Haberler

ABD'nin Adana Konsolosundan İş Dünyasına Ziyaret

Türk-arap Ülkeleri İşadamları Derneği (turab) Genel Başkanı Doğan Narin, Türkiye'nin, Güçlü Ekonomisi, Gelişmişliği, Genç Nüfusu ve Pek Çok Alandaki Zenginliği ile Dünyanın En Önemli Ülkelerinden Biri Olma Yolunda Hızlı ve Sağlam Adımlarla İlerlediğini Bildirdi

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin, Türkiye'nin, güçlü ekonomisi, gelişmişliği, genç nüfusu ve pek çok alandaki zenginliği ile dünyanın en önemli ülkelerinden biri olma yolunda hızlı ve sağlam adımlarla ilerlediğini bildirdi.

TURAB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD'nin Adana Konsolosu Daria Darnell, beraberinde ticari uzman Mutlu Sevindik ile merkezi Mersin'de bulunan TURAB Genel Merkezini ziyaret ederek, Başkan Narin'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. TURAB'a ve yeni yönetime, çalışmalarında başarılar dileyen Darnell, gördüğü ilgiden dolayı memnun olduğunu kaydetti.

Narin, açıklamada, Türkiye ile 22 Arap ve 7 Türk Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri geliştirmek ve özellikle ticari anlamda güçlenmesini sağlamak için faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Söz konusu ülkelerin ekonomik, faaliyetlerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve toplumsal gelişimde de birbiriyle kaynaşmasına ve güç birliği yapmasına imkan tanıyacak platformlar oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayan Narin, bu durumun sunduğu avantajların özellikle ekonomik kriz sürecinde büyük fırsatlar yarattığını ifade etti.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne giriş sürecine de katkı sunmaya çalıştıklarına dikkati çeken Narin, şunları kaydetti:

'Bu süreçte ABD'nin katkısı memnuniyet vericidir. Türkiye bu yolda üzerine düşen görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Bugün Türkiye, güçlü ekonomisi, gelişmişliği, genç nüfusu ve pek çok alandaki zenginliği ile dünyanın en önemli ülkelerinden biri olma yolunda hızlı ve sağlam adımlarla ilerlemektedir. Öte yandan bölgesinde önemli bir güç olan Türkiye'nin, komşuları ile ilişkilerinin gelişmesi de bu süreci sağlamlaştırmakta ve hızlandırmaktadır. Hükümetin bu yöndeki politikalarının süreci yönündeki izlenimler de memnuniyet vericidir.'

- İHRACATÇI BİRLİKLERİNE ZİYARET-

Konsolos Darnell ve beraberindekilerin, daha sonra Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Tarık Bozbey'i ziyaret ettiği bildirildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamaya göre toplantıda, Türkiye-ABD ticari ilişkileri ile bölgede geliştirilebilecek ikili ve üçüncü ülkelerle ortak çalışmalar ve lojistik konuları görüşüldü.

Bozbey, Darnell ile daha sonra görüşmelerin sürdürülmesinin kararlaştırıldığını ifade ederek, açıklamada şunlar kaydedildi:

'Geçen hafta bir heyetle ABD'de ziyaretlerde bulunan Devlet Bakanımız Zafer Çağlayan'ın işaret ettiği hedefler üzerinde somut öneriler değerlendirildi. ABD'nin dünyadan ithal ettiği tekstil ve konfeksiyon ürünleri 100 milyar dolar civarında iken, Türkiye'den ithalatı bir milyar dolar kadardır. Bu sanayilerimizin sadece hammadde olarak ABD'den ithal ettiği pamuk bir milyar dolardan fazladır. Toplamda 29 milyar dolara yakın ithalat gerçekleştirilen ABD'ye ülkemizin toplam ihracatı 3 milyar dolar kadardır. Büyük bir ticari açık söz konusudur.'

(VEG-ST-YIL) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

30 yıl hapis cezası verilen Figen Yüksekdağ: Kimsenin yüzü düşmesin, yüreği kararmasın

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title