Haberler

Adana'lı Çiçekçiler Sevgililer Günü'ne Hazır

Adana ESOB’a bağlı Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, tüm sevgililere “Sevgi Çiçeğinizi Unutmayınız” diyerek sevdiklerine çiçek götürmeye çağırdı.

Adana ESOB'a bağlı Adana Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, tüm sevgililere "Sevgi Çiçeğinizi Unutmayınız" diyerek sevdiklerine çiçek götürmeye çağırdı. Ülkemizde çiçek kültürünün yok denecek kadar az olduğunu belirter Oğuz, "Bizde kişi başı yıllık çiçek gideri 90 Cent bile değilken Avrupa'da bu rakam 100 Doları buluyor" dedi.

Cuma gününe rastlayan 14 Şubat yaklaşırken, Adana'da bulunan çiçekçi esnafını da ayrı bir heyecanın sardığını ve tezgahlarına en güzel çiçekleri yerleştirdiklerine işaret eden Oda Başkanı Süleyman Oğuz, Sevgililer Günü'nde Adana'da en az 500 bin dal kırmızı gül ve karanfil ile orkide, lale, kazablanka, gerbera (büyük papatya), kır çiçekleri ve kasımpatı gibi çeşitli tür çiçek satışı beklediklerini söyledi.

Kış şartlarının ılıman geçmesinin çiçek üretimine olumlu yansıdığını, özellikle gül üretiminin üst seviyede seyrettiğine dikkat çeken Başkan Oğuz, "Hediyenin büyüğü, küçüğü olmaz. Ama, Sevgililer Günü'nde en fazla talep, sevginin sembolü olan kırmızı güldür. Gül, en çok satılanlar arasında yer alıyor. Bu yıl kırmızı gül ve karanfil konusunda sıkıntı yaşanmayacak. Sevgililer, sevdiklerine rahatça çiçek alsın. Fiyatlarımız da geçen yıldan farklı olmayacak. Esnafımızda, her bütçeye uygun çiçeklerimiz vardır. Fiyatlar, çiçeğin kalitesine göre 5 - 7 - 10 lira arasında olacak "dedi.

Oda Başkanı Süleyman Oğuz, Adana'da yaşayan vatandaşların özel günler hariç çiçek alma alışkanlığının yeterli olmadığını, şehirde kayıtlı 300 çiçekçi esnafının da ekonomik sıkıntıları nedeniyle ayakta kalmakta zorlandığını ifade ederek şöyle dedi:

"Ülkemizde kişi başı yıllık çiçek gideri 90 cent bile değilken, Avrupa'da bu rakam 100 doları buluyor. Bizim ülkemiz insanının çiçek kültürü çok zayıf. Avrupalı, işine, evine giderken mutlak çiçekle gidiyor, güne iyi başlıyor. Bizim, Osmanlı Dönemi'nde Lale Devri vardı. Çiçek kültürümüz o zaman daha güçlüydü. Bugün Hollanda dünyaya Lale satarak para kazanıyor. Esnafımız korsan çiçeklerden yana sıkıntılı. Biz, her şeye rağmen, zararımızın en aza indirilmesi için, merdiven altı tabir ettiğimiz korsan satıcıların önlenmesini istiyoruz. Vatandaşlarımız da, lütfen dışarıdan korsan satıcılardan, bayat güller almasın, mahcup olurlar. Sevgililerini sevindirmek isteyen herkesin bütçesine uygun bir çiçek esnafımızda mutlaka vardır. İnterflora üyesi, kayıtlı tüm esnafımızın dükkanının camında, koşan adam amblemi vardır. Bu amblemi gördüğünüz çiçekçilerden garantili olarak çiçek alabilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan çiçek satışlarına da aldanmayın. Çiçeği, çiçekçiden, görerek alın. Tüm sevgililerin Sevgililer Günü şimdiden kutlu olsun." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Oğuz Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOÇ METALURJİ ne zaman halka arz olacak? Koç Metalurji kaç lot verir? İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title