Haberler

ABD Medyası: Erdoğan Gül Ortaklığı Bitmek Üzere

Güncelleme:

ABD medyasında, 'Gül'ün Erdoğan'ın siyasi kariyerini tehdit eden rakibi' olduğu, 'Türk siyasetine damga vuran ortaklık artık sona ermek üzere' olduğu yorumları yapılıyor.

Görev süresi 28 Ağustos itirabiriyle sona erecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için yabancı medyada "Gül'ün siyasi geleceği yeni hükümete bağlı", "Gül, şimdilerde Erdoğan'ın siyasi kariyerini tehdit eden rakibi olarak görülüyor" gibi yorumlar yapılıyor.

"ERDOĞAN'IN KARİYERİNİ TEHDİT EDEN RAKİBİ"

Amerika'nın Sesi (VOA), Türkiye muhabiri Dorian Jones imzasını taşıyan haber analizinde "Cumhurbaşkanlığı görevi yakında sona erecek olan Abdullah Gül siyasette kalacağının sinyalini verdi. Yeni seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun yıllardır yanında yer alan Gül, şimdilerde Erdoğan'ın siyasi kariyerini tehdit eden rakibi olarak görülüyor" görüşünü dile getiriyor.

"HÜKÜMET YANLISI MEDYA GÜL'E CEPHE ALMIŞ DURUMDA"

Analizde şöyle devam ediliyor:

"Cumhurbaşkanı Gül'ün makamındaki son günleri birçok tartışmayı da beraberinde getirdi. Şimdiye kadar kendisine destek veren hükümet yanlısı medya, seçilmiş Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ihanet ettiği gerekçesiyle Gül'e cephe almış durumda. Gül'e destek verenlere göre kendisi siyasi gidişatın endişe yarattığı şu günlerde ılımlı siyaseti temsil eden tek kişi."

"ORTAKLIK BİTMEK ÜZERE"

VOA, eşine karşı alınan bu cepheden son derece rahatsız olan Hayrünissa Gül'ün cephe alan basın mensuplarını eleştirerek, "AK Parti içerisinde giderek artan Gül karşıtlığına karşı mücadeleye başladığını" da belirtiyor ve analistlerin "1990'lı yıllara dayanan ve Türk siyasetine damgasını vuran bu ortaklık artık sona ermek üzere" yönündeki değerlendirmelerini yansıtıyor.

"ERDOĞAN'IN GÜL'E GÜVENİ AZALDI"

Siyasi gözlemcilere göre Erdoğan'ın Gül'ü seçmemesindeki nedenin ona olan güveninin giderek azalması olduğunu belirten VOA, "Türkiye'nin izlediği siyaseti net bir şekilde eleştiren Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'de ayrılıkçılara destek verilmesinden de hoşnut değildi" diyor. VOA şu düşünceleri de dile getiriyor:

"ERDOĞAN, GENEL SEÇİM SÜRECİNDE GÜL'E "İHTİYAÇ DUYABİLİR"

"Bir sonraki genel seçimlerde Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlığında Erdoğan'ı bekleyen zorlu bir siyasi süreç var ve bu süreçte Gül'e ihtiyaç duyulabilir. Şu anki parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçilebilmesi için AK Parti'nin anayasayı değiştirmesi ve bu değişikliğin yapılabilmesi için de AK Parti'nin mecliste üçte iki çoğunluğa sahip olması gerekiyor."

"PARTİ KURABİLİR"

VOA'ya göre Türk siyasetinin muhafazakar kanadını temsil eden ve AK Parti'ye karşı olanlar Abdullah Gül'ün yeni bir siyasi parti kurabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

Uzmanlara dayanarak Gül'ün vereceği nihai kararın, yeni hükümetin ve başbakanın ne kadar başarılı olacağına bağlı olduğunu kaydeden VOA, gelecekteki siyasi planları konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmayan Gül'ün ise, siyasetten uzaklaşmayacağını söylemekle yetindiğini anlatıyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Gül Dünya Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500

Yorumlar (9)

ali:

Şahsi menfaatler ön plana çıkmadığı sürece AKP de bölünme olmaz.

6
7
yanıtYanıtla
sadece VATANDAŞ:

adam baştan beri söylüyor'' beraber yürüdük bu yollarda'' sonrada hepsini o yolda bırakıp gidiyor. Adamda gömlek çok kirletip kirletip atıyor. . . .

9
2
yanıtYanıtla
BİLİRKİŞİ:

SÖZDE ULUSALCI, CUMHURİYETÇİ, ATATÜRKÇÜLER KENDİLERİ GİBİ MENFAAT DÜNYASI ZANNEDİYORLAR AKP yi. ONUN İÇİNDE 12 YILDIR HEZİMET YAŞIYORLAR TÜM KİRLİ İTTİFAKLARLA DESTEK ALMALARINA RAĞMEN

6
4
yanıtYanıtla
musavatansever:

menfaatin bittiği yerde buluşanlar dost olur. . bunların birleşme noktası malum ne beklenir.

5
2
yanıtYanıtla
,,:

abd medyasının analizinden bana ne, neden gerizekalı haberler sunuyorsunuz, dünyanın obur ucundan adamlar analiz ediyor bızımkılerın analiz yeteneği yok, sadece haber yapma yetenegımız var, yarın bırgun abd tuvalete gıtmeyın dese onuda haber yapacaksınız

3
2
yanıtYanıtla
CESİ:

NE KADAR DA HOŞUNA GİDER ABD NİN. EN FAZLA DA İSRAİL'' İN HOŞUNA GİDERDİ. DARILMAYIN DOSTLAR İT'' İN DUASI KABUL OLSA GÖKTEN KEMİK YAĞARMIŞ !

2
3
yanıtYanıtla
Bozkurt:

Bunlar bolunse ne olr bolunmese ne olur. Hepsi zengin oldu. Petrol mazot aldi basini gitti. Ekmek 1 lira tarim felc. Et 27 lira hayvancilik bitirildi. Ey koyunlar siz 3 kurus icin debelenirken din ayagina mali goturduler. Az tarih oku senin atalarin neydi? Bu kadar koyun bir halk o sanli Turk padisahlarina yabgularina kaganlarina yakisiyo mu yakismiyo mu sonra siz cevap verin. Bu Haberle İlgili Yorumunuzu Yazın

3
1
yanıtYanıtla
ahmet:

Adam kendi çıkarı için zaten çoktan arkadaşını sattı ki.

3
1
yanıtYanıtla
temizler partisi:

Hayırlısı olsun. . .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title