Haberler

Adana'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Parkı'ndaki tören, Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve bazı sivil toplum kuruluşu yetkililerinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Büyük, etkinliğe katılan gazileri selamlayarak tebrik etti.

Menderes Spor Salonu'ndaki törende de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mesajları okundu, Vali Büyük Adanalıların kurtuluş gününü kutladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü burada yaptığı konuşmada, Adana halkının ortaya koyduğu kurtuluş mücadelesinin kahramanlıklarla dolu olduğunu söyledi.

Kurtuluş Savaşı sırasında olduğu gibi bugün de Türkiye üzerinde kirli oyunlar oynandığına dikkati çeken Sözlü, şunları kaydetti:

"Atalarımızın 5 Ocak 1922 günü duyduğu aynı heyecan, aynı gurur ve aynı onur ile bugün de bir aradayız. 5 Ocak bir kahramanlık destanının zafer günüdür. Bugün ülkemizi bölmeye çalışan ve bin yıllık kardeşliğimizi unutturmak isteyen şer odakları ve bölücülüğü misyon edinmiş acizler, tarihimize bakmalı ve gerçeklerle yüzleşmelidirler. Binlerce şehidin kanıyla sulanmış bu vatanı bölemeyeceklerini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletimizden güç alarak kurduğu cumhuriyeti yıkamayacaklarını anlamalıdırlar."

Daha sonra sporcular, Pozantı Kaymakamlığından aldıkları ve bisikletle kente getirdikleri Türk bayrağını Vali Büyük'e teslim etti.

Şiirler okunduğu ve halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törene, bazı Adana milletvekilleri, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler, öğrenciler, izci grupları ve askeri yetkililer katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Hüseyin Sözlü Mustafa Büyük Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title