Haberler

Agip'ten Okul Yöneticilerine Ziyaret

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) üyeleri 13 yıl önce mezun oldukları İmam Hatip Lisesi’nin emektarları olan okul yöneticilerini ziyaret etti.

Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) üyeleri 13 yıl önce mezun oldukları İmam Hatip Lisesi'nin emektarları olan okul yöneticilerini ziyaret etti.

Yıllar önce okudukları okulun Adıyaman için büyük bir kazanç olduğunu ifade eden Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu (AGİP) üyeleri, İmam Hatip Lisesi mezunu olmaktan gurur duyduklarını belirtti.

AGİP Sözcüsü Av. İshak Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada, "İmam Hatip Lisesi rozetini ölünceye kadar yakamızda ve kalbimizde taşımak bizler için bir şereftir. Bu okullardan vatanını, milletini seven, insanlığa faydalı yeni bir altın nesil yetişmiştir. Mızrak çuvala sığmaz. Bunu kimse inkar edemez. İmam Hatip Liselerinin ilme ve ilim adamına verdiği bu büyük değer sebebiyledir ki bu okullardan binlerce dini ilimlerde ve diğer ilim dallarında bilim adamı, devlet adamı, ülkemize faydalı aydınlar yetişmiştir. Görülüyor ki, dini ilimlerin olduğu gibi, fenni ilimlerin kapısını da ülkemize açmakta başarılı olan İmam Hatip okullarıdır. Bu başarı inkar edilemez bir gerçektir. Bazı karanlık güçler ne zaman ki İmam Hatip okulu mezunlarının önüne ve bu okullara engeller koymuşlar, çözülme başlamış, toplumda ahlak erozyonu artmıştır" dedi.

Yıllarca İmam Hatip Lisesini okuyanların katsayı mağduru olduklarını belirten Adıyaman İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Kadri Çelik, "İmam Hatip Lisesi mezunlarına 28 Şubat süreci ile başlayan süreçte öncelikle katsayı mağduriyeti yaşatılmış, ülkemizin en başarılı gençlerini yetiştiren bu okulların öğrencileri hak ettikleri üniversitelerde eğitim alma hakkından yoksun bırakılmışlardır. Öte yandan 2000 yılında Adıyaman İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin 13 yıl sonra Adıyaman Genç İmam Hatipliler Platformu çatısı altında bir araya gelmeleri çok önemli bir projedir" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İshak Yılmaz Adıyaman Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title