Haberler

AK Parti Antalya Danışma Meclis Toplantısı

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, 'Demokrasiye İnanmak, '12 Eylül Fay Hattıdır, Kırılırsa Deprem Olur' Anlayışıyla İfade Edilemeyecek Bir Anlayıştır' Dedi

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, 'Demokrasiye inanmak, '12 Eylül Fay hattıdır, kırılırsa deprem olur' anlayışıyla ifade edilemeyecek bir anlayıştır' dedi.

AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan Samani, 12 Eylülde yapılan halk oylamasının sonucunu değerlendirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kazanan AK Parti olmamıştır, kazanan Türkiye olmuştur, Türk demokrasisi olmuştur. Ülkemizin gelecek nesilleri olmuştur' sözlerine vurgu yapan Samani, 'Biz de aynı şeyleri söylüyoruz. 'Evet' oyu çıkan ilçelerde, beldelerde de aynı şeyi söylüyoruz. 'Hayır' oyu çıkan ilçelerde de aynı şeyi söylüyoruz' diye konuştu.

Bütün bölgelerden önemli bir destek aldıklarını ifade eden Samani, Antalya genelinde yüzde 43,5 gibi destekle, Türkiye'deki halk oylamasının 'evet'le sonuçlanmasına Antalya'da önemli destek verdiğini söyledi. Samani, bu desteği küçümseyemeyeceklerini belirtti. 'Hayır' oyu çıkan yerlerdeki 'evet' oyu verenlerin desteğini de küçümseyemeyeceklerini vurgulayan Samani, '(Hayır) veren insanlara saygısızlık yapamayız. Sayın Başbakanımız dün konuşmasında belirtti, 'hayır' oyu verenler de bu ülkeye inancından, bu ülkeye sevdasından ve Türkiye aşkından dolayı vermiştir) biz böyle düşünüyoruz' dedi.

Demokrasiye inanmanın insanların kararlarına saygı duymaktan geçtiğini belirten Samani, demokrasiye inanmanın '12 Eylül fay hattıdır kırılırsa deprem olur' anlayışıyla ifade edilemeyeceğine dikkati çekti. Samani, şunları kaydetti:

'Yine demokrasiye inanmak halk oylaması sonucundan sonra 'evet' oyu verenler daha az okumuş insanlar, 'Hayır' oyu verenler çok okumuş insanlar, ülkenin doğusu öyle batısı şöyle, köylüsü böyle efendisi böyle, diye bir ayrımda bulunmak, bu ülkeyi farklı kesimlere bölmek, farklı renklere bölmek, bu tip tabirlerde bulunmak bölücülüktür ve bu milletimize yapılan en büyük haksızlıktır.'

Samani, halk oylaması ile ülkenin birlik beraberlik içerisinde hareket ettiklerini ve kimin son sözü söyleyeceğini gösterdiklerini belirtti. Samani, milletin verdiği kararın doğru olduğunu, 'hayır' diyenlerin de açık olarak gördüğünü savundu. Ana muhalefet partisi başkanının da gittiği yerlerde yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söylediğine değinen Samani, milletin anayasasının değişmesinin zaruri olduğunu 'hayır' diyenlere, 'Anayasa değiştirilemez' diyenlere öğrettiğini ifade etti. Samani, konuşmasının ardından seçim çalışmalarından önce trafik kazası sonucu ayağı kırılan AK Parti Eski Kadın Kolları İl Başkanı Bengül Hatipoğlu'na referandumda çalışmalarına verdiği destekten dolayısıyla plaket verdi.

(MHB-BNY-YLZ) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Normalleşme süreci kısa sürdü! Bahçeli'den CHP lideri Özel'e zehir zemberek sözler

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Mehmet Şimşek: Çok uluslu şirketlere asgari kurumlar vergisi düzenlemesi kaçınılmaz

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek'in tarihi yalısını 750 milyon liraya satışa çıkardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title