Haberler

Adanaspor

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, İki Komşu İlin Takımlarının Kardeşçe ve Centilmence Müsabaka Yapmaları İçin Her Türlü Ortamın Yaratılmasına Çalışıldığını Ancak İstenmeyen Olayların Yaşandığını Bildirdi

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, iki komşu ilin takımlarının kardeşçe ve centilmence müsabaka yapmaları için her türlü ortamın yaratılmasına çalışıldığını ancak istenmeyen olayların yaşandığını bildirdi.

Hadi, yazılı açıklamasında, hafta sonu yapılan Adana spor - Mersin İdmanyurdu maçında meydana gelen olaylar ve sonrasında basında yer alan haberler üzerine kamu oyunu bilgilendirme gereği duyduğunu ifade etti.

Olayların spora ve Adana spor kamu oyuna yakışmadığını belirten Hadi, 'İki komşu ilin takımlarının kardeşçe ve centilmence müsabaka yapmaları için her türlü ortamın yaratılmasına çalışılmış ise de maalesef istenmeyen olaylar yaşanmıştır' dedi.

Hadi, müsabaka sonrası kendilerine yönelik eleştirilere dikkati çekerek, şunları kaydetti:

'Müsabaka yapılmadan önce 17 Ağustos salı günü aynı sahada antrenman yapılmış, aynı soyunma odaları kullanılmış ve hiçbir eksiklik olduğuna dair Valiliğimize ya da İl Müdürlüğümüze yazılı ve sözlü talep iletilmemiştir. Maç esnasında da hiçbir eksiklik olduğu bildirilmemiştir. Sular stada tek vanadan girmektedir. Bir tarafın kesilip bir tarafın akması söz konusu olamaz. Müsabaka öncesinde eş güdüm toplantısında her şey kontrol edilmiş ve bir eksiklik olmadığı bildirilmiştir. Müsabakadan sonra kulüp başkanının 'sular akmıyor' demesi üzerine teknik elemanlar soyunma odasına giderek sporculara sorduklarında problem olmadığını söylemişlerdir. Müsabakadan sonra birçok batarya, çeşme ve koltuğun yanı sıra ev sahibi takımın kullandığı soyunma odasında klimanın tüm kablolarının sökülüp kırıldığı tespit edilmiştir. Müsabakadan önce yapılan spor güvenlik kurulunda misafir seyirci getirilmemesi konusunda görüşülmüş ancak kulüp temsilcilerinin de isteği üzerine misafir takım seyircisinin emniyetçe kontrollü olarak getirilmesi karara alınmıştır.'

Hadi, kulübün talebi doğrultusunda bilet satışı, kapı kontrolleri ve personel görevlendirilmesi konusunun şeref tribünü hariç olmak üzere kulübün inisiyatifine bırakıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Bu maça münhasıran ek özel güvenlik görevlisi gönderilmesi de kararlaştırılmıştır. Müsabaka sırasında kapı kontrollerinin sıkı yapılmadığı, içeri yanıcı ve patlayıcı maddeler sokulduğu görülmüştür. Kulüplerimiz sadece yöneticilerin olduğu kadar taraftarların, Adana'lıların ve kamu görevlilerinin hepsinin ortak değerleridir. Hiçbir kamu görevlisinin bir kulübümüzün başarısızlığı için faaliyet göstermesi söz konusu olamaz ve olmamıştır. Başarıları alkışlar ve yardımcı oluruz. Ancak başarısızlığı, olumsuzluğu başkasına fatura etmenin de doğru olmadığını kamu oyunun bilgisine sunarız.'

(VOL-ERS) - ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title