Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gedikli:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, 'Artık Türkiye İçin 'Avrupa'nın Gürbüz Adamı' Diye Bahsediliyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, 'Artık Türkiye için 'Avrupa'nın gürbüz adamı' diye bahsediliyor. Bunu bütün dünya söylemeye başladı' dedi.

Gedikli, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ve Siyasi Gençlik Birliği'nce, Adana'da Seyhan Kültür Merkezi'nde ortaklaşa düzenlenen '2011 Siyasi Vizyon ve Gençlik Zirvesi'ndeki konuşmasında, AK Parti olarak 'içeride istikrar, dışarıda itibar' şiarıyla işe başladıklarını söyledi.

İstikrar ve güvenin olduğu yerde yatırımların da olacağını belirten Gedikli, 'Biz bunu sağladık. İş adamları, tüketiciler kendisini güvende hissediyor, herkes harcamaktan çekinmiyor. Ama bunlar istikrar olduğu sürece olur. İstikrar olmadığı zaman ise bir çekingenlik olur, yatırım ve harcama yapılmaz' diye konuştu.

Dünyada yaşanan finansal krizin, istikrar ortamının olmamasından kaynaklandığını belirten Gedikli, şöyle devam etti:

'Türkiye bu kriz sonrasında çok farklı bir noktaya geldi. Geçmişi gözden geçirdiğinizde Türkiye'ye 'Avrupa'nın hasta adamı' diyorlardı ama şimdi güçlü bir Türkiye var. Artık Türkiye için 'Avrupa'nın gürbüz adamı' diye bahsediliyor. Bunu bütün dünya söylemeye başladı. Türkiye'nin ilacı siyasi istikrardır. Bu istikrar olduğu sürece de iş adamları ve sanayiciler olarak hiç endişe etmeyin. Siyasi istikrar olduğu zaman ekonomik istikrar da olur. Ekonomik istikrar olduğu zaman sosyal istikrar olur. Bunlar birbirini tamamlayan halkadır.'

Gedikli, Avrupa ülkelerinde sokak gösterileri yaşandığını, kamudan işçi çıkarıldığını ve emeklilik yaşının 65 yaşından daha da yukarıya çekildiğini söyledi.

İngiltere'nin, birkaç yıl içerisinde 500 bin kişiyi işten çıkarmaya karar verdiğini belirten Gedikli, 'Avrupa ülkelerinde durum bu. Artık Avrupa'nın kendisi hasta adam konumuna gelmiş' dedi.

Buna karşın Türkiye'nin de bazı kronik sorunları bulunduğunu söyleyen ve 'Bu kronik sorunları çözmek için elimizi taşın altına koymak zorundaydık' diyen Gedikli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bir örnek vermek gerekirse enflasyon. Yıllardır biz enflasyon canavarıyla yaşamak zorunda kalmadık mı? Gelen hiçbir iktidar bu meseleyi halledemedi. Enflasyon bizatihi hırsızlıktır. Enflasyon aciz hükümet demektir. Biz bu hırsızlıkları artık bitirdik. Enflasyonla birlikte yağma da bitti. Türkiye'de, banka hortumlamak gibi geçmişte çok büyük yağmalar yapıldı. 46 milyar dolar bu bankalarda buharlaştı gitti. Bu 46 milyar dolarla neler yapılabilirdi? Basit bir örnek vermek gerekirse GAP. GAP denilen proje, 32 milyar dolarlık bir proje. Türkiye yıllardan beri bununla uğraşıyor. Hükümet olarak aldığımız kararla 2012 yılında GAP tamamlanmış olacak. Çalışmalar da büyük bir hızla devam ediyor. Bankalardan hortumlanan 46 miyar dolarla 1.5 tane GAP, 12 tane Atatürk Barajı gibi baraj yapılırdı. Yani sadece bankaları hortumlamamışlar, 12 tane Atatürk Barajını mideye indirmişler, Türkiye'nin geleceğine ipotek koymuşlar.'

Gedikli, içi boş tartışmalarla Türkiye'nin vakit kaybetmemesi ve oyalanmaması gerektiğini de söyledi.

Bu tür tartışmaları, Türkiye'nin önüne konulan tuzaklar olarak nitelendiren Gedikli, 'Türkiye gerçek sorunlarını bu tür platformlarda konuşuyor. Hep birlikte çok şeyler başaracağız ve bundan da kimsenin endişesi olmasın. Biz AK Parti olarak içi boş tartışmaların tuzağına düşmeyeceğiz, hiç kimse de tuzağa düşmemizi beklemesin. Bu tür tartışmalarla Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. 8 yıllık iktidarımız döneminde çok önemli adımlar atıldı. Terör ve dahil olmak üzere tüm meseleler bir bir çözümlenecek' dedi.

Gedikli, işbirliğinin önemine değinerek birlikte hareket edildiği sürece her şeyin başarılabileceğini söyledi.

Adana'da, sanayileşmede ikinci baharın yaşanacağını ve bunun da yeni yatırım ve açılışlarla gerçekleşeceğini belirten Gedikli, 'Benim bundan zerre kadar kuşkum yok' dedi.

Adana Valisi İlhan Atış da, 30 yıl önce 15 milyon dolar para verilmeyen Türkiye'nin son 4 yılda yüzde 34 oranında büyüme sağladığını söyledi.

Türkiye'nin yükselen yıldız olduğunu belirten Atış, 'Türkiye'nin bu büyüme oranıyla yetinmesi mümkün değil. Türkiye'nin 2023 vizyonu çok farklı' diye konuştu.

TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert de Türk toplumu ve iş dünyası olarak önemli bir görevlerinin bulunduğunu, bu görevin yerine getirilememesi halinde yarın çok geç olacağını vurgulayarak, 'Türkiye belki yüz yılda bir yakalanacak rüzgarı şimdi yakaladı. Eğer biz bu rüzgarı iyi şekillendiremeyip rotaları doğru belirleyemezsek elimizden kaçar gider' dedi.

Toplantıya, AK Parti Adana milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Necdet Ünüvar ile iş adamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

(AG-DLK-SRP) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Seçime de toplantıya da damga vurdular! Vekillerin emekli için istediği zam oranı AK Parti'yi karıştırdı

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme Erbakan'ı küplere bindirdi: Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına karşıyız

Sabah sporunda kabusu yaşadı! Talihsiz kadın başıboş köpeklerin saldırısında yaralandı

Sabah sporunda kabusu yaşadı! Talihsiz kadın başıboş köpeklerin saldırısında yaralandı

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

Wanda Nara, anlaşma imzaladığı +18 sitesinde hesap açtı! Kapak fotoğrafına çırılçıplak halini koydu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title