Haberler

Adalet Bakanı Bozdağ Açıklaması

"AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasına ilke olarak karşıyız. Siyasi parti kapatan ülkelerin başında gelmektedir Türkiye, adeta siyasi parti mezarlığı olmuştur" "Siyasi partilerin kapatılması devrinin de kapandığını düşünüyorum.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, siyasi partilerin kapatılması devrinin kapandığını düşündüğünü belirterek, bundan sonra Türkiye'de siyasi partilerin kapatılmasının gündeme gelebileceğine pek ihtimal vermediğini söyledi.

Bozdağ, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile cezaevinde kalan çocuklara yapılacak yardımlara ilişkin protokolün Hakimevinde yapılan imza törenine katıldı.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, HDP heyetinin İmralı ziyaretiyle ilgili randevu talebi olup olmadığının sorulması üzerine, HDP'nin şu ana kadar kendilerine ulaşmış bir başvurusunun bulunmadığını bildirdi.

HDP'li Hasip Kaplan'ın "partisinin kapatılması için düğmeye basıldığı" yönündeki iddialarının hatırlatılmasına karşılık da Bozdağ, siyasi partilerin kapatılması konusunda Anayasa'da önemli, zorlaştırıcı, adeta imkansızlaştırıcı değişiklikler yapıldığını hatırlattı.

Daha önce karar nisabı konusunda araranan sayıyı son değişiklikle artırdıklarını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"AK Parti olarak siyasi partilerin kapatılmasına ilke olarak karşıyız. Bunu her defasında ifade ettik. Anayasa değişikliğinin ilk taslağına baktığınızda Parlamento'da kabul edilmeyen 8. maddeyi düşündüğünüzde bizim parti olarak, hükümet olarak tavrımızın ne olduğu ortadadır. O zaman bu değişikliğe 'hayır' diyen BDP'li milletvekilleri olmuştur, onlar oy vermemişlerdir. Ama biz parti olarak siyasi partilerin kapatılmasının, o partilerin savunduğu düşünceleri yok etmediği, onların siyasetine son vermediğini biliyoruz. Türkiye dünyada en çok siyasi parti kapatan ülkelerin başında gelmektedir. Siyasi partiler mezarlığı olmuştur adeta siyaset alanımız. Onun için siyasi partilerin kapatılması devrinin de kapandığını düşünüyorum. Bundan sonra Türkiye'de siyasi partilerin kapatılmasının gündeme gelebileceğine pek ihtimal vermiyorum."

Milli Güvenlik Kurulu toplantısındaki görüşmelerin gizli olduğunu hatırlatan Bozdağ, onlarla ilgili açıklama yapmanın yasal olarak mümkün olmadığını ifade etti.

Adalet Bakanı Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ancak Sayın Kaplan ve başkaları oradan bir siyasi istismar aracı olarak istifade ediyorlar. Kendilerine bir güç devşirmeye çalışıyorlar. Buradan şunu söylemek lazım, Gerçekçi olmak, istismar etmeden siyaseti Anayasa ve yasaların çizdiği çerçeve içerisinde yapmak herkese fayda sağlayacaktır. HDP'nin ortaya koyduğu siyaset anlayışının, barışçı bir dil ortaya koyan bir anlayış maalesef olmadığını son dönemlerde gördük. Gerek Kobani olayları bahane edilerek ortaya konulan gösteriler gerekse başka türlü eylemlerde şiddet dili maalesef burada var. Onun için biz herkesi diyoruz ki, aklın, dilini, gönlün dilini, sağduyunun dilini siyasetin dili haline getirmek lazım. Şiddeti öven, şiddete destek olan, şiddet yapanları tahrik ve teşvik eden değil, onun karşısında duran bir yaklaşımı bütün siyasi partilerin ortaya koyması lazım. HDP de şiddet değil, 'benim fikrim var' demesi lazım. 'Benim molotofa ihtiyacım yok, benim aklım var' demesi lazım. 'Benim terörün desteğine ihtiyacım yok, benim projem var' demesi lazım. Dolayısıyla hukuksuz, kanunsuz olan şeylerin karşısında tavır koyması lazım. Umarız bundan sonraki süreçte HDP bu noktada bir tavır geliştirir, bundan kazançlı da kendisi çıkar." - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Bekir Bozdağ Ak Parti Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title