Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül Açıklaması

"Biz bu kapılarımızı açarken birileri taş atıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, "Biz bu kapılarımızı açarken birileri taş atıyor. Bizim kendi yavrularımıza ve aslında onlar taş atarken biz bir insanı daha kurtarmak, kucak açmak için mücadele ediyoruz. Aramızdaki fark bu" dedi.

Gül, Abdürrahim Karakoç Konferans Salonunda düzenlenen "Pursaklar Kent Konseyi 2014 Genel Kurulu"na katılarak bir konuşma yaptı.

Kent konseyi toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyen Gül, Pursaklar'ın yerel seçimlerde 3. dönem AK Parti'li bir belediyeyi seçtiğini hatırlattı.

Gül, 30 Mart seçimlerinde Pursaklar'da da milletin, AK Parti'li bir belediyeye bir beş yılı daha sorumluluk olarak yüklediğini dile getirerek, "30 Mart seçimleri bütün Türkiye'de bir takım ayak oyunlarıyla, bir takım belden aşağı vuruşlarla diskalifiye etmek istedikleri AK Parti'yi yani milletin kendisini minderden dışarıya almak isteyenler yine hayal kırıklığıyla baş başa kaldılar. Yine milletimiz bu AK Parti'nin, bu milletin evlatlarının yanında yer aldı" diye konuştu.

Bazı çevrelerin AK Parti için 'yüzde 30'u aşamaz' dediğini, ancak AK Parti'nin yüzde 45.5 gibi tarihi bir oy alarak bir 5 yıl daha milletin yerel yönetimlerde tercihini ortaya koyduğunu dile getiren Gül, bu sonuçla birlikte Türkiye'deki belediyelerin yüzde 60'ının AK Parti'li başkanlar tarafından idare edildiğini ifade etti.

Sorumluluklarının farkında olduklarını söyleyen Gül, belediye başkanlarını şehrin emanetini taşıyan, herkesin maddi, manevi sorumluluğunu kuşanan kişiler olarak gördüklerini bildirdi.

-"İnşallah yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz"

Gül, yerel seçimin ardından 10 Ağustos seçimleriyle Türkiye'nin ilk defa kendi cumhurbaşkanını seçtiğini anlatan Gül, yeni Türkiye'nin ilk adımı olarak nitelendirdiği seçimlerde Pursaklar'da da Ankara'da da Türkiye genelinde de çok iyi bir oy aldıklarını dile getirdi.

Gül, şunları söyledi:

"Milletimiz ilk turda yüzde 52 gibi çok büyük bir destekle kendi adamını cumhurbaşkanı olarak seçti. Bu da yerel yönetimler seçiminden sonra cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte yeni Türkiye'nin en önemli adımlarından birisiydi. ve son olarak 2015 genel seçiminde üçüncü, bu seçimler halkasının son tümseği, yeni Türkiye'nin son halkası genel seçimleri de inşallah beraber göğüsleyeceğiz ve umuyoruz ki yeni Türkiye'de önümüzde duran en önemli hedeflerden birisi yeni ve sivil bir anayasadır. 2015 seçimlerinde de en güzel destekle, milletimizin teveccühüyle yeni anayasayı yapacak çoğunlukla inşallah yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz."

Yerel yönetimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla farklı bir evreye kavuştuğunu anlatan Gül, 1994 yılından sonra belediye başkanının neler yapabileceğini dünyanın gördüğünü söyledi.

İstanbul'un eski halini anlatan Gül, sosyal belediyecilik anlayışını Erdoğan'ın yaptığı uygulamalarla Türkiye'ye getirdiğini anımsattı.

Yerel seçimlerde baraj olmadığını ve yerel seçimlerin ittifakları mümkün kılan bir yapıya sahip olduğunu söyleyen Gül, yerel seçim sonucu olarak yüzde 45.5'lik oyun çok büyük olduğunu ifade etti. Gül, "Buna rağmen milletimiz belediye başkanlarımıza bu gayretinden dolayı desteği sonuna kadar verdi" dedi.

Kendilerinin şehirleri yönetirken aldıkları kararlara halkı da dahil etmeyi arzu ettiklerini ve yönetim anlayışlarının temelinde katılımcı belediyecilik anlayışı bulunduğunu kaydeden Gül, şehirde yaşayanları şehrin sakini olarak görmediklerini, şehrin sahibi olarak gördüklerini bildirdi.

-"Anadolu, bu dünyada merhametin başşehridir"

Suriye ve Irak'tan gelen 1.5 milyonun üzerinde mülteciye Türkiye'nin kucak açtığını hatırlatan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Anadolu, bu dünyada merhametin başşehridir. Merhameti olmayan, vicdanı olmayan, kulakları merhamete sağır kesilen dünyaya Türkiye, Anadolu en güzel mesajı vermektedir. Bakınız Cumhurbaşkanımız bütün dünya liderlerinin gözünün içine bakarak 'Bütün bu zulümlere sizler ortaksınız' diye haykırdı ve bizler bütün şehirlerimizi bu mültecilere, sığınan, yurtlarından sürülen, Suriye'de Esad rejiminin zulmünden ve Irak'taki yanlış politika ve zulümler nedeniyle sığınan bütün insanlara kucak açtık, çünkü bizim temel anlayışımız, bu coğrafyanın temel anlayışı Şeyh Edebali'nin öğretisidir, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın'. Eğer biz onları yaşatmazsak devletin uzun süre ayakta kalmasıyla ilgili bizim geleneklerimizle çelişkiye düşeriz. Eğer Osmanlı asırlar boyu bu geleneği sürdürdüyse hangi ırktan olduğuna bakmadı, hangi dinden olduğuna, dilden olduğuna bakmadı bütün mazlumlara el uzattı. Zaten Ortadoğu'daki bu sıkıntının temeli de Osmanlı'nın bu anlayışının bölgeden maalesef çekilmiş olmasıdır."

-"Çağımızın Moğolları"

Moğollar'dan beri Ortadoğu'da tahrip edilen şehirler olduğunu ve bunların içinde Bağdat, Şam gibi şehirlerin bulunduğunu dile getiren Gül, "Çağımızın Moğolları da maalesef hala o şehirleri tarumar ediyorlar. Bu şehirleri tahrip eden anlayışa karşı Türkiye, Kürt demeden, Yezidi demeden, Arap demeden bu kerim devlet, bu aziz millet kucağını açıyor, açmaya da devam edecek. Onlar tahrip ettikçe biz inşa edeceğiz, onlar yıktıkça biz yapacağız, onlar imha ettikçe biz inşa etmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim geleneğimiz bizim anlayışımız budur" diye konuştu.

"Biz bu kapılarımızı açarken birileri taş atıyor" ifadesini kullanan Gül, "Bizim kendi yavrularımıza ve aslında onlar taş atarken biz bir insanı daha kurtarmak, kucak açmak için mücadele ediyoruz. Aramızdaki fark bu. Bizim aziz milletimiz Mehmetçiğiyle, annesiyle, teyzesiyle, bacısıyla, amcasıyla 77 milyon kalbi geniş, yüreği merhamet dolu bir coğrafyadayız. Biz yüreğimizi açacağız birileri buna karşı çıksa bile, biz gönlümüzü açacağız" ifadesini kullandı.

Hükümetin de AK Parti'li belediyelerin de sınırdan gelenlere yardım ettiğini ancak birilerinin de kendilerine siyasi malzeme çıkmaya çalıştığını belirten Gül, "Ama bizim temel derdimiz dinine, diline bakmadan mağdur olan insanın yanında yer almaktır ve buna devam edeceğiz" dedi.

AK Parti olarak yerel yönetimin güçlenmesini istediklerini ve bu doğrultuda da çeşitli reformlar yapıldığını söyleyen Gül, yerel kalkınmanın genel kalkınmayı tetikleyen unsur olduğunu ifade etti.

Genel Kurula Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara ve Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de katıldı. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Pursaklar Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title