Haberler

ABD: Kilis'i Hedef Alan Saldırıları Esefle Kınıyoruz

Güncelleme:

ABD Büyükelçiliği, "Kilis ve Karkamış'ı sürekli şekilde hedef alan ve sınır ötesinden gerçekleştirilen havan topu ve roket saldırılarını esefle kınıyor" dedi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twıtter'den açıklama yaptı. ABD Büyükelçiliği, "Kilis ve Karkamış'ı sürekli şekilde hedef alan ve sınır ötesinden gerçekleştirilen havan topu ve roket saldırılarını esefle kınıyor; ortak terör tehdidiyle mücadelede Türkiye ile beraber çalışmaya dair güçlü taahhüdümüzü bir kez daha teyit ediyoruz" açıklaması yaptı.

"HAVAN TOPU VE ROKET SALDIRILARINI ESEFLE KINIYORUZ"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "1 Mayıs günü, emek ve dayanışmayı kutlamak yerine, Türkiye'nin geçirdiği zor bir haftayı geride bıraktık ve yaşanan korkunç terör saldırısından ve trajik can kayıplarından bir kez daha derinden üzüntü duyduk. Bursa, Gaziantep, Dicle, Nusaybin, Şırnak, Muş ve diğer yerlerde yaşanan saldırıları öte yandan Kilis ve Karkamış'ı sürekli şekilde hedef alan ve sınır ötesinden gerçekleştirilen havan topu ve roket saldırılarını esefle kınıyor; ortak terör tehdidiyle mücadelede Türkiye ile beraber çalışmaya dair güçlü taahhüdümüzü bir kez daha teyit ediyoruz.

"ABD'NİN TÜRKİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE YÖNELİK TAAHHÜDÜ SARSILMAZ GÜÇTE"

Bu zor zamanlarda, ABD'nin Türkiye'nin güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik taahhüdü sarsılmaz güçtedir."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karkamış Türkiye Kilis Dha Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

vatansever:

Başka ülke bile bizim vatan toprağımıza yapılan saldırıyı kınıyor, bizim yöneticilerimiz ise işid daha kolay bombalansın diye elinden geleni yapıyor, bombalarda bizden tırlarla gitmişti zaten, aslında hainler tepemizde biz yanlış yerde arıyoruz.

4
1
yanıtYanıtla
Adil:

NUMARA YAPMASİN SÖMÜRGECİ VAMPİRLER. .

5
0
yanıtYanıtla
CV2:

KINAMA DESTEK OL. SENİ GİDİ TERÖR HAMİSİ PYD SEVEN

4
0
yanıtYanıtla
coniyi kovacaksın:

türkiyeden kalkan hava aracıyla abd işidi bomblarsa işidte normal olarak türkiyeyi hedef alcak kilisi vurcak. . gücü yetse angarayı meclisi bile vurur. . . . türkiyede abd nin 35 üssünü kapatıp türkiyeden kovmadıkça pkkya ve işide yardım gider ölen hep türk olur

3
0
yanıtYanıtla
KAMU VİCDANI:

KINAMAK YETMEZ TÜRKİYE YILLARDIR GÜVENLİ BÇLGE DEDİ KARŞI ÇIKTINIZ TÜRKİYENİN DEDİĞİ OLSAYDI SAVAŞ SINIRIMIZA YAKLAŞAMAYACAKTI MİLYONLARCA MÜLTECİ AVRUPAYA DAYANMAYACAK BİNLERCESİ DENİZLERDE BOĞULMAYACAKTI

1
1
yanıtYanıtla
Demirci:

Haçlı abd nin Haçlı müttefiki TC, ve kadim dostu pkk ya ve ortadoğuyu TC nin verdiği üslerle Rusya ile birlikte kan gölüne çeviren TC için üzülmüş ve kınamış. ABD dostluğu ile övünün

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title