Haberler

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi

Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu: (1) "AK Parti, dönemsel bir parti değildir.

AK Parti Genel Başkan adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "AK Parti, dönemsel bir parti değildir. Bir döneme, bir kesime hitap eden bir parti değildir. AK Parti biraz önce zikrettiğimiz bütün ulu erenlerin yönünü aydınlattığı kutlu bir yürüyüşün, kıyamete kadar sürecek olan bu yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. AK Parti, milletin ta kendisidir, AK Parti milli idealin ta kendisidir" dedi.

Davutoğlu, AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmasına, "Selam olsun, selam olsun. Selam olsun insana, zaman ve mekana" diyerek başladı.

Öncelikle insana, eşref-i mahlukat olarak yaratılan insana selam verdiğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgililer sevgilisine selam olsun. Onun gül kokusunu bu diyarlara getiren Ebaili Ensari'ye selam olsun. İçinde bulunduğumuz başkentimiz Ankara'nın manevi mimarı ve kadim payitahtımız İstanbul'un Fatih'inin hocası Akşemsettin'in hocası Hacı Bayram-ı Veli'ye selam olsun. Aşkımız piri Mevlana'ya, piri Ahi Evran'a, erkanımızın piri Hacı Bektaş-ı Veli'ye selam olsun. Gönül dilimizin pirleri Yunus Emre'ye, Ahmed-i Hani'ye selam olsun. Zamana selam olsun. O zaman ki bize varoluşun ve tarihin sırrını öğretir. Bundan tam 943 yıl önce, bir 26 Ağustos sabahı etrafındaki Türk, Kürt, Zaza, Arap ve diğer Anadolu kavimleriyle Anadolu'ya yürüyen Alparslan Gazi ve yiğitlerine selam olsun. Selam olsun, bundan 92 yıl önce milletin istiklali için Kocatepe'den İzmir'e yürüyen Gazi Mustafa Kemal'e ve İstiklal ordusuna selam olsun.

Selam olsun bu iki 26 Ağustos tarihi arasında, 1071 ve 1922 yılları arasında, bu topraklarda medeniyetimizi ihya için, inşa için, dünyada adaleti ikame etmek için yola çıkmış, şehit düşmüş, emek vermiş, ter dökmüş ahiyana Ruma, Horasan erenlerine, Mezopotamya erenlerine bütün şühedeya selam olsun. ve mekana selam olsun. Bu zaferler sonrası bize vatan olarak emanet edilen bu aziz toprağa selam olsun. Bu vatanın toprağına, suyuna, havasına, ateşine selam olsun. Anasırı erbaya selam olsun, varoluşa selam olsun. Bu vatanın her bir köşesinde heybetle bu vatanı bekleyen, gurur gibi görünen Ağrı'ya, Erciyes'e, Uludağ'a selam olsun. Toroslar'a, Menteşler'e, Kaçkar'a, Istırancalar'a selam olsun ve onların sınır ötesindeki kardeşlerine selam olsun. Hira'ya, Tur-u Sina'ya, Zeytun Dağı'na, Rodoplar'a, Kafkaslar'a, Altaylar'a selam olsun ve o dağların eteklerinde yaşayan bütün kardeş, dost ve komşu kavimlere, halklara selam olsun. Selam olsun bu vatanın suyuna, ırmağına, Fırat'a, Dicle'ye, Sakarya'ya, Seyhan'a, Ceyhan'a, Yeşilırmak'a, Kızılırmak'a selam olsun ve onların kardeşlerine Tuna'ya, Nil'e, Ab-ı Derya'ya, Sırrı-Derya'ya, Volga'ya selam olsun."

-"Bir vefa kongresi, bir ahitleşme kongresi"

Davutoğlu, millete mekan ve tarih bilinci aşılayanlara da selam göndererek, "bir 14 Ağustos günü milleti yeni bir idealle buluşturan AK Parti kadrolarının kurucu lideri ve seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a selam olsun" ifadelerini kullandı ve ayrıca AK Parti'nin tüm kadrolarına selam verdi.

Kongreye dünyanın değişik yerlerinden gelenleri de selamlayan ve onlardan selamlarını kendi diyarlarına götürmelerini isteyen Davutoğlu, 10 Ağustos Cumhurbaşkanı seçiminde sandığa giderek, Erdoğan'a destek veren tüm vatandaşlara selam gönderdi. Davutoğlu, "İki ayağındaki bastonlarla yürüyerek sandık başına giden ninelerimize, dedelerimize, nasırlı elli çiftçimize, işçilerimize, Anadolumuzun, Trakyamızın her bir köşesindeki dava ve aşk yüklü kardeşlerimize selam olsun" diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, AK Parti'nin konjektürel şartlarda çıkmış bir siyasi parti olmadığını vurgulayarak, "AK Parti, dönemsel bir parti değildir. Bir döneme, bir kesime hitap eden bir parti değildir. AK Parti biraz önce zikrettiğimiz bütün ulu erenlerin yönünü aydınlattığı kutlu bir yürüyüşün, kıyamete kadar sürecek olan bu yürüyüşün bugünkü tecessüm etmiş halidir. AK Parti, milletin ta kendisidir, AK Parti milli idealin ta kendisidir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kongrede yaptığı konuşmada, bu kongrenin kendisi için bir veda kongresi olduğunu ifade ettiğini anımsatan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanım bu bir veda kongresi değil, olağanüstü kongremiz, ama bir vefa kongresi, bir ahitleşme kongresi. Sayın Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz, onun bıraktığı miras AK Parti için bir şeref meselesidir, o miras bizim şerefimizdir ve sonuna kadar korunacaktır. Bütün kadrolarımız, onun başı dik, onurlu yürüyüşünün devamı için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır ve nazırdır" dedi.

Davutoğlu, Türkiye'nin yeni bir yürüyüşün arifesinde olduğunu, 12 yıllık bir birikime sahip olduklarını ve bu birikimi en iyi şekilde değerlendirmeye kararlık olduklarını vurguladı.

"Bu tarihi yürüyüş, sadece bir aşamadır" diyen Davutoğlu, "İlelebet sürecek olan bu yürüyüşü bizden sonraki nesillere en güçlü şekilde devredebilmek ve AK Parti hareketini hedefe ulaştırmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Erdoğan'a, millet adına teşekkürlerini sunan Davutoğlu, "Siz, bu kutlu yürüyüşün tarihteki ayak izlerinin eserini taşıyan bir parti kurulmasına öncülük ettiniz. O partiyi 1,5 yıl içinde iktidar yaptınız, 12 yıl içinde de büyük başarılara öncülük ettiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu dönemde bu tarihi emanetini hakkıyla yerine getirmeye şahitlik eder misiniz?" diyerek salondakilerden helallik istedi.

"Allah ve millet şahittir ki bundan sonra da bu kadrolar Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber, bu yolda yürüyecektir" ifadesini kullanan Davutoğlu, "hiçbir gücün, hiçbir fitnenin ya da hiçbir odak ve mahfilin bu saflara fitne sokmaya gücünün yetmeyeceğinin" altını çizdi.

- Ankara

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

title