkan bu sonuçta yani parti adına konuşmaya yetkili kişi bu' diyorsunuz, itimat ediyorsunuz görüşüne, CHP böyle düşünüyordur diyorsunuz, bakıyorsunuz 1-2 gün sonrasında gürültü-patırtı içerisinde kavga, neticede genel başkanları da fikrinden caymış yeni bir şeyler söylemeye başlıyor" dedi.

Şentop, CHP'nin bir siyasi parti olmadığını, AK Parti'nin müzmin muhaliflerinin bir araya geldiği bir 'çatı' olduğunu savundu. CHP içerisinde çok farklı görüşlerde insanların olduğunu söyleyen Şentop, "Çok farklı görüşlerde insanlar var içerisinde, Süheyl Batum ve arkadaşları gibi. Onun dışında daha başka sosyal demokrat kesimden insanlar var, klasik sol Kemalist çizgiyi, 60'lı yılların çizgisini takip eden insanlar var. Bu insanları bir siyasi parti çatısı altında toplamak mümkün değil. Bunları ancak doğum günü partisi olursa yakınlarının ancak orada bir araya gelirler" diye konuştu.

Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan 1 ay kadar önce idi Sayın Başbakanımız bir grup toplantısını iptal etmişti bir rahatsızlık dolayısıyla. İşte, gazeteci arkadaşlarla konuşuyorduk, dediler ki 'Kılıçdaroğlu'nun toplantısını iptal etmesini bekliyoruz.'

Önce biz AK Parti olarak yapıyoruz grup toplantısını, bittikten sonra arkasından CHP yapıyor. 'Hayrola niye iptal olmasını bekliyorsunuz' dedik, 'Yok, Sayın Başbakan grup toplantısında konuşma yapıyor, Kılıçdaroğlu'nun konuşması da Başbakanın konuşmasına cevap maiyetinde. Başbakan konuşmadan Kılıçdaroğlu ne söyleyecek diye şaşıyoruz, onun için toplantıyı yapamayacaklarını tahmin ediyoruz' dediler."

"CHP'NİN SİLİVRİ'DE DESTEKLEDİKLERİ AK PARTİ'Yİ DEVİRMEYE ÇALIŞAN KİŞİLER"

Şentop, CHP'nin Silivri'de desteklediği mahkumların ve hala yargılanan kişilerin 2004'te ve 2005'te AK Parti hükümetini devirmek için 'bir garip komplolar içerisine' girenler olduğunu söyledi. Şentop, bu insanların arasında muvazzaf subayların ve generallerin olduğunu hatırlatarak, "Nedir bu? Türkiye'de siyaseti daha dar alana hapseden, bunun dışına çıkmasına imkan vermeyen, bürokratik oligarşik yapının kendi konumunu, statüsünü koruması ve siyaseti boğmasıydı. Bunlara karşı mücadele verdi AK Parti" dedi.

MHP'nin siyasi tutumunun Türkiye bekası sorunlarıyla ilgili değil, MHP'nin bekasının sorunuyla ilgili olduğunu ifade eden Şentop, MHP'nin varlık sebebinin Türkiye'deki terör hareketi ve terör örgütü olduğunu belirtti. Şentop, "Bu bakımdan şimdi eğer terör ortadan kalkarsa MHP ne konuşacak? Ne malzeme ortaya koyacak? Türkiye meseleleri ile ilgili ne anlatacak? Eğer terör sorunu çözülürse MHP, Türkiye'de yüzde 2'lik, 3'lük bir siyasi baskı grubundan ibaret hale gelir. CHP daha vahim, o ne yapacağına henüz karar veremedi. Bir taraftan bu sürece dahil olmak istiyor, öbür taraftan içerisindeki anlaşmazlıklardan dolayı-karşı çıkanlar var- giremiyor. Tamamen şaşırmış bir vaziyette süreci izliyor. CHP'den de daha fazla bir şey beklenmez. Memlekete ihanet ediyorlar diyor. Bir memlekete memleketin asıl sahibi ihanet eder mi? Bakın yüzde 50'nin üzerinde oy alıyoruz. Bu memleketin her tarafından oy alıyoruz. Bizim yaptırdığımız bir ankette genel olarak yüzde 53 bir oyumuz var. Bunun dışında Türkler ve Kürtler arasında anket yapmışlar. Türkler ve Kürtler arasında birinci parti AK Parti. BDP aşağı yukarı yüzde 10 civarında bizim gerimizde. Böyle bir parti memlekete ihanet edebilir mi? Kim ihanet eder? Buçuk partiler ihanet eder. Türkiye'de yüzde 10 oy almış, yüzde 15 oy almış bir parti eder" şeklinde konuştu.

"BAHÇELİ'NİN KONUŞMA METİNLERİ AYARLANIYOR"

Şentop, Bahçeli'nin konuşmalarıyla ilgili de şunları söyledi:

"Konuşmalarını hazırlayan arkadaşlar, bağıracağı yerlerde konuşmasını büyük harfle yazıyorlarmış. Oraya gelince bağırmaya başlıyor. Ama son zamanlarda her halde metnin bütününü yanlışlıkla yazanlar, büyük harfle yazdığı için konuşmanın başında başlıyor bağırmaya, bitene kadar bağırıyor. Onun için metni yazan arkadaşlara söyleyelim, eskisi gibi bağıracağı yerlerde büyük harf kullansınlar, diğer tarafları küçük harfle yazsınlar."

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na partilerin teklif sunduğunu ve bu tekliflerin açılmadan diğer partilerce görülemediğini hatırlatan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, bu teklifler açıldığında MHP ile BDP'nin önerilerinin birbirlerine yaklaştığını, yaklaştığının fark edilince değiştirildiğini ileri sürdü. Şentop, devletin terör örgütünün eşit bir muhatabı olmadığını ifade ederek, devletin intikam ve terörist hislerle hareket etmeyeceğini söyledi. Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet intikam istekli hareket etmez. Sonuç itibariyle orada yaşayan terörist de olsa bu ülkenin vatandaşları. Devlet terörist gibi hareket etmez, intikam hisleriyle hareket etmez. Devlet, vatandaşlarına suçlu muamelesi yapar gerekirse, o bakımdan devlet böyle bir başarıdan sonra bu süreci başlatıyor. Bölge şartları itibariyle, dünya şartları itibariyle Türkiye'nin bölgedeki ve dünyadaki gücü itibariyle bakalım, terör örgütünün psikolojik durumu itibariyle bakalım, bölge halkının yine psikolojik ve sosyolojik durumu itibariyle bakalım. Bugün geldiğimiz noktada çözüm sürecinin en büyük çerçevesi, iklimi, atmosferi oluşturulmuş durumda." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Şentop Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title