Haberler

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı:

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip?in Turizme Kazandırılacağını Söyledi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, Nizip?in turizme kazandırılacağını söyledi.

Mehmet Sarı, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven ve Gaziantep Tedaş İl Müdürü Ali Akbağ ile birlikte Nizip'te tarihi Fevkani Kilisesi'ni, Fevkani Mahallesi'ndeki Molla Ahmet Cami'yi ve Şıhlar Cami'de incelemelerde bulundu.

Milletvekili Sarı, Zeugma'daki çalışmalarını destekleyecek bir şekilde kent merkezinde tarihi dokunun bir an önce turizme kazandırılması yönündeki çalışmalara başlanıldığını belirtti.

Çalışmalar kapsamında 2010 yılı içerinde iki caminin restorasyon çalışmasının yapıldığını, Tarihi Fevkani Kilisesi'nin de, bir ay içerisinde Nizip'e turizm değeri olarak kazandırılacağını dile getiren Sarı, şöyle konuştu:

'Nizip turizme kazandırılacak. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından çalışması tamamlanacak olan Fevkani Kilisesi, Nizip Kaymakamlığı'na devir edilecek. Ayrıca bu çalışmalar kapsamında Uluyatır beldesinde bulunan ve yıllardır unutulmuş olan yalnız minarenin de Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu gerçekleştirilecek. Yapılan bu çalışmalar kapsamında Nizip ve bölgesinde bulunan vakıf eserleri, restore çalışmalarının tamamlanması halinde turizm alanında Nizip'i gezebilecek ve tarih adına görebilecek bir yer haline getirmeyi hedefliyoruz.'

Kaymakam Yaşar Karadeniz ise Nizip'in turizmden daha fazla faydalanması ve aktif hale gelmesi için yapılacak olan işlerden birinin de eski tarihi yerleri Nizip turizmine kazandırmak olduğunu belirtti.

Nizip'in etrafında bulunan tarihi kalıntıların Nizip'e kazandırılmasının büyük bir potansiyel olacağını dile getiren Karadeniz, bu avantajı kullanarak ilçeyi turizm alanında iyi noktalara yükselteceklerini kaydetti.

Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven ise Nizip'te gezdikleri alanların yenileme çalışmalarının 2011 yılı içerisinde bitirileceğini söyledi.

Fevkani Kilisesi'nin bir ay içerinde bitirileceğini, buranın el sanatlarının sergilendiği bir yer haline geleceğini, Molla Ahmet Camisi'nin ise 2011 yılının ilk aylarında restorasyonunun yapılacağını ifade eden Güven, şöyle devam etti:

'Daha sonra restorasyona ihtiyacı olan camiler de restore edilecek. Yapılacak çalışmalarla birlikte Nizip'te vakıflara ait müdahale edilecek yer kalmayacak.'

(İRF-SEÇ-MHD) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title