Haberler

ABD- Boston Güzel Sanatlar müzesi

Güncelleme:

Nevzat Yıldırım'ın Fotoğrafları Boston Güzel Sanatlar Müzesinde

Türkiye'de fotoğraf dalında lisans eğitimi gören öğrencileri desteklemek ve teşvik etmek amacıyla Elisa ve Haluk Soykan tarafından ABD'de kurulan , Moon and Stars Project ve Amerikan Türk Cemiyeti tarafından yönetilen 1. Genç Fotoğrafçılar Ödülü'nü Kocaeli Üniversitesi'nden Nevzat Yıldırım kazandı.

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü mezunu Nevzat Yıldırım Türkiye'nin köklü üniversitelerinden rakiplerini geride bırakıp, 6 bin Dolarlık ödülü alırken Yıldırım'ın tüm eserleri de Boston Güzel Sanatlar Müzesi tarafından satın alındı.

Dünyanın en saygın müzelerinden olan Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nden Sn. Anne Havinga (Yousuf ve Estrellita Karsh Kıdemli Fotoğraf Küratörü) ile Sn. Karen Haas (Lane Koleksiyonu Fotoğraf Küratörü) İki küratör, tarafından seçimi yapılan "Young Photographers Award" ile ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptılar;

"Böyle bir ödülde jüri görevi yapmak her zaman mutluluk verir. Bizler de Elisa ve Haluk Soykan tarafından kurulan, Moon and Stars Project ve American Turkish Society tarafından yönetilen 2010 Genç Fotoğrafçılar Ödülü'nü alacak öğrenciyi seçmeye davet edilmemizi sevinçle karşıladık.

Ödülün bu ilk yılında Türkiye'nin çeşitli kentlerinde fotoğraf dersleri sunan sekiz okuldan on beş başvuruyu değerlendirdik. Öğrencilerin teknik açıdan güçlü, kavramsal açıdan birbirinden çok farklı işleri son seçimi yapmamızı epeyce güçleştirdi.

Jüri olarak karşımıza çıkan zorluk, iyi çekilmiş dikkatli kompozisyonların ötesine geçmiş olan fotoğrafları belirlemek ve tanımlanması zor olan "kalıcı güç"e sahip, insanı kendisine tekrar tekrar bakmaya zorlayan fotoğrafları bulabilmekti. Sonunda Kocaeli Üniversitesi'nden Nevzat Yıldırım'ın çarpıcı siyah-beyaz fotoğrafları bizi özellikle etkiledi ve bu yılın Genç Fotoğrafçılar Ödülü'nü kendisine verdik. Yıldırım'ın fotoğraf alanını meslek olarak seçmeye kararlı olduğu görülüyor.

Atölyesinde oturan genç süpürge yapımcısını betimleyen fotoğrafında görüldüğü gibi baskıları hem güç hem güzellik yansıtıyor. Çocuk ya da yetişkin, fotoğraflarının konusunu oluşturan insanlarla ilgili anlayış ve duygudaşlığı henüz 20li yaşlarında olan birisinde sıkça görülen bir özellik değil. İnsan emeğini belgeleyişindeki bu uslubu unutmak zor olacak. Nevzat Yıldırım'ı ve Genç Fotoğrafçılar Ödülü'nün ilkine katılan bütün fotoğrafçıları kutluyoruz."

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Şanlıurfa'da bir vatandaş, iki grup arasında çıkan kavgayı ayırmak için ezan okudu

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title