Haberler

Afet Geliyorum Demez

Güncelleme:

Konaklı çocuklar, DAFAK tarafından verilen eğitim ile afetlere karşı nasıl korunacakları konusunda bilgi sahibi oldular.

Konaklı çocuklar, Türk Silahlı Kuvvetleri Doğal Afetler Arama Kurtarma Timleri (DAFAK) tarafından verilen eğitim ile afetlere karşı nasıl korunacakları konusunda bilgi sahibi oldular.

Konak Belediyesi ile DAFAK

işbirliğinde Türkiye'de yaşanabilecek doğal afetler ( Deprem, sel, su baskını, toprak kayması, orman yangını, çığ) hakkında ilköğretim öğrencilerinin bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla eğitim verildi.

Şehit Fethi Bey İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencileri, ülkemizde yaşanabilecek afetler konusunda Narlıdere İstihkam Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görev yapan yüzbaşı ağabeylerinden eğitim aldı. İstihkam Yüzbaşı Oğuzhan Kızılin, İstihkam Teğmen Deniz Çekiç ve Bakım Başçavuş Metin Sarı eşliğinde 35 çocuğa doğal afetler ve alınması gereken önlemler anlatıldı.

Eğitim sırasında eğitimli köpeklerle görsel şölen gerçekleştirildi. Deprem simülatörüne de girerek depremi yaşayan çocuklar anlatılanları dikkatle dinleyerek uygulama fırsatı buldu. Çocuklara ülkemizde meydana gelebilme olasılığı yüksek doğal afetleri ve alınabilecek tedbirleri anlatan İstihkam Yüzbaşı Oğuzhan Kızılin," Çocuklarımızı afetler konusunda bilinçlendirmek bizim görevimiz. Toplumumuz bu konuda yetersiz bilgiye sahip. Konak Belediyesi ile yaptığımız bu projeden dolayı mutluyuz"

dedi.

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan da ülkemizin riskli bir bölgede bulunduğunu, özellikle deprem yaşanması olasılığının her zaman fazla olduğunu hatırlatarak, DAFAK ile gerçekleştirilen eğitimin çocuklar açısından çok yararlı olduğunu söyledi.

(HK)

12.04.2013 10: 15: 37

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Narlıdere Konaklı Türkiye Tsk Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

title