Haberler

Adalet Bakanı Ergin Hatay'da

"İstikrarın ve huzurun kıymetini bilmek için illa huzursuzluğa, kargaşaya, istikrarsızlığa düşmemizi beklemek son derece yanlış olur"

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "İstikrarın ve huzurun kıymetini bilmek için illa huzursuzluğa, kargaşaya, istikrarsızlığa düşmemizi beklemek son derece yanlış olur" dedi.

Bakan Ergin, Ovakent Belediyesi düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve bu güzel şehirde huzur ve sukun içerisinde her geçen gün taş üstüne taş koyarak, daha yaşanabilir müreffeh bir yaşama ulaşma gayretiyle kararlı bir yürüyüş içerisinde olduklarını belirtti.

Günün değerlendirmesini yapabilmek için zaman zaman biraz geçmişe gidip mukayese yapma ihtiyacı duyduklarını ifade eden Ergin, " Türkiye, bulunduğu coğrafya itibariyle dünyanın en stratejik noktasında yer alıyor. Enerji kaynakları Türkiye'nin hemen yanı başında Ortadoğu'da. Enerjiyi tüketen gelişmiş ülkeler de hemen bizim kuzeyimizde ve batımızda yer alıyor. Aynı şekilde enerji köprüsü görevini yerine getiren bir ülkede yaşıyoruz. Bununla beraber Türkiye, kültürler arasında bir köprü pozisyonunda bulunuyor. Ülkemiz ayrıca İslam, batı ve Hristiyan dünyası arasındaki bir köprü durumunda" dedi.

Türkiye'nin bulunduğu bu konumun aynı zamanda Türkiye üzerinde dikkatlerini yoğunlaştıran aktörlerin sayısını da artırdığına işaret eden Ergin, "Dünyanın birçok gelişmiş ülkesi stratejik hesaplar yaparken Türkiye'yi değerlendirmeden yapamaz. Onun için çok güzel, stratejik bir noktada olan bu ülkenin vatandaşları olarak bu konumumuzu da her zaman dikkatle değerlendirmek zorundayız" diye konuştu.

"Kıymetini bileceğimiz şey huzur barış ve istikrardır"

Ergin, Türkiye'de kardeşliğin, dayanışmanın ve geleceğe güvenle bakmanın önemini bilmek zorunda olduklarını vurguladı.  Türkiye'nin son 60 yılına bakıldığında siyaseten istikrar yakalandığında mesafe kat edildiğini ve ülkeninin zengileşerek kalkındığının görüleceğini aktaran Ergin, şunları kaydetti:

"Ne zaman kısır çekişmelere düşmüş, o zaman hep beraber kaybetmişiz. Ülke gerilemeye başlamış, ekonomimiz küçülmeye başlamış, anarşi, terör hortlamış. Bu ülke, millet büyük sıkıntılar çekmiş. Bu tecrübeleri her daim gözümüzün önüne koymak ve geleceğe yürüken bu geçmiş ve tecrübelerimizden istifade etmek zorundayız. Kıymetini bileceğimiz şey, huzur barış ve istikrardır. Bu istikrarın ve huzurun kıymetini bilmek için illa huzursuzluğa, kargaşaya, istikrarsızlığa düşmemizi beklemek son derece yanlış olur. Onun için ülkemizin son 11 yıldır yakalamış olduğu ivmeyi, gücü, hızı korumak ve bunu daha de geliştirmek aynı zamanda sadece bizim değil, çocuklarımızın, gençlerimizin bizim üzerimizdeki hakkıdır."

Türkiye'nin son 11 yılda milli gelirini 5'e katladığını, altyapı yatırımlarını "yeniden sıfırdan yapıyormuş" gibi inşa ettiğine dikkati çeken Ergin, kendilerinden önce bu coğrafyada, topraklarda hizmet edenlere ve taş üstüne taş koyanlara teşekkür ettiğini, oradan aldıkları bayrağı daha yukarılara taşımanın gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.

Ergin, Ülkenin son 11 yılda elde ettiği kazanımların "göz kamaştırıcı" olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin altyapısını inşa ederken, geçmişten gelen yüklerinden kurtulacak adımların atıldığını vurgulayan Ergin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu ülkenin IMF'ye borcu vardı ve bunu kapattık. Borç geçtiğimiz mayıs ayında sıfırlandı. Artık kendi ayakları üzerinde duran bir Türkiye var. Türkiye senede 36 milyar dolar ihracat yapardı, bugün 150 milyar doları aştık. Bu güçlenen Türkiye'nin işareti. Türkiye'de 6 bin kilometre bölünmüş yol vardı, bunun üzerine 20 bin kilometre daha yaptık. Bu güzel insanlara, millete hayırlı uğurlu olsun. Türkiye'nin her iki vilayetinden birinde havaalanı var. Havayolu halkın, milletin yolu oldu. Ankara-İstanbul hızlı tren çalışması bitmek üzere. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir çalışıyor. Bunlar güçlenen Türkiye'nin ayak sesleri. Osmanlı'nın 150 yıllık hayali vardı. Avrupa ile Asya'yı denizin altından birbirine bağlama hayali. Biliyorsunuz Başbakanımız 15 gün önce ilk deneme sürüşünü yaptı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hızlı tren, Marmaray açılacak ve hemen arkasından inşallah arabaların gelip geçeceği ikinci bir tüp projesi bu da ihale edilecek. Bu ülkenin dört bir yanında sulama projleri barajlar, göletler hayata geçiyor."

Hatay'daki sulama projeleri, müze, hastane ve Amanos Tünel Projesine de değinen Ergin, bütün bunların son 10 yılın bu ülkeye kazandırdığı siyasi istikrarın sonucu olduğunu anlattı.  Ergin, bütün bu güzel gelişmelerin kaynağında yatan şeyin ise huzur, dayanışma ve istikrar olduğunu söyledi.

Toplantıya, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Ovakent Belediye Başkanı Abdülşükür Mert ve vatandaşlar katıldı. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Ovakent Türkiye Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title