Haberler

ABD'den İki Üniversite Kto Karatay Üniversitesi'ni Ziyaret Etti.

Amerika’da bulunan East Carolina Üniversitesi ve AUBURN Üniversitesi inşaat ve mimarlık eğitimi konularında işbirliği yapmak üzere Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Amerika'da bulunan East Carolina Üniversitesi ve AUBURN Üniversitesi inşaat ve mimarlık eğitimi konularında işbirliği yapmak üzere Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi'ni ziyaret etti.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, inşaat ve mimarlık konusunda işbirliği için gelen East Carolina Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Ahmet Mahmud ve Alabama AUBURN Üniversitesi yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mahmud, "Türkiye ile bizim gönül birliğimiz var. Biz bu gönül birliğini işbirliğine dönüştürmeye geldik. East Carolina Üniversitesi olarak her türlü desteğe hazırız. 28 bin öğrencisi olan bir üniversiteyiz. İnşaat ve mimarlık konusunda Amerika'da iyi bir yerdeyiz. KTO Karatay Üniversitesi'nin yeni bir üniversite olmasına rağmen çok hızlı ilerleme kaydettiğini ve kaliteli bir eğitim verildiğini görüyoruz. İşbirliği yapmaktan East Carolina Üniversitesi olarak çok mutluyuz" dedi.

Alabama AUBURN Üniversitesi'nden Salman Azhar ise, "AUBURN Üniversitesi Amerika'da inşaat ve mühendislik eğitiminde ilk beşe giren bir üniversitedir. Bu alanlarda çok başarılıyız, yetiştirdiğimiz öğrenciler dünyanın pek çok yerinde başarılı projelere imza atmaktadır. Türkiye'de KTO Karatay Üniversitesi ile inşaat ve mimarlık eğitiminde işbirliği yapmaktan mutluyuz" ifadelerinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Bayram Sade, "Üniversitemizin Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği ve diğer konularda Amerika'da bulunan bu iki üniversite ile inşaat ve mimarlık alanında görüşmelerimiz bizim için çok önemli. Sayın Prof. Ahmet Mahmud ve Salman Azhar'ın gayretli ve samimi davranışları bizi mutlu etmiştir. Dış dünyaya açılma konusunda KTO Karatay Üniversitesi bu şekilde farklı akademik alanlarda üniversitelerle görüşmeler yapmakta ve farklı ülkelerdeki üniversitelerle yeni bağlantılar kurmaya devam etmektedir" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Karatay Üniversitesi Carolina Konya Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title