Haberler

Ailesinden Şiddet Gören Eşcinsel İntihar Etti

Güncelleme:

Ailesinden sürekli şiddet gören Van AhTamara LGBTİ grubu üyesi Sinan Akyüz, "Mutlu günlerin geleceği yok; artık gitmeliyim" şeklinde mesaj bırakıp kendini astı.

Ailesinden şiddet gördüğü için canına kıyan Sinan Akyüz için sivil toplum örgütleri, intihara sürüklendiğini savunarak suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

"MUTLU GÜNLERİN GELECEĞİ YOK"

Van AhTamara LGBTİ grubu üyesi olan Sinan Akyüz (24), önceki gün evinde kendini asarak intihar etti. Eşcinsel olan Akyüz'ün arkadaşları, uzun süredir ailesinden şiddet gördüğünü, vücudunda darp izleri olduğunu ve savunma amaçlı tekvando dersleri aldığını öne sürdü. Akyüz, intiharından önce Facebook hesabından; "Dünya size kalsın, yalanlar size kalsın, sahtekarlıklar size kalsın, dostluklar size kalsın, aşklar size kalsın, duygular size kalsın, düşünceler size kalsın, nasihatlar size kalsın. Mutlu günlerin geleceği yok; artık gitmeliyim." mesajını paylaştı.

DARP İZLERİ VARDI

LGBTİ grupları ve sivil toplum örgütleri, daha önce de birçok kez intihar girişiminde bulunan Akyüz'ün ölümüne ilişkin intihara sürüklendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmaya hazırlandıklarını söyledi.

"AĞABEYİM KOLLARIMI BAĞLAYIP DÖVÜYOR"

YAKA-KOOP Başkanı Gülmay Gümüşhan, bir hafta boyunca Akyüz'ü anma etkinlikleri düzenleyeceklerini belirterek, "Bana 'Abla, savunma kurslarına gidiyorum, teknikleri öğreniyorum.' demişti. 'Günlerce beni dövüyorlar' demişti. İntihar edeceğini söylüyordu gülerek. Özellikle abisinden şiddet görüyordu. 'Ölürsem bana çok güzel anma töreni yapın. Ağabeyim kollarımı bağlayıp dövüyor.' diyordu." diye konuştu.

"TOPLANTI YAPACAĞIMIZ GÜN..."

Akyüz'ün Van AhTamar LGBTİ grubundan arkadaşı Tuan Tual Bozkurt da, "Son olarak ağabeyinin darp ettiğini söylemişti. Vücundaki darp izlerini gösterince biz de korkmaya başlamıştık. Toplantı yapacağımız gün ölüm haberi geldi, biz de sarsıldık." dedi. (Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Sinan Akyüz Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500

Yorumlar (110)

KarakanMobil-IOS:

Hdp ye aday olsaydin kurtulurdun

56
58
yanıtYanıtla
MematimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

BDP den bi kişi eksildi????????

21
86
yanıtYanıtla
trakya:

hdp bir oy kaybetti

39
60
yanıtYanıtla
GerçekçiMobil-IOS:

Ölene hakaret edeceğinize, kadınmış erkekmiş eşcinselmiş gözüyle bakacağımıza bir kere de insan gözüyle baksanız.. Benim de çocuklarım var ister miyim böyle olsunlar? Asla. Ama bu karşı tarafı anlamayacağım anlamına mı geliyor? Hayır tabiki. Allah günahlarını affetsin??

90
7
yanıtYanıtla
lion:

bir tıp öğrencisi olarak şunu net olarak söylim ki insanlarda eşcinsellik diye bir kavram söz konusu olamaz ama solucanlar da var mesela yani iki genital organında tam ve işlevsel olması gerek ki insanlarda gelmiş geçmiş hiç böyle bir örnek yoktur sadece hormonal rahatsızlıktan genital organlar sorunlu oluyor ve sekonder ses karakterleri yani kıl gelişimi ses gelişimi vs . . sorunlu oluyor. burda yapılması gereken bu arkadaşların hangi tarafa daha yakın hissetiklerini belirleyip o yönde cerrahi, hormonal ve pisokolojik tedavi uygulamaktır

63
14
yanıtYanıtla
123mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Hdp ağır toplarından birini kaybetti muhahahahaaa...

23
50
yanıtYanıtla
EdamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Rabbim kalanların yardımcısı olsun bu bağnaz zihniyetin hakim olduğu ülkede nefes almak bile zor, sizene kimene herkesin bir kere yaşam hakkı var artık yargılamayı bırakın bırakında herkes özgürce hayat sürsün, nefes almak yaşamak değil yaşamak özgür olmaktır.. Hdp ye bu özgür tutumundan dolayı minnettarım.

45
24
yanıtYanıtla
bir kadın:

hiçbir yakınımın eşcinsel olmasını istemem. zaten sanırım onlarda eşcinsel olmak istedikleri için olmuyorlar. hissettikleri için oluyorlar diye düşünüyorum. ama her ne olursa olsun evrene-dünyaya-insana-hayvana-bitkiye yani yaratılan hiçbir şeye kötülüğü olmayan her insan yaşam hakkına sahip olmalı. üzüldüm.

52
6
yanıtYanıtla
freedom_58:

eşcinselliğe adım attığın gün belliydi geleceğinin olmadığı cahil herif.

9
45
yanıtYanıtla
siirtlimobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Her ne hikmetse Kimse bunu bu duruma sokan sebebleri sorgulamaz

44
10
yanıtYanıtla
Tüm 110 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title