Haberler

AB'ye Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'nın Avrupa Birliği (ab) Hibe Programlarından Aldığı Destek Konusunda 54

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya'nın Avrupa Birliği (AB) hibe programlarından aldığı destek konusunda 54. sırada yer aldığını söyledi.

Valilik'te gerçekleştirilen AB'ye Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı'nda konuşan Büyük, toplumun geniş kesimlerinde AB üyelik sürecinin tartışıldığını ifade ederek, söz konusu toplantıların sürece katkı sağlamada yardımcı olduğunu belirtti.

Toplumda genel olarak AB'nin projeler için ayırdığı kaynağın yeterince kullanılamadığı görüşünün hakim olduğuna işaret eden Büyük, 'Bu görüş belki başlangıçta doğruydu ama son iki yıl içinde, özellikle çok fazla sayıda proje üretilmeye başlandı. Üretilen projeler arasında da yarış başladı. Bu nedenle iyi projeler üretip bunların kaynağını da almamız gerekiyor' dedi.

Büyük, AB Genel Sekreterliği'nin Başbakanlık'a bağlı bir teşkilat olarak kurulduğunu ve taşrada teşkilatı bulunmadığını belirterek, valilikler bünyesinde konuyla ilgili çeşitli birimler bulunduğunu söyledi.

Sakarya'nın AB hibe programlarından aldığı desteğe de değinen Büyük, 'Plakamıza uygun. Sakarya AB hibe programlarından aldığı destek konusunda 54. sırada yer alıyor. 1. sırada Konya, 2. sırada Van diye devam ediyor. Bizden çok daha iyi olmasını beklediğimiz, bizden arkada olanlar da var. 6 proje ile 1 milyon liraya yakın hibe desteği almışız. Toplam verilen hibelerin de yüzde 0,33'ü gibi bir rakam. Nüfusuna bakarsanız verilenlerin en az yüzde 1'ini almış olmamız lazım' şeklinde konuştu.

Hibe kaynaklarından yararlanmak konusunda öncelikle projeler ve verilen destekler konusunda bilgi sahibi olmak gerektiğine dikkati çeken Büyük, sivil toplum kuruluşlarının merkez birimlerinin yürüttüğü çeşitli projelere ortak olunabileceğini belirtti.

Vali Yardımcısı Uğur Aladağ ise AB devlet ve hükümet başkanlarının 17 Aralık 2004'te aldıkları karar doğrultusunda 3 Ekim 2005 tarihinde yapılan hükümetler arası konferansla Türkiye'nin resmen AB'ye katılım müzakerelerine başladığını söyledi.

Konferansta müzakere çerçeve belgesinin de kabul edildiğini hatırlatan Aladağ, 'Müzakerelerin üç temel unsur üzerinden yürütüleceği görülmektedir. Birinci unsur Kopenhag siyasi kriterlerinin istisnasız olarak uygulanması, ikinci unsur AB müktesebatının üstlenilmesi ve uygulanması, üçüncü unsur sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi' diye konuştu.

AB Genel Sekreterliği'nin 3 temel unsur alanındaki çalışmaları farklı mekanizmalar kurarak koordine ettiğini ifade eden Aladağ, Türkiye ile müzakere sürecinin açılmasının Kopenhag Siyasi Kriterleri'nin yeterli ölçüde karşılanmasıyla mümkün olduğunu savundu.

AB'nin Türkiye'nin uygulamalarını yakından takip edeceklerine işaret eden Aladağ, önemli olan hususun istikrara yönelik sürdürülebilir ekonomi politikasına devam edilmesi, mali dengesizliklerin azaltılması ve enflasyonla mücadelenin disiplinli şekilde yürütülmesi olduğunu kaydetti.

Toplantı, Ticaret Borsası Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ve Adapazarı Belediye Başkanlığı'nın sunumuyla sona erdi.

(KMK-NC-MHD) - SAKARYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi 38,78 lira, enflasyon beklentisi ise 43,64 lira oldu

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Ali Koç mu Aziz Yıldırım mı? Acun Ilıcalı da safını belli etti

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

Eurovision birincisinden Bahçeli'yi küplere bindirecek Türkiye mesajı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title