Haberler

Agsd Başkanı Karakuş: "Hayat Öpücüğü Gibi"

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, Halkbank'ın uyguladığı esnaf kredi faiz oranlarının düşürülmesinin piyasalara "hayat öpücüğü' gibi geleceğini, son günlerde sıkça gündeme getirilen 2Ankara Giyim Sanayicileri Derneği"...

Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, Halkbank'ın uyguladığı esnaf kredi faiz oranlarının düşürülmesinin piyasalara "hayat öpücüğü' gibi geleceğini, son günlerde sıkça gündeme getirilen 2Ankara Giyim Sanayicileri Derneği (AGSD) Başkanı Canip Karakuş, Halkbank'ın uyguladığı esnaf kredi faiz oranlarının düşürülmesinin piyasalara "hayat öpücüğü' gibi geleceğini, son günlerde sıkça gündeme getirilen 2. Vergi Barışı'nın da yasalaşması durumunda düzenlemelerin ekonomide doping etkisi yaratacağını savundu.

AGSD Başkanı Canip Karakuş yaptığı yazılı açıklamada kredi faiz oranlarının düşürülmesine yönelik değerlendirmede bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) "Esnaf Kooperatif Kredileri" bilgilendirme toplantısında, 1 Mayıs 2013'ten (bugünden) itibaren TESKOMB kefaleti ile Halkbank'tan kredi kullanacak esnafa verdiği faiz müjdesi iş dünyasında olumlu yankı buldu. Başbakan'ın "Kredilerin faizini daha da düşürüyoruz. Bir yıla kadar vadeli kredilerde faiz oranını yüzde 4'e, bir yıldan fazla olan kredilerde de faiz oranını yüzde 5'e çekiyoruz. Aradaki farkı yine Hazine karşılayacak" şeklindeki açıklamasını değerlendiren AGSD Başkanı Karakuş, ekonomi politikalarındaki istikrarın gösterge rakamlarına yansıdığı gibi piyasaya yansımadığını savundu.

-"CANSUYU GEREKİYOR"-

Karakuş, "Piyasalarda nakit sıkıntısı yaşanıyor. Kimse para cebinden çıksın istemiyor. Harcayanlar da uzun vadeli ödeme yaparak parayı mümkün olduğunca elinde tutmaya çalışıyor. Mevsimsel hareketlilik yaşanması gereken şu günlerde esnafa can suyu gerekiyordu" dedi.

Halkbank'ın söz konusu faiz indiriminin esnafa ilaç gibi geleceğini belirten Karakuş, "esnafa hayat öpücüğü' olarak nitelendirdiği düzenleme sayesinde faiz baskısından kurtulacak olan esnafın elinin rahatlayacağını, yeni kredilerin piyasayı hareketlendireceğini bildirdi.

-VERGİ BARIŞI ÇİFTE MÜJDE-

Hükümetin yurtdışındaki varlıkların ülke içine getirilmesini sağlamak amacıyla gündeme getirdiği 2. Varlık Barışı'nın olumlu yansımalarının ekonomi kulislerinde sıkça konuşulmaya başlanan 2. Vergi Barışı ile daha da fazla görüleceğine olan inancını da dile getiren AGSD Başkanı Karakuş, şunları aktardı:

"2011'deki vergi barışında 50 milyar liralık beklentinin yarısı bile karşılanamamıştı. Yeni düzenlemenin kapsamının dar olacağı ve vergi alacakları gibi belirlenmiş bazı kamu alacaklarını kapsayacağı vurgulanıyor. Çıkması durumunda ilk düzenlemeden yararlanamamış olan ya da başvurmasına karşın ödemelerin devamını getiremeyenlere yeni hak tanınacağı belirtiliyor. Bunun, büyük vergi borcu altında hareket serbestisini kaybetmiş yatırımcı, sanayici ve esnaf için ivedilikle değerlendirilmesi gereken önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Vergi barışı da, tıpkı kredi faiz oranlarının düşürülmesi gibi piyasada doping etkisi yaratacaktır." - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Halk Bankası Türkiye Ekonomi Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

Kenan Sofuoğlu'ndan çok konuşulacak Cumhurbaşkanı Erdoğan itirafı: 'Vekillik yaparım' demek hayatımın en büyük hatasıydı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title