Haberler

Adana'nın "Sokak Kütüphanesi"

Adana'da emekli makine teknisyeni Mahmut Cemal Sevindik, yıllar önce okuduğu kitaptan etkilenerek mahallelinin hizmetine sunmak üzere boş dükkanının önüne "sokak kütüphanesi" kurdu.

SEMİH KUŞDEMİR - Adana'da emekli makine teknisyeni Mahmut Cemal Sevindik, yıllar önce okuduğu kitaptan etkilenerek mahallelinin hizmetine sunmak üzere boş dükkanının önüne "sokak kütüphanesi" kurdu.

Sevindik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okumaya emekli olmadan önce merak saldığını ifade ederek emekli olduktan sonra bu merakının giderek arttığını ve daha çok kitap okumaya başladığını söyledi.

Doğan Cüceloğlu'nun "İnsan İnsana" kitabından çok etkilendiğini dile getiren Sevindik, "Emekli olduktan sonra okuduğum bu kitap beni farklı bir şey yapmaya itti. Şahsıma ait bir dükkan vardı. Kiracısı çıkınca dükkan boş kaldı. Ben de boş duran dükkanın önüne küçük bir kütüphane kurmak istedim. Kütüphaneye ilk olarak öğrencilik yıllarımdan kalan yaklaşık 400 kitabı koydum ve mahalledeki insanların hizmetine sundum" dedi.

Kitap sayısı iki katına çıktı

Sevindik, kütüphanede başlangıçta 400 olan kitap sayısının çevreden gelen bağışlarla günden güne arttığını ifade ederek "Ahşaptan kendi imkanlarımla yaptığım 12 metrekarelik kütüphaneme gelen bağışlarla şu an kayıtlı 800 kitabımız var. İnsanlar ilgi gösterdikçe kitaplar çoğalıyor. Mevcut olan kitaplarımız çevremiz için yeterli seviyede. Zaman içinde kütüphanemizin zenginleşeceğini umuyorum. Çocuklar masal ve hikaye kitapları tercih ediyorlar. Yetişkinlerse daha çok roman ve araştırma kitapları alıp okuyorlar" diye konuştu.

"Amacımız insanlara kitap okumayı aşılamak"

Ressam olan eşinin de okumayı çok sevdiğini ve herkesin kitap okuması gerektiğine inandıklarını ifade eden Sevindik şunları kaydetti:

"Bu kütüphaneyi açmamızdaki başlıca neden insanlara kitap okuma sevgisini aşılamaktı. İnsanların böyle bir kütüphane görmeleri hoşlarına gidiyor. Kötü olmuş diyeni duymadım. İlgi az olsa da zamanla kütüphaneye gelen insan sayısının artacağına inanıyorum. Okumak, daha çok okuma isteğini beraberinde getiriyor. Kitabın kokusu, kitaba dokunmak ayrı bir zevk haline geliyor. Yalnız okuma oranı istenilen seviyede değil. Okumaya çok zaman ayırmak, okumayı sevmekle olur. İnsanlarımız okumayı pek sevmiyorlar. Daha çok görsel ve işitsel olarak kendilerini eğitiyorlar. İnsanlarımıza okumak sıkıcı geliyor. Zevkini tadabilseler anlayacaklar ama o zevki bir türlü tatmıyorlar. Biz, bu zevki onlara tattırmak için çabalıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Doğan Cüceloğlu Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title