Haberler

Adana Mahkumların Ürettiği 'Kanatlı Kozalaklar' 10 Bin Eve Ulaştı

Mahkumların ürettiği 'Kanatlı Kozalaklar' 10 bin eve ulaştıADANA Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin, aldıkları eğitimle Toros Dağlarından toplanan çam kozalaklarından kendi hayal ve tasarımlarıyla yaptıkları 'Kanatlı Kozalak' adı verilen hayvan figürleri, bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişiye ulaştı.

Mahkumların ürettiği 'Kanatlı Kozalaklar' 10 bin eve ulaştı

ADANA Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin, aldıkları eğitimle Toros Dağlarından toplanan çam kozalaklarından kendi hayal ve tasarımlarıyla yaptıkları 'Kanatlı Kozalak' adı verilen hayvan figürleri, bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişiye ulaştı. Hükümlülerin aynı zamanda meslek edinmelerini de sağlayan 'Kanatlı Kozalaklar' projesi, birçok yerde ev ve işyerlerini süsledi.

Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlülerin topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla kurulan resim, heykel ve seramik atölyesinde eğitim alan 30 hükümlü, geçen yıl usta öğreticiler heykeltıraş Engin Sarıoğlan ile seramik öğretmeni Meltem Güneş öncülüğünde, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ın gördüğü bir tablodan esinlenerek çam kozalağından kuş oluşturdu.

Kürkçüler Cezaevi kampüsü ve Toros Dağlarındaki çam ağaçlarından toplanan kozalaklar, mahkumların ellerinde hayat bularak özgürlüğün sembolü rengarenk kuş figürlerine dönüştü. Gövdesi ve kanatları kozalaktan, baş ve ayakları da özel hazırlanan polyesterden oluşan figürlere, 'Kanatlı Kozalak' adı verildi. İlk olarak sadece kuş figürü olarak yapılan ürünler, hükümlülerin hayal ve yeni tasarımlarıyla ördek, kuğu, sincap, kirpi gibi hayvan şekillerine de büründü.

Geçen yıl yapımına başlanan 'Kanatlı Kozalaklar'dan bugüne kadar yaklaşık 10 bin adet üretildi. Üretilen figürler, hediyelik ve süs eşyası olarak adliye ve ceza infaz kurumu personelinin yanı sıra, cezaevi ziyaretçilerine satıldı. Adalet Bakanlığı'nın düzenlediği fuar ve sergilerde de yer bulan 'Kanatlı Kozalak'lar, Türkiye'deki birçok ilin yanı sıra, kente gelen Hollandalı ve Alman yargı mensuplarına hediye edilerek Avrupa'ya kadar ulaştı. Yurtiçinden ve yurt dışından gelen ziyaretçilere, düzenlenen organizasyonlarda adliyenin simgesi olarak hediye edilen kozalaklardan yapılan hayvan figürleri, yaklaşık 10 bin ev ve işyerini süsledi. Boyutlarına ve çeşitlerine göre fiyatları 10 ile 50 lira arasında değişen ürünlerden ceza infaz kurumuna da gelir elde edildi.

'TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDAN TALEP VAR'

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlülerin eğitimi, meslek edinmeleri ve sanata yönelik yapılan çalışmalarla topluma kazandırılmalarını amaçladıklarını belirterek şöyle dedi:

"Artan talep nedeniyle daha fazla hükümlümüz 'Kanatlı Kozalak' yapım çalışmalarına katılıyor. Hükümlülerimizin kendileriyle barışık çalışmaya imkan tanıyan bir anlayışa sahip olmalarını umuyor, çalışmalarını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Yaptıkları eserlerin üretime dönüşmesi onlara mutluluk kazandırıyor, moral oluyor. Bu figürler çok beğenildi. Türkiye'nin dört bir yanından talep var. Daha fazla üretim gerçekleştirerek, bu ürünün daha geniş kitlelere yayılması için adliyede bir satış ofisi kurmayı planlıyoruz."

Heykeltıraş Engin Sarıoğlan da, birçok hükümlünün cezaevinden çıktıktan sonra burada aldıkları eğitim ve kurslarla iş kurduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Ali Yeldan Sarıoğlan Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title