Haberler

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Köklü Kültürümüzün Önemli Miraslarından Biri Olan Tarihi Tut Ulu Caminin Restorasyonunu Yapıp İlçeye Kazandırılacağını Bildirdi

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, köklü kültürümüzün önemli miraslarından biri olan tarihi Tut Ulu Caminin restorasyonunu yapıp ilçeye kazandırılacağını bildirdi.

Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, Ulu Caminin, minaresindeki kitabesine göre 1149 Hicri- 1736-37 miladi tarihinde Hacı Hasan tarafından yapıldığını, 1953 yılında ise ilçe eşrafından Bayram ağanın kızı Fatma Arslantaş tarafından tamir ettirildiğini, son yıllarda ise caminin tavanın Hacı Halil Kurşun tarafından yeniden yaptırıldığını belirtti.

Erdoğan, şunları kaydetti:

'Caminin minaresinin kaidesi üzerinde yapım kitabesi vardır. Kitabesinde 'Bu hayratı yapan dünyanın efendisi olsun, hane içerisine girip dert ortağı olsun, bu camiyi Hacı Hasan 1149 H. Senesinde yaptırdı' yazılmaktadır. Ulu Caminin 172 metrekarelik iç mekanı, serbest duran ikişer sekizgen sütun ve duvar payelerine dayanan üç kemerli üç dizi ile kıble duvarına paralel dört sahna ayrılmıştır. Mihrabı sivri kemerli bir nişten ibaret, kemeri burmalı sütuncelere oturtulmuş, farklı bitkisel süslemeler ve motiflerle dikkat çeken olan Ulu Cami, tarihi estetik mimari kültürümüze de ayinedarlık yapmaktadır.

Tut Belediye Başkanımız Mehmet Akat Ulu Camimizin bir kısım çevre düzenlemesini gerçekleştirdi. Tescilli birinci grup tarihi yapı niteliğinde olan Tut Merkez Ulu Caminin onarımı ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Projelendirilerek onarımının gerçekleşmesi için teklif 2011 yatırım programına alındı. Tut Ulu Camimizin onarılarak yeniden ibadete açılabilmesi için 2011 yılında da çalışmalar devam edecek. Bu konudaki gayretlerinden dolayı gerek ilçe kaymakamımıza ve gerekse de belediye başkanımıza ve AK Parti İlçe Başkanımız Ahmet Öztürk'e teşekkür ediyorum.

Tut İlçemiz, çevre düzenlemesi yapılmış, tarihi dokusuna uygun olarak onarılmış şekilde tarihi Ulu Camisine kavuşacaktır. Tarihi sivil mimari eserlerimiz geçmişten geleceğe önemli mesajlar taşımaktadır. Tarihimize bir pencere açan ve geleceğimize de ışık tutan bu değerli tarihi kültürel eserleri gelecek nesillere ulaştırmayı önemli bir vazife telakki ediyoruz. Bütün himmetimiz milletimiz içindir.'

(TEZ-MRT-ÜNS) - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title