Haberler

Ağrıların Ciddi Hastalıkların Habercisi Olabileceği Bildirildi

İnsanların, Ağrıları Algılamasının, Cinsiyete, Yaşa ve Sağlık Durumuna Göre Değiştiğini Belirten Uzmanlar, Ağrıların Bazen Ciddi Hastalıkların Belirtisi Olabileceğini, Bu Nedenle Uzun Süren Şiddetli Ağrılarda Hekime Başvurulması Gerektiğini Bildirdi

İnsanların, ağrıları algılamasının, cinsiyete, yaşa ve sağlık durumuna göre değiştiğini belirten uzmanlar, ağrıların bazen ciddi hastalıkların belirtisi olabileceğini, bu nedenle uzun süren şiddetli ağrılarda hekime başvurulması gerektiğini bildirdi.

Lüleburgaz'da, 'Ağrılarınızın neden kaynaklandığın biliyor musunuz?' başlıklı seminer düzenlendi.

Özel Medikent Hastanesi ile Lüleburgaz Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen seminer, Ata İş Merkezi'ndeki Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Uzman doktorlar Canalp Kara, Melek Batmaz ve Yusuf Varol'un konuşmacı olarak katıldığı seminerde, insan vücudundaki ağrıların neden kaynaklandığı ve bu ağrıların tedavisi ile ilgili bilgiler aktarıldı.

Dr. Batmaz, ağrının tanımını yaprak, çeşitleri hakkında bilgiler verdi. İnsanların ağrıları algılamasının cinsiyete, yaşa ve sağlık durumuna göre değiştiğini belirten Batmaz, ağrıların akut ağrılar ve kronik ağrılar olarak ikiye ayrıldığını, en fazla şikayet edilen ağrıların bel, baş ve boyun ağrıları olduğunu söyledi.

Batmaz, ağrıların bazen ciddi hastalıkların belirtisi olabileceğini, bu nedenle uzun süren şiddetli ağrılarda hekime başvurulması gerektiğini kaydetti.

Dahiliye Uzmanı Kara ise nöropatik ağrıların genellikle şeker hastalarında görüldüğünü belirtti.

Kara, 'Nöropatik ağrılarda hastanın bacakları, kolları ağrır. Ancak hasta bunu romatizma sanır. Çünkü hasta şeker hastası olduğunu bilmez. O nedenle şeker konusunda dikkatli olmamız gerekir. Hangi hastalığın da hangi ağrıları yapacağını bilmemiz gerekir. Şeker hastaları kalp krizi geçirdiklerini bilmezler. Şeker hastalarının ayakları fazla acı duymaz, bazen ayaklarını ısıtmak için sobaya fazla yaklaşırlar, ama yandıklarını hissetmezler. Bu nedenle de kişilerin önce hastalıklarını teşhis etmeleri gerekir' diye konuştu.

Baş ağrıları ve çeşitleri hakkında bilgi veren nöroloji uzmanı Yusuf Varol da şunları söyledi:

'Baş ağrılarının çeşitli nedenleri vardır. Maddeden kaynaklanan baş ağrısı, gerilim tipi baş ağrısı, kafatasında bulunan bir cisimden kaynaklanan baş ağrıları vardır. Baş ağrıları bazen çeşitli hastalıkların tetikleyicisi olabilirler. Bunları hekim kontrolünde iyi bir şekilde tespit etmemiz gerekir.'

(TLG-NA-DÜR) - KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title