Haberler

Aeü'nün Öğrenci Sayısında Artış

Rektör Prof. Dr. Saylam: "Geniş öğretim elemanı kadromuzla, öğrencilerimizi yaratıcı ve dinamik eğitim ortam içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışıyoruz"

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, geniş öğretim elemanı kadrosu ile öğrencileri yaratıcı ve dinamik eğitim ortam içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalıştıklarını bildirdi.

Saylam, yaptığı yazılı açıklamada, Mayıs 2011'de görevi devraldıklarında öğrenci sayısının 10 bin 457 olduğunu ve bu sayının yıllar içinde sürekli artış gösterdiğini belirtti.

Yeni akademik yılda öğrenci sayısının 19 bin 26'ya ulaştığını vurgulayan Saylam, şöyle devam etti:

"AEÜ'nin YÖK tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılı için belirlenen öğrenci kontenjanı yüzde 95 oranında doldu. Eğitim Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, İktisadi ve İdari Bilimler gibi dört yıllık eğitim veren fakültelerinde ise doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Böylece AEÜ her alanda başarıya kilitlenmiş, eğitimdeki kalitesi ile adını duyuran, öğrenci sayısındaki artış ile bunu kanıtlayan üniversite olduğunu göstermiştir. Şehrin sosyal ve kültürel gelişimi için de önemli olan 19 bin 26 öğrencisi, 29 akademik birimiyle eğitim öğretime devam eden AEÜ, üniversitelerin gelişme kriterleri açısından öğrenci potansiyeli ve sayısındaki artış ile bölgesinde dikkatleri üzerinde toplarken başarı yolunda hızla ilerliyor."

Saylam, üniversiteyi en son teknolojik olanaklarla donatarak kaliteyi artırmak için emin adımlarla ilerlediklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Geniş öğretim elemanı kadromuzla, öğrencilerimizi yaratıcı ve dinamik eğitim ortamı içinde geleceğin en iyileri olarak hazırlamak için çalışıyoruz. Öğrenci sayımızdaki artış bizi gururlandırıyor. Öğrencilerimizin 21. yüzyılın gereklerine göre yetişmesi adına bizler her türlü araç gereç ve teknik cihazlar gibi eğitim için ne gerekiyorsa sunmaya çalışıyoruz. Her öğrenci için gerekli olan güvenli ve çağdaş kampüs alanı oluşturmak için gayret etmekteyiz. Bir şehirde lokomotif görevi üstlenen üniversite, o şehrin gelişmesi ve kalkınmasına da büyük katkı sağlamaktadır." - Kırşehir

Kaynak: AA / Yerel

Kudret Saylam Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title