Haberler

Adana ABD 2. Konsolosu'ndan Dtso'ya Ziyaret

ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz, beraberinde ABD Dış İşleri Bakanlığı Türkiye Masası Görevlisi Mark Schopiro ile birlikte Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na (TSO) ziyarette bulundu.

ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz, beraberinde ABD Dış İşleri Bakanlığı Türkiye Masası Görevlisi Mark Schopiro ile birlikte Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'na (TSO) ziyarette bulundu.

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Başkan Yardımcısı Metin Aslan ile birlikte ağırladığı ABD Adana 2. Konsolosu JM Saxton Ruiz'e yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkür ederek, çözüm sürecine destek olmalarını istedi. Çözüm sürecinin bölge ekonomisi açısından önemi üzerinde durulan görüşmede Sayar, gelişen süreçle beraber yatırımcıların daha uzun vadeli programlar yapmaya başladığını, hem yereldeki hem de dışarıdan gelen yatırımcıların, buradaki fırsatları değerlendirmek üzere ilgi gösterdiklerini belirtti. Sayar, "Diyarbakır'ın genç nüfus ve turizm potansiyeli düşünüldüğünde, kentin sosyoekonomik anlamda maalesef hak etmediği seviyede olduğunu görüyoruz. Bunun en önemli sebebi güven ortamının kalıcı anlamda sağlanmamış olmasıdır. Ekonomik gelişme için Diyarbakır'ın ihtiyacı olan asıl şey kalıcı barışın sağlanmasıdır" dedi.

Diyarbakır'ın iç pazara ve Ortadoğu pazarına olan yakınlığının önemli bir avantaj olduğuna da değinen Sayar, bu avantajın doğru kullanılması için Ortadoğu'da yaşanan karmaşanın bir an önce sona ermesi gerektiğini dile getirdi.

Diyarbakır TSO'nun 130 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin en eski odalarından olduğuna da değinen Sayar, bu durumun Diyarbakır'da geçmiş zamanlarda da ekonomik anlamda önemli faaliyetler yürüttüğünün en önemli göstergesi olduğunu söyledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Ticaret Ve Sanayi Odası Ahmet Sayar Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title